Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София... с надежда за преселение.

Мнения: 3 926
Това е рецепта, която знам от свекървата на моя приятелка. Жената е голям кулинар, нищо, че е проклетичка Wink
около 500 гр. моркови
50 гр. масло
1 пак. топено сирене (от тези в пластмасовите кутийки) най-добре натурално. За тези, които живеят в чужбина грамажът на кутийката е 180 гр.
1 л. прясно мляко
Фиде, сол, може и черен пипер
Морковите се настъргват на ситното ренде. Запържват се в маслото. След това се добавя топеното сирене и се долива с 1 ч.ч. вода. Като се размекне / стопи сиренето се долива с литъра прясно мляко. След като заври се изчаква 5-6 минути и се добавя фидето. Варите още 10-тина минути, като през това време овкусявате (сол и черен пипер), след като свалите от котлона идва най-приятната част Very Happy  Супата може да разнообразите със ситно нарязани пресни чушки, дори ситно нарязани гъбки. Това е въпрос на фантазия, но като начало започнете с тази рецепта, опитайте и после фантазирайте на воля Very Happy. Добър апетит!
Цитирай

София... с надежда за преселение.

Мнения: 3 926
Ще ви пусна и една рецепта за саралийки. Тя е от моята свекърва, ама свекито си е пич.  Very Happy  Wink  Разбираме се. Сигурно защото сме на 400 км. Laughing
Готови кори - Фамилия (сигурно ще станат и с други)
орехи, чаени бисквити
 Взимате кората и я разделяте на 4 - все едно разгъвате салфетка и я режете по ръбовете. 3 от получените листчета намазвате и слепяте с разстопено масло. След това слагате от плънката - нарязаните орехи и счуканите бисквити (може да добавите и малко захар и канела) - 2 супени лъжици за всяка саралийка. После завивате на ролце и нагърчвате с пръсти (като да получите формата на купешките саралии). Щипвате от двата края и нареждате в намазана с масло тавичка. Печете на 180 - 200 градуса. По-скоро сушите, докато се зачервят. След това приготвяте сироп от равно количество вода и захар и малко настъргана лимонова кора. Заливате или студен сироп върху топли саралии или топъл сироп върху студени саралии и консумирате с кеф Very Happy  #Milti
Цитирай

София

Мнения: 173
Assinka, днес направих супата. Наистина е много вкусна.
Мерси за идейката!
Цитирай

София... с надежда за преселение.

Мнения: 3 926
Нали за това е форумът Wink  Пък и това е нашата любима супа. Освен нея и картофена крем супа вече друго не ядем (от супите). Защото мъжото ме обяви за майстор и си иска само тях Wink  Пък ако ти се правят и кротончета става още по-великолепно - заформя се истинската калорийна бомба Very Happy
Цитирай

Узунджово

Мнения: 1 271
Аssinka, и аз ще направя днес тази супа. После ще докладвам за резултата   eat .
Цитирай

София

Мнения: 1 507
Какво топено сирене използвате - от това на "Хелиос" ли (дето не е на триъгълни парчета, а в едни продълговати кутийки, направо за мазане)? Или от тези на триъгълници? Или може би няма значение.  Rolling Eyes
Цитирай

Узунджово

Мнения: 1 271
Приготвих супата, стана много вкусна! Assinka, благодаря за рецептата.
Цитирай

София... с надежда за преселение.

Мнения: 3 926
Цитат на: petty
Какво топено сирене използвате - от това на "Хелиос" ли (дето не е на триъгълни парчета, а в едни продълговати кутийки, направо за мазане)? Или от тези на триъгълници? Или може би няма значение.  Rolling Eyes

Аха, точно това е сиренето. Аз се пробвах да го обясня, но защо не написах марката ooooh!  да ме пита човек. Радвам се че ви е харесала рецептата. Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.