Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Скоро разбрах за  този начин за отслабване - чрез операция, при която ти поставят един силиконов пръстен и започваш да поемаш много малка част храна, която те засища. Някой чел ли е или знае ли нещо за това? Аз научих доста неща, но търся някой ако е чувал, също да сподели.

# 1
 • Мнения: 4 806
не, не съм и мисля, че не е това начинът за отслабване - има много по - умни.

# 2
а, другите "по-умни" ги знам - диети, хапчета и т.н. Става дума за човек, който е минал през целия този ад. Сваляь килограми, после ги качва двойно и т.н.

# 3
 • Абсурдистан
 • Мнения: 3 317
не, не съм и мисля, че не е това начинът за отслабване - има много по - умни.
Peace
Абсолютно подкрепям. Иначе съм чувала от обща култура, не знам подробности. Мисля че е тъпо да се намесваш в организма си, без да има нужда.
Движение и ограничаване на храната. След сваляне на необходимите килограми пак здравословно хранене и пак движение.

# 4
 • Мнения: 924
1. хоризонтална гастропластика - разделяне на стомаха хоризонтално с линия от аграфи,като се оставя малко свързващо пространство от около сантиметър.Храната, която идва от хранопровода вместо да попадне в стомаха се натъпква в малко първо стомахче, след което си пробива път до по-големия втори стомах. При преяждане първият стомах се напълва и повръщате.

2. Вертикална гастропластика. Идеята та ка да се намали стомахът, че горната част да не се използва, с изключение на един коридор, по който храната отива направо в долната част.

3. Затваря се напълно горната част на стомаха, пришива се черво и се прави байпас на цялата долна част на стомаха.

4. Гастробалон - вкарва се в стомаха балон и се надува.

5. Чревен байпас - скъсяват се червата.


Всичките изключително опасни.

# 5
 • Мнения: 4 806
а, другите "по-умни" ги знам - диети, хапчета и т.н. Става дума за човек, който е минал през целия този ад. Сваляь килограми, после ги качва двойно и т.н.

Ами щом си чувала за по - умните начини, недей да пишеш за тези. Това не е просто молба, това е настояване.

# 6
Асса, изивянавй, ако съм те засегнала, не съм го направила умишлено. Просто става дума за много обичан от мен човек, който се пнуждае от сваляне на поне 30 кг. от теглото си. Притеснена съм и затова се опитвам да събера всякаква информация.

# 7
 • Мнения: 4 806
не си засегнала мен. Работата е там, че форумът е популярен и се чете и от пубери в това число. Ами ще залети някое невръстно девойче и после само ядове. Това ми е мисълта.
30 кг за един мъж не са невъзможни за сваляне.
Имаме си тема, в която има жени, свалили по над 30 кг и аз в това число. Уверявам те, че има начин не само да се свали, но и да се задържи постигнатото тегло. Това, за което пишеш е крайно драстично.

# 8
 • Мнения: 769
Гледала съм предавания за този вид операции по Дискавъри. Намалява се стомаха, прищипва се някакво черво. Прилага се при много тежки случаи - при хора с над 50 кг отгоре. Свалят 40-60кг през първата година, превантивния хранителен режим остава и след това.
Не съм чувала в България да се прави, а и не съм виждала човек, който да има нужда (слава богу), повтарям че става въпрос за НАИСТИНА МНОГО ТЕЖКИ СЛУЧАИ на затлъстяване.
В едното предаване разказваха за момче на 17-18г, което беше 160кг, след операцията беше свалило около 60кг.

# 9
 • Мнения: 769
а, другите "по-умни" ги знам - диети, хапчета и т.н. Става дума за човек, който е минал през целия този ад. Сваляь килограми, после ги качва двойно и т.н.

Според мен трябва да се търси причината на затлъстяването, да се направят изследвания, консултации със специалсти.. всичко... Не може просто ей така да си дебелее човек... особено ако се храни нормално и се движи достатъчно..

Съгласна съм с Асса.. лично аз се възхищавам на такива хора за волята...

# 10
 • Мнения: 924
не, не съм и мисля, че не е това начинът за отслабване - има много по - умни.

Интересно ми е след като не си чувала, как даваш мнение.
Според мен 1000те хапчета, които се продават свободно, са много по-опасни за пуберите.

# 11
 • Мнения: 7 282
гастричен байпас определено не се прави със силиконов пръстен, а просто храната, която поемаш на преминава през цялата дължина на тънките черва- т.е. не се усвоява.
Хвърляш се парите и здравето на вятъра.
В БГ се прави само в една частна клиника и то с не особено добри резултати- т.е. най-малкото няма натрупан опит.

Това не е решението за справяне с наднормено тегло, опредемлено подкрепям момичетата.

# 12
Значи, прави се и у нас, макар че малко се знае за това. Разбира се, преминало се е през разни специалисти за консултация и т.н.  Зная доста подробности за този вид лечение, но щом притеснявам някои хора няма да споделям повече. Благодаря на тези, които писаха.

