«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

«дравословни проблеми и профилактика
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-6 от 6 отговора

на ќколовръс“ното в ѕјЋј“ка

ћнени€: 4 175
Ќа малки€ колкото и пъти да му правим кръвни изследвани€ и тромбоцитите му винаги са повишени. Ћичната лекарка не ми даде точно об€снение защо.
ƒокато отида на специалист искам н€кой, ако има поне малко представа да даде мнение. «нам, че тук пишат доста компетентни хора.
Ќапример при норма 400, на малки€ са 660.
“ака е откакто се е родил.
÷итирай


ћнени€: 1 975
http://rozali.com/health.php?l=a&p=154 -тромбоцитите отговар€т за кръвосъсирването,но и аз не зна€ какво значи,ако са над нормата.дано Birdie се включи и об€сни
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 597
и ƒимана е така, ще след€ темата!

Plt (трoмбоцити)   410   x10^9/L   130-360

ѕри норма до 360, нейните са 410.
÷итирай

јбсурдистан

ћнени€: 3 241
Копирам директно:
"PLT - Тромбоцити. Първична тромбопения /намален брой/ се наблюдава при болестта на Верлхоф. Вторична тромбопения - при инфекциозни заболявания, отравяния с химични вещества и медикаменти, левкози и други. Тромбоцитозата /повишен брой/ също бива първична и вторична, като вторичната се наблюдава при хронични възпалителни процеси, карциноми, при спленектомия /отстраняване на далака/ и други. Тромбоцитозата се наблюдава понякога и при напълно здрави лица - тогава тромбоцитозата е физиологична. Физиологична тромбоцитоза има при физическо пренатоварване, при задушаване, при пребиваване на голяма надморска височина, при недостатъчно хранене и силно измършавяване, след нахранване и т.н."
« ѕоследна редакци€: пт, 29 сеп 2006, 09:06 от √ери »
÷итирай

Ѕлагоевград

ћнени€: 26
» аз имам същи€ проблем, но със себе си, а не с бебо. јз съм също с такива стойности, даже б€х стигнала до 967. “ова доста изплаши лекарите, защото ми об€сниха, че това означава, че кръвта ми е по-гъста. »мам повече такива клетки, които има опасност да се съберат повече на едно м€сто, да образуват тромб.... и от там само  гадости. Ќо както и да е аз не се чувствах по-особено без значение от повишеното им ниво. Ћежах обаче 1 седмица в јлександровска при много добър хематолог. јко искаш координати съм готова да ти помогна. Ќаправиха ми хил€ди изследвани€, за да са сигурни, че н€ма нищо страшно. ¬зимаха ми само кръв и 2 пункции ми направиха, но не се плаши - едва ли при детето прав€т така. Ќищо обезпоко€ващо не се откри. ѕравиха ми изследване за туморни маркери, давах кръв за молекул€рно-генетичен анализ, но нищо страшно. ¬ крайна сметка ми изписаха да си пи€ аспирин всеки ден по един и ми поставиха диагноза ≈сенциална “ромбоцитеми€. “оест най-веро€тно вродена, първична и без повече проблеми. ƒокторът се казва д-р —танчев - прекрасен, внимателен млад доктор. “ам пациентите го боготвор€т. ”спехи и не се притесн€вай толкова. ¬ажното е да н€ма лоши мисли, че психиката в такива моменти е много важно нещо
÷итирай

на ќколовръс“ното в ѕјЋј“ка

ћнени€: 4 175
ѕрофесор Ѕобев ми об€сни, че се см€та за страшно ако са с хил€ди над нормата. »наче преди да се шашкате си направете изследване, но в друга лаборатори€ и обезателно в такава където кръвта се обработва на момента. “ака ми каза той, понеже ако € нос€т н€къде след часове, въпреки, че и слагат н€какъв си серум, т€ пак промен€ стойностите си.
÷итирай
ѕопаднах на тази и преди седмица на друга тема от тези форуми като прослед€вах дневната активност на сайта ми www.medicine-bg.net н€мам време да чета ц€лата тема, ако имате нужда от здравен диагностичен съвет ползвайте форума на мо€ сайт. ѕостарайте се максимално пълно да дадете об€снение на проблема, за да не се завързва излишен диалог.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-6 от 6 отговора