Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
  bouquet
Цитирай
Намерих една рецепта Laughing

Необходими продукти     Начин на приготвяне

    * 6-7 бр. (1 кг) тиквички
    * 2 с.л. (40 мл) растително масло
    * 1 с.л. (20 г) брашно
    * 1 ч.л. (5 г) червен пипер
    * 3 ч.ч. (600 г) кисело мляко
    * 7-8 скилидки чесън
    * сол

   
Тиквичките се обелват и се нарязват на колелца, посоляват се и се оставят да се отцедят от водата. В намазана с мазнина тавичка се нареждат тиквичките, като се застъпват, поръсват се с брашно, червен пипер и мазнина и се пекат в средно гореща фурна до зачервяване. Ястието се поднася със счукания чесън и киселото мляко.
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Щом като не са ти харесали на фурна защо си кривиш душата пак така да ги правиш? На мен са ми по-вкусни пържени. Аз ги правя така: изпържвам тиквичките, слагам ги на салфетка да попие излишната мазнина. Разбърквам кисело мляко с чесън и копър и добавям тиквичките. Важното при мен е тиквичките да плуват в соса Crazy, такова нещо мога да ям всеки ден.
Цитирай
Щом като не са ти харесали на фурна защо си кривиш душата пак така да ги правиш? На мен са ми по-вкусни пържени.

Защото и Криса ще ги яде пасирани,а не може да са пържени...
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Тогава може да ги опечеш в тавичка с малко олио и по същия начин с млечния сос. Може и огретен да направиш - ред тиквички, ред сирене, може ред домати, накрая заливка с кисело мляко и яйца.
Цитирай

София

Мнения: 2 211
Опитвала ли си да ги приготвиш на пара. Имат невероятен вкус. Така и бебка ще похапне без проблем.
Цитирай

у нас

Мнения: 657
 Ами аз ги правя на фурна пълнени с яйца и сирене -стават много вкусни.Режа ги по дължина,издълбавам вътрешността им с лъжица,да станат,като лодки.Лодките предварително малко ги позапичам във фурната,за да омекнат.Яйцата и сиренето ги омесвам с издълбаното от тиквичките(преди това съм го оставила да се изцеди).Пълня лодките и пека
Цитирай

преди Бургас - сега София

Мнения: 221
Ето ти една рецепта  и от мен.
Тиквичките се режат по дължина на филийки и се бланшират. В тава се реди: тиквички, яйца и сирене,копър, тиквички и така докато свършат/последно трябва да са тиквичките/. Пече се и малко преди да се извади се прави заливка от прясно мляко, яйце и брашно.
П.П. Аз лично тиквичките не ги бланширах а ги пържих.
Цитирай
Мерси за страхотните рецепти  bouquetСнощи ги направих на фурна и тя си ги изяде  chefЗа парата хич не ми е идвало на ум Very HappyЩе пробвам всичките ви кулинарни идеики,обожавам тиквички Crazy
Цитирай

Пловдив

Мнения: 83
Ето една невероятна рецепта за мусака от тиквички:

1 кг.тиквички,нарязани на кубчета
1 връзка копър
6-7 скилидки чесън
500 гр.кайма
1 бульон

Тиквичките слагаш в тавичка,отгоре запържената кайма,поръсваш обилно с копъра ,чесъна го пресоваш и печеш.Отгоре му правиш стандарната заливка за мусака с кисело мляко и яйце
Тайната на вкусната мусака е в обилното количество на копъра и чесъна
Бон апети   bouquet
Цитирай

Според сезона

Мнения: 293
Аз не ги режа на кръгчета , а на кубчета. Пека ги осолени , поръсени с червен пипер - да останат на мазнина . Поръсвам ги с копър и чесън и след като ги извадя , разбърквам една кофичка кисело мляко - да оберат мазнината от тавичката. Поливам с този сос тиквичките. Вече въобще не пържа тиквички и всички в къщи ги харесват така
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.