# 13
 • София
 • Мнения: 3 326
Гледала съм и аз - не помня вече - по Риалити ТВ или по Дискавъри беше, този филм.
Току що изтрих думите си на недоумение и разни други емоции, за да ги заменя с ето тези, малко суховати, но поне медицински по-точни обяснения:
" Този тип хирургия се нарича бариатрична и е показана за хора с тежка степен на затлъстяване, при индекс на телесна маса над 40 единици или ако теглото е с 45 кг над нормалното. Операцията се извършва под обща анестезия и винаги съществува риск от възникване на усложнения (инфекциозни, белодробни, чернодробни и бъбречни), включително и смърт. Има вероятност операцията да бъде неуспешна или ефектът от отслабването да бъде само временен.
   Много хора се опитват да отслабнат чрез диети и упражения, но не успяват да намалят теглото си или го намаляват временно, след което го възвръщат. Операцията в такива случаи се оказва единствения изход от проблема. Операцията е алтернатива само тогава, когато всички останали методи са се оказали неуспешни. Дори и след подобна операция пациентът трябва да избягва определени храни, да посещава диетолог и други специалисти, работещи в областта на затлъстяването.
   Съществуват разнообразни оперативни подходи в стомашночревната хирургия, крайната цел на които е загубата на телесно тегло. Операциите могат да се разделят в две категории. Първата категория включва операции, които целят намаляване на поеманото количество храна. Втората категория операции цели намаляване на абсорбцията на поетатата храна.
Той се състои основно от пет части (изключваме устната кухина и хранопровода). Поетатата храна постъпва в първата част, стомаха или резервоара, който позволява човек да поеме голямо количество храна, която по-късно се преработва. Солната киселина и ензимите на стомаха разграждат поетата храна. След стомаха следва тънкото черво. Тънкото черво се състои от дуоденум (първа част, дълга около 12 см), следва йеюнума и крайната част, наречена илеум, който свързва тънкото черво с колона (дебелото черво). Дуоденумът има много функции, една от които е разграждането на мазнините. По-голямата част от белтъците, въглехидратите и мазнините, които поемаме с храната се абсорбират в дуоденума и йеюнума. Крайната част на тънкото черво (илеум) играе жизненоважна роля за абсорбцията на витамин B12 и жлъчни соли (жлъчните соли служат за разграждане на мазнините).

Съществуват няколко различни типа операции. Повечето от тях се провеждат под обща анестезия и лапаротомия (отваряне на коремната кухина чрез разрез по срединната линия на тялото). Изключение прави операцията, наречена гастропластика, която се извършва лапароскопски (коремната кухина се оглежда чрез камера).

    • Резекции на тънкото черво:
   Това е една от първите операции, извършвани по повод намаляване на телесното тегло. Понастоящем тази операция има историческо значение и е отречена, поради многобройните усложнения и храносмилателни нарушения, до които води. Същността на операцията е отстраняване на част от тънкото черво и съединяване на оставащите два края. Веднъж извършена, операцията е необратима.

    • Йеюну-илеален байпас:
   Тази операция също е остаряла. Йеюнумът се разрязва, като едната част, която е свързана със стомаха, се съединява с част от илеума, която е близо до инсерцията с колона. Другият край се зашива и виси свободно. Тази част обаче е свързана с колона и поради това не съществува риск от пренапълване и разкъсване, както би се случило, ако за храната липсва изход.
   Почти всички пациенти отслабват с тази операция. Главният проблем е, че съществува висока честота на следоперативните усложнения-разстроеният баланс на някои кръвни компоненти води до засягане на черен дроб, мозък и мускули. Тази операция води до развитието на профузна диария, ако се храните с някои от “ забранените” след нея храни, което се случва често.

    • Билио-панкреатичен байпас:
    Този вид операция също не е общоприета или често извършвана. Целта на този метод е заобикаляне на част от йеюнума, като по този начин се редуцира абсорбцията на мазнини.Операцията води до тежък белтъчен дефицит с много сериозни последици.

Стомашен байпас:
   Тази операция е вариант на билиопанкреатичния байпас. Целта й е същата като на предходната операция, но резултатите от нея са по-приемливи. Стомахът се разделя на две части чрез хирургичен телбод. Илеумът се повдига и зашива за частта от стомаха, в която се натрупва храната, така че да позволи изпразване на стомашното съдържимо. След тази операция се очакват възникването на витаминен и минерален дефицит, особено на желязо, калций, тиамин, витамин В12 и фолиева киселина.

 Гастропластика с вертикален бандинг:
Това е една от по-известните съвременни операции за отслабване. Тази операция може да бъде извършена лапароскопски (безкръвно). Целта й е да намали възможността за прием на големи количества храна наведнъж. Успеваемостта на операцията е от порядъка на 55-70%. Стомахът се защипва с хирургичен телбод или около него се поставя пластмасов пръстен, като по този начин се стеснява изхода му. Получава се малка кесия, в която се натрупва храната. Когато кесията се напълни, човек не е способен да поема повече храна.

Заключение:
   Тези операции помагат да се намали теглото на хора с тежка степен на затлъстяване, което им създава здравословни проблеми.Тези операции са рискови и създават много храносмилателни проблеми след това. Операциите са свързани с риск от инфекция, която може да превърне оперативната интервенция за отслабване в животозастрашаваща. Дългосрочните усложнения са храносмилателни проблеми и могат да бъдат необратими. Повечето пациенти възстановяват наднорменото тегло две години след операцията. "

И едно съвсем кратичко отговорче на въпрос, поставен в сайт, чието име няма да посоча, по разбираеми причини - всеки може да го открие с гугъл: "от доста време се правят тези операции в България. Ендоскопски се поставя или силиконов пръстен, или се извършва така наречената вертикална гастропластика. Мога да ви препоръчам д-р ....... и д-р ......., с които работя". Ама от колко време, от кого са правени и доколко успешно - ???

Изводите оставям всеки да си направи сам.

# 14
 • Мнения: 3 537
Гледала съм документален филм за това по Дискавъри,но тази операция я правиха на изключително дебели хора от порядъка на 150-200 кг,че и отгоре.Правеха им специални изследвания дали могат да понесат операцията или не и тем подобни.При толкова дебели хора съм съгласно за това,но иначе не Naughty

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт