Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 217
Момичета вчера ми донесоха месо от диво прасе ,а аз идея си нямам какво мога да направя с него.Моля ви който знае рецепта с такова месо нека я сподели.
Цитирай
Ако прасето е мъжко, няма спасение - страшно мирише, каквото и да му сложиш. Ако не - препоръчвам със силни подправки и много лук, чесън също.
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Има доста рецепти и начини. Добре пасва дивечовото месо с череши и др. плодове.

Диво прасе с круши в червено вино

8-10 хвойна (плода й)
1 бут на диво прасе (с кокали, 1,8-2 кг)
сол, пипер
20 гр. масло/ маzнина
100 гр. сланина (бекон)
3 дафинови листа
1/2 л. сухо вино
1 лук
1 връzка zеленчуци zа супа
1 с.л. zахар
4 малки круши
100 гр Crème fraîche

Хвойната се смачква. Бута се иzмива и се намаzва със сол, пипер и хвойна.  След това се zапържва в маzнината. След това се увива с бекона. Дафиновите листа, 1/4 л. вино и 1/4 л. вода се прибавят към него. В предварително zатоплена фурна се пече при 150 °C около 2 часа.
Лука и zеленчуците zа супа се наряzват на дребно и се прибавят около 45 мин. преди края на печенето към месото. 1/8 л. вино, 1/4 л. вода и zахар се сваряват. Крушите се обелват и се слагат в течността zа около 10 мин.
Готовият бут се иzважда и от течността, в която се печеше, zаедно с 1/8 л. вино и 1/8 л от течността с крушите и Crème fraîche  се сваряват и се приготвя соса. Подправя се.

Диво  прасе със черешов сос

1 кг месо от гръбната част на прасето
8 парчета пушен бекон  
1 лук
1 морков
по 1/2 ч.л. сух мащерка и салвия
1 ч.л. черен пипер
2 с.л. олио
750 мл череши (буркан)
2 с.л. вишновка
сол

Сухите подправки се смесват със солта и черния пипер и с таzи смес се намаzва месото. Увива се с парчетата сланина и се слага и zавива zаедно с лука и моркова с алуминиево фолие. Пече около 2 часа във фурната. След това се маха фолието, оставя се да почине около 10 мин. и се реже.
Течността останала във фолието се смесва с вода, zа да стане някъде около 250 мл.
Черешите се иzцеждат, като 1/4 от сока се прибавя към горната течност. Течността се вари и се сгъстява, zа да се получи сос. Черешите се стоплят във вишновката и се поднасят с месото и соса.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Преди да го приготвяш го остави да се изкисне в прясно мляко за цялата нощ,или по-икономичния начин е:равни количества вода и оцет.И след това го измий  и си го приготвяй по желание по някои от предложените рецепти,но задължителни са повечето подправки.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.