Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Опитах се да намеря подобна тема,но нещо не успях.Така,че се извинявам ако се повтаря.
Какво задължително трябва да нося за мен и за бебчето,като се роди?Много ще ми помогнете,благодаря предварително.

# 1
  • Мнения: 1 877
Здравей!
Имаше някъде из форума такъв списък,но не мога да го намеря.По принцип всяка болница си има определени изисквания,но в общи линии това са:
-кърпа,сапун,четка и паста за зъби,помпичка за цедене,чехли,марли за подлагане в сутиена(да не си цапаш белъото с кърма,вазелин за мазане на гърдите след кърмене(медицински),лигнин,чаршафчета за еднократна употреба,вода и шоколад,нощница-2бр.,белъо,направление(взима се от гинеколога),обменна карта,т.хартия,памперси,дамски превръзки...
Ако има друго-питай

# 2
  • Мнения: 583
най-добре е да провериш в болницата, където смяташ да раждаш! Всяка има различни изисквания. Иначе може да погледнеш в темата на октомврийки 2006 и да видиш един примерен списък, но той може и да е доста по-кратък, зависи какви са изискванията на болницата--просто някои осигуряват нощници, лигнин, дрешки за бебо, други не. Но при всички случаи ще ти трябват чехли, тоалетни принадлежности за теб (и бебо), резултатите от изследванията ти, личната ти карта, кръвната ти група, лигнин, превръзки (за родилки), бельо, дрехи за изписването на бебо. На някои места трябва да носиш и дрехи за бебо по време на болничния престой. Също помпа за кърма ще ти трябва и евентуално някое шише с биберон (ако ще даваш вода или няма да кърмиш) и нещо за стерилизация. Но за най-сигурно питай в болницата, към която си се ориентирала.

# 3
  • Мнения: 1 272
Много зависи от избора ти на болница. Най-добре е да питаш на място. Иначе - тоалетни принадлежности, лична карта, обменна карта, изследвания, чехли, дамски превръзки, лигнин, нещо за четене, зарядно за телефон, вода-минерална. Нещата за бебето е по-добре да ти ги донесат по-късно, след като родиш. Като за начало те имат памперси, които да му сложат.
Леко раждане!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт