Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 28 септ. 2006, 12:35 ч.

идейка за допълнение към панирана риба?

  • 852
  • 8
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 3 521
така...историята е такава
ще идват кумовете нагости да хапнем панирана щука.Работата е там че вече няколко пъти ги гощаваме с едно и също
риба с картофи.
Днес пак ще е същото,но ми се иска да приготвя нещо в допълнение да разнообразим
Може би сос за рибата или нещо отстрани...незнам и аз
Някой знае ли лют сос?

# 1
  • Мнения: 286
Може да направиш картофено пюре и да го сложиш като топки,с помощта на чашка.

Аз правя този сос за риба,ако му сложиш чили ,ще стане и лют.

Сос за риба


100 гр.масло,
1 глава лук,
2 с.л брашно,
0,5 връзка магданоз,
сол на вкус

Сваряваме магданоза в 200 мл вода.Прецеждаме водата.Разстопяваме маслото в тиган и щом се сгорещи,добавяме ситно нарязания лук.Щом придобие златист цвят добавяме брашното да се запържи.При непрекъснато бъркане постепенно доливаме водата от магданоза.Получения сос оставяме да поври още няколко минути.Сервира се  студен .

# 2
  • в къщи
  • Мнения: 450
Може да сложиш за гарнитура ориз с гъби или боб с лютеница.Ако искаш сос ето една рецепта-В размекнато масло разбиваш 1 жълтък,1 с.л.горчица,1/2ч.л.чер.пипер,1щипка лимонтузу разтв.във вода и сол.Наливаш 1ч.ч.топла вода и вариш.Бъркаш постоянно,докато се сгъсти.Лично аз предпочитам гарнитура,но ти си решаваш.  chef

# 3
  • New Zealand
  • Мнения: 5 183
Ние в последно време панираната риба я предпо4итаме или с картофена салата или в още по-любимия ни вариант - със задушени броколи, а най-4есто с броколи и карфиол.
Накъсвам броколи /+ евентуално карфиол/ на рози4ки, позставям в съд с капак, или покривам с нещо подходящо, да се задушат за около 8 минути в микровълновата. После им слагам малко масълце, подправки и задължително с4укан 4есън. Ние оби4аме да има и малко каперси, но и без тях е супер вкусно!

# 4
  • София
  • Мнения: 3 521
Maika,благодаря ти,имаме във фризера карфиол и броколи,но никога не бих се сетила да ги сложа около рибата
Задължително ще пробвам и соса на elesa,kuklichka благодаря ти за идеята

# 5
  • София
  • Мнения: 3 270
... със задушени броколи, а най-4есто с броколи и карфиол......

Аз бих ти предложила или този вариант или да ги направиш със сметанов сос и синьо сирене (наскоро някой бе пускал тема ) - така рибата няма да ти е толкова суха  Blush

# 6
  • Плевен
  • Мнения: 1 364
Обикновенно сервирам рибата със задушени карфиол, броколи и любимите ми бейби морковчета  Grinning

# 7
  • Русе
  • Мнения: 4 406
бейби морковчета и царевичка

# 8
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Друга идея, но се предлага като предястие:Върху панираното парче риба се слага една половинка кайсия от компот добре изцедена от сока, настъргва се със кашкавал и се затопля в МВ, непосредствено преди сервирането и се залива с млечно- майонезен сос 2:1 с магданоз или копър. Звучи налудничаво с тази кайсия, но е много добра комбинация.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт