Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора

София

Мнения: 6 164
Бланширах го, пасирах го, оставих го да изстине и за нула време потъмня!!!

Проблем ли е? Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 7 809
мисля, че  не е проблем
Цитирай


Мнения: 416
Не знам със сигурност, но аз винаги съм го давала суров и непосредствено преди слагане в каша съм го белила.

Защо се бланшира?
Цитирай

В центъра на Стара Загора

Мнения: 1 259
Веднага след като го пасирам го давам Peace Защо го бланшираш?
Цитирай

София

Мнения: 3 836
И аз не го бланширам. Но е нормално след топлинна обработка да потъмнее.
Цитирай


Мнения: 26 190
Не съм го бланширала и не съм давала потъмнял, изхвърлях го.

Бананите и доматите съдържат хистамин, затова не се дават на малки бебета, давай много внимателно, щом си решила и наблюдавай за реакции, аз бих заменила с друд плод.
Цитирай

София

Мнения: 6 164
Бланширането е един вид стерилизация - тук из форума съм чела, че доста мами правят така!

Хистамин ли? Та той основно бананови пюрета яде от плодовите. Shocked Купешки де...
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
При топлинна обработка хистаминът почти изчезва, така че пюретата са ок.

Не го бланширай, какво има да се стерилизира на един плод?  newsm78

Пасираш и веднага даваш, най-добре само него  Peace
Цитирай


Мнения: 6 026
Аз слагам банан в млякото и го пасирам вътре, оставям го да поври......после слагам нишесте или грис , изстудявам и давам.........Никога не ми престоява и не съм забелязала да покафенява......

Ти как го правиш?

А, да...сетих се.........преди, когато го пасирах суров и забърквах с горещия крем ми покафеняваше..........поизчакай крема да изстине и после изгреби каймака и забъркай банана
Цитирай

пред компютъра

Мнения: 3 042
Не го бланширай, какво има да се стерилизира на един плод?  newsm78

Пасираш и веднага даваш, най-добре само него  Peace

 Peace
Цитирай


Мнения: 1 351
Не бях чувала за бланширане на банан Thinking, безмислено упражнение ми се струва.Аз пасирах банана суров. Peace
Цитирай


Мнения: 2 603
Досега два или три пъти съм приготвяла пюре от банан на Вики. Давам му го суров, пасиран непосредствено преди ядене. Но още не изял и половината купичка, останалата част от пюрето вече е потъмняла. Смятам, че не е проблем.
Цитирай

Бургас

Мнения: 9 203
От топлинната обработка е.Аз изчаках бебка да стане на 6 месеца и го въведох без да го правя нищо,само избирах по-узрелите/на точки/.
Цитирай

софия

Мнения: 7 281
аз също съм чела, че се бланшира или пече за кратко- става по-лесно усвоим.
В чужбина препоръчват само банани с черни точици да се дават на деца, като гледам - и възрастните търсят такива.
Колкото и да е странно- бананът е тежка за стомаха храна в суров вид.

Аз го врътвам в МВ за 1-2 мин и тогово то добавям в кремчетата. Суров давам рядко.
Цитирай

София

Мнения: 5 102
Пасираш и даваш мацка без да бланшираш Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора