Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София/Сливен

Мнения: 1 194
Приемам идеи всякакви, имам доста зайци за готвене. Искам да ви кажа, че не са диви, домашни са.

И е възможно да има другаде рецепти, но в момента ми дава съобщение, че не мога да ползвам търсачката.
Цитирай

Варна

Мнения: 600
Аз имам един голям глинен гювеч и слагам заека в него, като го намазвам с олио и с различни подправки - чубрица, сол, червен и черен пипер, ако имаш и някоя от зеленчуковите подправки или 1 кубче бульон. Нарязвам лук на по - едро, слагам картофи и др. зеленчуци каквито решиш (например гъби или пък патладжан, може също и червена пиперка, грах или зелен боб, изобщо каквото решиш). Задължително е домати (аз лично го настъргвам) и морков. Заека може да е на парчета, а може и цял.
Пека го в умерена фурна на не повече от 200 градуса за около 2 часа до 2 и половина часа е готов.
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Аз имам един голям глинен гювеч и слагам заека в него, като го намазвам с олио и с различни подправки - чубрица, сол, червен и черен пипер, ако имаш и някоя от зеленчуковите подправки или 1 кубче бульон. Нарязвам лук на по - едро, слагам картофи и др. зеленчуци каквито решиш (например гъби или пък патладжан, може също и червена пиперка, грах или зелен боб, изобщо каквото решиш). Задължително е домати (аз лично го настъргвам) и морков. Заека може да е на парчета, а може и цял.
Пека го в умерена фурна на не повече от 200 градуса за около 2 часа до 2 и половина часа е готов.

Аз бих добавила и чаша бяло вино Peace.
Цитирай

София

Мнения: 3 837
Аз го пълня с ориз и дреболиите, домати. Завивам във фолио и пека. По някое време го отвивам да се запече. Мажа обилно с масло.
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Варя в тенджера под налягане. Още топъл го беля.

1 вариант:
запържвам с масло и слагам кашкавал му всяко готово парче. т.е. като ги вадя поне 3 слоя език да има. да стане като сандвич.

2. сварения език.
в тиган запържвам гъби. Като останат на масло слагам 1с.л. брашно, малко бяло вино и вода+ червен пипер. Да стане лек сос. + чесън и червен пипер.

Може и сварения език и варант 2 да се сложи всичко в гювеч да покъкри 30 мин., но тогава по-малко вода, че гъбите пускат допълнително.

Извинете за грешките н0о малкия ми дрърпа клавиатурата
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.