Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

За банана!

  • 26 септ. 2006, 14:11 ч.
  • Преглеждания  6 192  Мнения  30  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 6 164
Бланширах го, пасирах го, оставих го да изстине и за нула време потъмня!!!

Проблем ли е? Rolling Eyes

Реклама
# 1
  • Мнения: 7 809
мисля, че  не е проблем

# 2
  • Мнения: 416
Не знам със сигурност, но аз винаги съм го давала суров и непосредствено преди слагане в каша съм го белила.

Защо се бланшира?

# 3
  • В центъра на Стара Загора
  • Мнения: 1 259
Веднага след като го пасирам го давам Peace Защо го бланшираш?

# 4
  • София
  • Мнения: 3 937
И аз не го бланширам. Но е нормално след топлинна обработка да потъмнее.

# 5
  • Мнения: 32 037
Не съм го бланширала и не съм давала потъмнял, изхвърлях го.

Бананите и доматите съдържат хистамин, затова не се дават на малки бебета, давай много внимателно, щом си решила и наблюдавай за реакции, аз бих заменила с друд плод.

# 6
  • София
  • Мнения: 6 164
Бланширането е един вид стерилизация - тук из форума съм чела, че доста мами правят така!

Хистамин ли? Та той основно бананови пюрета яде от плодовите. Shocked Купешки де...

# 7
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
При топлинна обработка хистаминът почти изчезва, така че пюретата са ок.

Не го бланширай, какво има да се стерилизира на един плод?  newsm78

Пасираш и веднага даваш, най-добре само него  Peace

# 8
  • Мнения: 6 681
Аз слагам банан в млякото и го пасирам вътре, оставям го да поври......после слагам нишесте или грис , изстудявам и давам.........Никога не ми престоява и не съм забелязала да покафенява......

Ти как го правиш?

А, да...сетих се.........преди, когато го пасирах суров и забърквах с горещия крем ми покафеняваше..........поизчакай крема да изстине и после изгреби каймака и забъркай банана

# 9
  • пред компютъра
  • Мнения: 3 042
Не го бланширай, какво има да се стерилизира на един плод?  newsm78

Пасираш и веднага даваш, най-добре само него  Peace

 Peace

# 10
  • Мнения: 1 355
Не бях чувала за бланширане на банан Thinking, безмислено упражнение ми се струва.Аз пасирах банана суров. Peace

# 11
  • Мнения: 2 648
Досега два или три пъти съм приготвяла пюре от банан на Вики. Давам му го суров, пасиран непосредствено преди ядене. Но още не изял и половината купичка, останалата част от пюрето вече е потъмняла. Смятам, че не е проблем.

# 12
  • Бургас
  • Мнения: 9 320
От топлинната обработка е.Аз изчаках бебка да стане на 6 месеца и го въведох без да го правя нищо,само избирах по-узрелите/на точки/.

# 13
  • софия
  • Мнения: 7 282
аз също съм чела, че се бланшира или пече за кратко- става по-лесно усвоим.
В чужбина препоръчват само банани с черни точици да се дават на деца, като гледам - и възрастните търсят такива.
Колкото и да е странно- бананът е тежка за стомаха храна в суров вид.

Аз го врътвам в МВ за 1-2 мин и тогово то добавям в кремчетата. Суров давам рядко.

# 14
  • София
  • Мнения: 5 103
Пасираш и даваш мацка без да бланшираш Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт