Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 925
Извинявам се предварително ако вече има такава. Днес мисля да правя, но не ми е ясен точно начина на правене  Embarassed, а искам да станат вкусни. Може ли някой от вас да ми каже някоя изпитана рецепта. Благодаря предварително   bouquet.

П.С. не знам как да нправя плънката от ориз и кайма, кое първо да сложа и т.н. , а пък ако има и други варианти освен с ориз, ще ми е интересно да прочета Wink
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Аз ги правя така:
Запържавм праз лук /сега има/ в малко сгорещена мазнина, след това слагам каймата, която също запържвам, после слагам измитя ориз и доливам малко вода. Подправки слагам чубрица, босилек, черен пипер. После слагам доматена салца или доматено пюре - каквото имам, разбърквам добре и товае плънката. Ако ще ги пека в тава гледам ориза да е почти готов, ако пък ще ги варя в тенджера - направо така ги пълня чушките.
Успех!
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 198
Аз не запържвам нищо Naughty.Стават прекалено мазни и тежки със запържване.
Правя плънката като смесвам каймата, нарязан лук, настърган морков, ориз, чубрица, сол /пак казвам всичко сурово/ и пълня чушките.Потапям в брашно, зареждам плътно в тенджера и заливам с вода.Притискам с порцеланова чиния, за да не изплуват при варенето. Когато са готови, застройвам соса с кисело мляко + яйце. Винаги стават много вкусни!
Цитирай


Мнения: 397
Аз пък използвам пакетчетата на Maggi за пълнени чушки. Изпържвам първо каймата, след това добавям лука, ориза и след това добавям приготвената смес от пакетчето на Maggi, което е указано на опаковката - то включва различните подправки. Оставам малко да поври, след това пълня чушките, нареждам ги в тавичка, добавям малко вода и пека на фурна!
Цитирай

София

Мнения: 2 331
Аз пък използвам пакетчетата на Maggi за пълнени чушки. ...

И аз така - с "Малки тайни - пълнени чушки" първо че отзад има упътване как да се направят и второ - много вкусни стават! Можеш отделно да направиш и някакъв бешамелов сос за заливка!  Peace

П.П. можеш да не спазиш пропорциите, които са дадени отзад на пакетчето - например последно направих с едно пакетче не 8 чушки, както е дадено, а около 25... Wink
« Последна редакция: сб, 30 сеп 2006, 14:05 от Роси74 »
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Аз не запържвам нищо Naughty.Стават прекалено мазни и тежки със запържване.
Правя плънката като смесвам каймата, нарязан лук, настърган морков, ориз, чубрица, сол /пак казвам всичко сурово/ и пълня чушките.Потапям в брашно, зареждам плътно в тенджера и заливам с вода.Притискам с порцеланова чиния, за да не изплуват при варенето. Когато са готови, застройвам соса с кисело мляко + яйце. Винаги стават много вкусни!
И аз не запължвам, но ги пека на фурна, не ги варя!  Peace
Цитирай

Габрово

Мнения: 252
Аз не запържвам нищо Naughty.Стават прекалено мазни и тежки със запържване.
Правя плънката като смесвам каймата, нарязан лук, настърган морков, ориз, чубрица, сол /пак казвам всичко сурово/ и пълня чушките.Потапям в брашно, зареждам плътно в тенджера и заливам с вода.Притискам с порцеланова чиния, за да не изплуват при варенето. Когато са готови, застройвам соса с кисело мляко + яйце. Винаги стават много вкусни!
и аз ги правя по същият начин, баба ми навремето настъргваше и 2-3 картофа във сместа пак ставаха много вкусни
Цитирай

София

Мнения: 1 041
Аз ги правя така:
Запържавм праз лук /сега има/ в малко сгорещена мазнина, след това слагам каймата, която също запържвам, после слагам измитя ориз и доливам малко вода. Подправки слагам чубрица, босилек, черен пипер. После слагам доматена салца или доматено пюре - каквото имам, разбърквам добре и товае плънката. Ако ще ги пека в тава гледам ориза да е почти готов, ако пък ще ги варя в тенджера - направо така ги пълня чушките.
Успех!

По същия начин ги правя, но слагам вместо салца 1/2 консерва домати, освен това настъргвам 1 - 2 моркова при лука. Като се запържи лука, преди да сложа каймата, слагам 1-2 ч.л червен пипер. Понеже ги пека, сипвам в тавичката вода - част от нея отива в ориза, другото се изпарява. Ако видя, че загарят, преди да са готови - ги обръщам.
Цитирай

vidin

Мнения: 2 910
Преди и аз ги правех, като запържвах всичко, но бабата на мъжа ми ме научи на по-лесен и по-вкусен за мен начин за приготвяне на пълнените чушки Very Happy. Запържвам само лука и добавям ориза за 1мин., след което свалям от котлона и прибавям каймата, много чубрица, червен пипер и копър/ мерудия. Пълня чушките, потапям откритата част в брашно и редя в тенджерата. Отгоре похлупвам с чиния и сипвам малко вода. За 30- 40 мин. стават готови.
Успех!
Цитирай

Видин

Мнения: 5 152
Преди и аз ги правех, като запържвах всичко, но бабата на мъжа ми ме научи на по-лесен и по-вкусен за мен начин за приготвяне на пълнените чушки Very Happy. Запържвам само лука и добавям ориза за 1мин., след което свалям от котлона и прибавям каймата, много чубрица, червен пипер и копър/ мерудия. Пълня чушките, потапям откритата част в брашно и редя в тенджерата. Отгоре похлупвам с чиния и сипвам малко вода. За 30- 40 мин. стават готови.
Успех!

Все едно и мен ме е учила твоята баба, защото и аз ги правя по абсолютно същият начин, само че ги предпочитаме запечени във фурната (доливам и молко вода, за да се свари оризът, а чушките леко се цепват в края).
 Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.