Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Здравейте,

Може ли в домашни условия да се направи баклава, ама такава като турската баклава ако сте яли. Моля дайте ми рецептата. Нали ме разбирате - като баклавата купена от Турция.
Цитирай
Къде в Плевен продават турска баклава?
Цитирай

Пз

Мнения: 293
  bouquetВчера една колежка -туркиня ме черпи с такава.Беше превъзходна.
Тя ми каза,че те разточват корите за баклавата с обикновенно нишесте и затова ставали така крехки и се делят лесно .Днес я направих и  преди малко я сиропирах.Ще дам отчет дали домочадието я е харесало.
Продукти
Тесто:
200 гр. Олио
200 гр. Кисело мляко
4 яйца
Щипка сол
Брашно

Нишесте
200гр.масло(олио и масло)

Плънка :
Орехи

Сироп:
1кг захар
700 гр.вода

Замесваме тесто,което разделяме на равни части и разточваме кори ,като при  точенето вместо с брашно  точим с нишесте.
Редим кора ,орехи,кора ,орехи и т.н.
Нарязваме на  триъгълничета баклавата и я заливаме със сгорещено масло.Печем.
Оставяме да изстине  баклавата и я заливаме с  охладения  сироп , но да е доста гъст.  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.