Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 29 септ. 2006, 12:46 ч.
  • Преглеждания  4 373  Мнения  15  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 3 354
Търся рецепта за протиферол и галактобуреко,помагайте,че ще ми стане нещо  Mr. Green

Реклама
# 1
  • Sofia
  • Мнения: 11 632
Профитероли

4–6 яйца
150 г брашно
100 мл олио
1 щипка захар
1 щипка сол

1. В тенджера се загряват 250 мл вода заедно с олиото. Щом заври, се добавят солта, захарта и брашното и се бърка с дървена лъжица, докато тестото започне да се отделя от тенджерата. Оставя се да се охлади, като се разбърква.
2. След това тестото се слага в кухненския робот и като се бърка, едно по едно добавят яйцата. Получената хомогенна смес се шприцова с пош във форма на розички върху покрита с хартия за печене тава. Пекат се в предварително загрята до 250–260 градуса фурна 8–10 минути.

Източник: Бон Апети

Еклери
 
0,500 л вода
0,200 л олио
0,500 гр. брашно
8 яйца

1. Водата и олиото се слагат да заврат, след което съдът се отнема от огъня и се добавя постепенно брашното при непрекъснато разбъркване. Бърка се докато се получи хомогенна маса.
2. Оставя се за 7-8 минути да поизстине.
3. Яйцата се разбиват леко с вилица в купа.
4. Към поизстиналото (но не напълно студено!) тесто се прибавят едно по едно яйцата като се бърка непрекъснато. Яйцата се "втриват" в тестото, докато попият напълно вътре.
5. От полученото парено тесто в предварително намазана с олио тавичка се слагат с малка лъжичка топченца като се оставя разстояние помежду им, защото ще набъбнат.
6. Еклерите се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса до пълно порозовяване. Внимание: не ги оставяйте недоизпечени, защото ще паднат след изваждането. Само добре изпечените еклери остават бухнали! Фурната не се отваря докато се пекат.
7. Като изстинат се пълнят с крем по желание: ванилов пудинг на д-р Йоткер, обикновено нишесте с различни аромати, разбита ароматизирана сметана... Може да се полеят с разстопен шоколад, карамел или да се поръсят с пудра захар.
От една доза стават 3-4 тави. Пробвайте с половин доза най-напред.

източник: zachatie

Това другото за първи път го чувам, ще следя с интерес.


# 2
  • Варна
  • Мнения: 505
галактобуреко
Готварската книга
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=13874.msg254442#msg254442

# 3
  • София
  • Мнения: 3 354
chef  bouquet ,мерси ,но протиферолът е като крем,а туй дето си го написала се слага най-отдолу под крема и като омекне от него е божествено.

maxima,точно това имах предвид,но съм го хапвала на отделни малки парчета.Страхотно е   bouquet

# 4
  • Варна
  • Мнения: 505
Аз не съм го пробвала, но все му се каня...дано днешния  ми ентусиазъм се запази до утре та да го спретна.

# 5
  • София
  • Мнения: 3 354
Аз съм го яла и домашно приготвено (от гъркиня) и купено от магазин.Божествено е.

# 6
  • София
  • Мнения: 2 141
...помагайте,че ще ми стане нещо  Mr. Green
Да не те видя скоро в "Очакващи бебета ... 2007"  Mr. Green

# 7
  • София
  • Мнения: 3 354
Няма опасност

# 8
  • София
  • Мнения: 1 960
Профетеролите са италиански сладкиш и представлява кръгъл еклер с крем полят  с шоколадов мус. Ценител на този сладкиш ми е казвал, че правя едни от най-вкусните профетероли. Мисля, че съм пускала рецептата. Като я намеря ще ти пратя линк.

# 9
  • София
  • Мнения: 3 354
Мерси

# 10
Извинявам се много, ама се пише профитерол.......

За профитеролите:

4–5 яйца
150 г брашно
100 мл олио
1 щипка захар
1 щипка сол

1. В подходящ съд се загряват 250 мл вода заедно с олиото. Щом заври, се добавят солта, захарта и брашното и се бърка с дървена лъжица, докато тестото започне да се отделя от тенджерата. Сваля се от огъня и се бърка, за да се охлади.
2. Охладеното тесто се слага в кухненския робот, разбурква се и едно по едно се слагат яйцата.
3.  Получената хомогенна смес се шприцова с пош във форма на розички върху покрита с хартия за печене тава. Профитеролите се пекат се в предварително загрята до 250–260 градуса фурна 8–10 минути.



за крема:

1/2 л прясно мляко
2 яйца
75 гр захар - 4 с.л.
75 гр нишесте - НЕ брашно


за сметаната:
1/2 л готварска сметана
50 гр захар
2 ч.л. карамелов топинг


4. Кремът се приготвя като 2-3  с.л. от млякото се разбиват с нишестето и се прибавят яйцата. Останалото мляко се кипва заедно със захарта и се налива яйцената смес. След като заври, се оттегля от котлона и се оставя да се охлади, като се поръсва с малко захар.

5. Сметаната се разбива със захарта и се смесва с пудинг крема и карамеления топинг. С този крем се пълнят проФиТеролите.

# 11
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 379
Моята рецепта е същата, но изсипвам от крема в единия край на кората и завивам на руло...после се реже на парчета - като пурички...и знам името галактобурИко,нещо арменско е и е страшно вкусно!

# 12
  • Sofia
  • Мнения: 11 632
Извинявам се много, ама ...
Wink Ми и аз се извинявам ама...

Профитероли

4–6 яйца
150 г брашно
100 мл олио
1 щипка захар
1 щипка сол

1. В тенджера се загряват 250 мл вода заедно с олиото. Щом заври, се добавят солта, захарта и брашното и се бърка с дървена лъжица, докато тестото започне да се отделя от тенджерата. Оставя се да се охлади, като се разбърква.
2. След това тестото се слага в кухненския робот и като се бърка, едно по едно добавят яйцата. Получената хомогенна смес се шприцова с пош във форма на розички върху покрита с хартия за печене тава. Пекат се в предварително загрята до 250–260 градуса фурна 8–10 минути.

Източник: Бон Апети
......
... пък и се оказа, че не това се търсело newsm78

# 13
  • София
  • Мнения: 3 354
Туй е едната част.Слага се на дъното на купичката и отгоре има крем,мус,нещо такова  Rolling Eyes
Може да съм яла подобрена версия,но на етикета му пишеше така.

# 14
Извинявам се много, ама ...
Wink Ми и аз се извинявам ама...

 ... пък и се оказа, че не това се търсело newsm78


Еми и аз се извинявам, но поне съм дала и крема  Wink, който при теб липсва Simple Smile

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт