Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-6 от 6 отговора
На малкия колкото и пъти да му правим кръвни изследвания и тромбоцитите му винаги са повишени. Личната лекарка не ми даде точно обяснение защо.
Докато отида на специалист искам някой, ако има поне малко представа да даде мнение. Знам, че тук пишат доста компетентни хора.
Например при норма 400, на малкия са 660.
Така е откакто се е родил.
Цитирай


http://rozali.com/health.php?l=a&p=154 -тромбоцитите отговарят за кръвосъсирването,но и аз не зная какво значи,ако са над нормата.дано Birdie се включи и обясни
Цитирай


и Димана е така, ще следя темата!

Plt (трoмбоцити)   410   x10^9/L   130-360

При норма до 360, нейните са 410.
Цитирай


Копирам директно:
"PLT - Тромбоцити. Първична тромбопения /намален брой/ се наблюдава при болестта на Верлхоф. Вторична тромбопения - при инфекциозни заболявания, отравяния с химични вещества и медикаменти, левкози и други. Тромбоцитозата /повишен брой/ също бива първична и вторична, като вторичната се наблюдава при хронични възпалителни процеси, карциноми, при спленектомия /отстраняване на далака/ и други. Тромбоцитозата се наблюдава понякога и при напълно здрави лица - тогава тромбоцитозата е физиологична. Физиологична тромбоцитоза има при физическо пренатоварване, при задушаване, при пребиваване на голяма надморска височина, при недостатъчно хранене и силно измършавяване, след нахранване и т.н."
« Последна редакция: Пет., 29 Септ. 2006, 09:06 от Гери »
Цитирай


И аз имам същия проблем, но със себе си, а не с бебо. Аз съм също с такива стойности, даже бях стигнала до 967. Това доста изплаши лекарите, защото ми обясниха, че това означава, че кръвта ми е по-гъста. Имам повече такива клетки, които има опасност да се съберат повече на едно място, да образуват тромб.... и от там само  гадости. Но както и да е аз не се чувствах по-особено без значение от повишеното им ниво. Лежах обаче 1 седмица в Александровска при много добър хематолог. Ако искаш координати съм готова да ти помогна. Направиха ми хиляди изследвания, за да са сигурни, че няма нищо страшно. Взимаха ми само кръв и 2 пункции ми направиха, но не се плаши - едва ли при детето правят така. Нищо обезпокояващо не се откри. Правиха ми изследване за туморни маркери, давах кръв за молекулярно-генетичен анализ, но нищо страшно. В крайна сметка ми изписаха да си пия аспирин всеки ден по един и ми поставиха диагноза Есенциална Тромбоцитемия. Тоест най-вероятно вродена, първична и без повече проблеми. Докторът се казва д-р Станчев - прекрасен, внимателен млад доктор. Там пациентите го боготворят. Успехи и не се притеснявай толкова. Важното е да няма лоши мисли, че психиката в такива моменти е много важно нещо
Цитирай


Професор Бобев ми обясни, че се смята за страшно ако са с хиляди над нормата. Иначе преди да се шашкате си направете изследване, но в друга лаборатория и обезателно в такава където кръвта се обработва на момента. Така ми каза той, понеже ако я носят някъде след часове, въпреки, че и слагат някакъв си серум, тя пак променя стойностите си.
Цитирай


Попаднах на тази и преди седмица на друга тема от тези форуми като проследявах дневната активност на сайта ми www.medicine-bg.net нямам време да чета цялата тема, ако имате нужда от здравен диагностичен съвет ползвайте форума на моя сайт. Постарайте се максимално пълно да дадете обяснение на проблема, за да не се завързва излишен диалог.
Цитирай


1-6 от 6 отговора