Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора


Мнения: 7 473
Мусака с патладжани!


6 средни патладжана
500 гр. кайма
подправки (бульон или сол, чубрица, копър)
2 гл. лук и 2 моркова (това е по желание)

за заливката:
1 коф. кис. мляко
3 яйца
1 суп. лъж. брашно
1 ч.л. сода
сол
малко сух чесън (по желание)



Патладжаните се обелват (желателно е) и нарязват на едри кубчета, след което за 10 мин. се накисват в студ. вода, да се махне горчилката. Измиват се с вода и се задушават в дълбок тиган, колкото да омекнат (ако е тефлонов по-добре, че гълтат иначе много мазнина). Изсипвате ги в тава. В същия тиган (може и друг, ама защо да миете два Laughing) запържвате каймата като за обикновена мусака, аз тук  добавям копъра и чубрицата - изсипвате в тавата. Наситнения лус и настърганите моркови ги задушавам във въпросния тиган и добавям и тях в тавата. Разбърквам всичко в тавата,  добавям два бубльона или сол и заливам с една водна чаша вода. Пече се 40 мин. на 250 градуса, след което още 20 мин. със заливката. Да ви е сладко!


Става много ароматно и вкусно! Тавата е голяма, така че ако някой иска по-малко да намали количествата.

1. задушаване на патладжаните


2. задушаване на лука и морковите  (може и без тях по принцип)


3. задушаване на каймата



4. Всичко е в тавата готово за печене


4. Всичко е в тавата и е опечено



6. Със заливката и напълно готово


7. Крайният резултат
« Последна редакция: пн, 06 авг 2007, 13:57 от L е о »
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
 Crazy Crazy Crazy
Цитирай

София

Мнения: 208
Страхотна вкусотия  smile3501!
Благодаря, за снимковия материал!
Цитирай

Варна

Мнения: 2 922
Мммм с тези снимки е просто невероятно!
Супер! Ще пробвам непременно.
Цитирай


Мнения: 7 473
 Hug Ще ви хареса много, аз я предпочитам пред картофената. Патладжанитеи стават мозък Crazy
Цитирай

София

Мнения: 19 779
Страхотна е!
Поздравления   bouquet за   chef
Цитирай

...под липите...

Мнения: 1 064
Добре че погледнах дали има публикувана тази рецепта...Това е едно от любимите ми летни ястия...Много е вкусно...ммммммммм....
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 041
Leo, вътре царевичка ли виждам или да ходя да си сменям очилата?
Цитирай


Мнения: 7 473
Leo, вътре царевичка ли виждам или да ходя да си сменям очилата?

 Laughing Сменяй ги  Cool
Цитирай

Пловдив

Мнения: 83
eех,че вкусно пък като видях снимките направо ми потекоха лигите newsm22
Цитирай


Мнения: 1 430
ВНИМАНИЕ! Тук четат и гладни хора! Tired
Лео, снимкит ти са много привлекателни и отместващи мисълта от работата. Довечера ще направя тази мусака и ще пиша мнение после
Цитирай

София

Мнения: 2 141
Лео, браво!
От тиквички мусака съм правила, но от патладжани не съм се сещала, макар че много ги обичаме. Ще спретна една през уикенда
Цитирай


Мнения: 1 679
Сега я готвя. Но нямах к. мляко, а прясно, дали ще стане хубаво?
Цитирай


Мнения: 7 473
Сега я готвя. Но нямах к. мляко, а прясно, дали ще стане хубаво?

 Никакъв проблем, някои правят заливките с прясно мляко. Само намери рецептата с прясно мляко(предполагам,че е същата де).  Very Happy
Цитирай

Balchik

Мнения: 1 732
Ох,направо ми събра очите в точка с тия снимки  Crazy Crazy CrazyОбезателно ще я направя ,даже ще се улесня щото патладжаните ми са в бурканчета. Party Party
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора