Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 351
Прочетох във форума следната рецепта на Плодовата пита на сладкарница Неделя:
ПЛОДОВА ПИТА
Необходими продукти:
          За пандишпанената платка: 6 яйца,6с.л.захар, 7 с.л. брашно,3с.л.олио
          За крема:1л.пр.мляко,2 пр.ванилия,2ч.ч.захар, 4с.л.брашно,4 жълтъка
          Плодове според сезона и желатин
          Приготвяне:Панд.платка:Разделят се яйцата на белтъци и жълтъци.Белтъците се разбиват на сняг и към тях постепенно се прибавя захарта,след това жълтъците един след друг и се разбива добре с миксер.После бавно се разбърква сместта на ръка,докато постепенно се прибавя брашното.Получената хомогенна смес се излива в намаслена с олио и поръсена с брашно тавичка.Покрива се с тънка хартия и се пече на 220 гр. за около 20 мин.Когато платката изстине,се отделя хартията и се разрязва на 3 равни части.
                           Млечен баварски крем:В заврялото на котлон мляко прибавяте захарта и ванилията.В част от млякото разтваряте брашното и получената течност прибавяте на тънка струйка при непрекъснато разбъркване към кипящото подсладено мляко.Бърка се още известно време и се отстранява от огъня.В горещата смес един по един се прибавят жълтъците при непрекъснато бъркане.
            Когато и двата компонента са изстинали,всеки ред платка се сиропира с предварително приготвен сироп от вода и захар/2:1/ и се намазва с крем.Отгоре се подреждат плодове в различни форми,предварително разбъркани с желатин.
 
Интересува ме някоя от вас правила ли е тази рецепта и отзиви за нея.Също така ще съм благодарна,ако ми дадете някаква идея за подобна на тази тортичка,по скоро ме интересува някаква торта,която да няма шоколад и орехи.Благодаря на всички,които ще се включат   bouquet
 
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 026
Това ми е любима торта, скоро имам рожден ден и ще се пробвам. После ще докладвам Laughing
Благодаря за рецептата  bouquet

А иначе има няколко теми за торти съснай- разнообразни продукти, понеже не съм специалист и не мога да ти дам рецепта, виж там. А и снимки има на произведенията.
Цитирай


Мнения: 973
....Също така ще съм благодарна,ако ми дадете някаква идея за подобна на тази тортичка,по скоро ме интересува някаква торта,която да няма шоколад и орехи.Благодаря на всички,които ще се включат   bouquet
 

Ами мисля, че всички торти ти вършат работа....просто, ако в тортата фигурира шоколад, не го слагай, а добави още малко захар (за да постигнеш сладостта на тортата), орехите в повечето случаи само обогатяват вкуса, но съвсем спокойно можеш и тях да не слагаш или да заместиш с други ядки (бадеми, фастъци)   bouquet
Цитирай
Hello iskate li da vi kaja nova recepta na plodova pita na izvestna sladkarnica v sofia .Kazva se laguna
Цитирай


Мнения: 8 592
Hello iskate li da vi kaja nova recepta na plodova pita na izvestna sladkarnica v sofia .Kazva se laguna

Хайде, давай! Надявам се да не е много сложна! Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 351
Hello iskate li da vi kaja nova recepta na plodova pita na izvestna sladkarnica v sofia .Kazva se laguna

Хайде, давай! Надявам се да не е много сложна! Very Happy

И аз се надявам да я кажеш.Оригиналната рецепта ли е?Ти от къде я имаш?
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Къде е рецептатааааа?
Цитирай

София

Мнения: 1 320
И аз да се запиша в чакащите за рецептата.
Цитирай

София

Мнения: 286
Има ли пробвал рецептата да даде отзиви?
Цитирай

Варна

Мнения: 446
Правя подобна на плодовата пита на Неделя, само че с готови ванилови блатове. Кремът ми е по-различен, защото този на Неделя ми бие на брашно /малко клеясал/.
750 мл прясно мляко със захар на вкус се слага да кипне, добавя се една суп.лъжица масло, отделно с малко от млякото се разбиват пет жълтъка и 40 гр ванилово нишесте, ванилия допълнително ако се налага, и се прибавя към млякото, на слаб котлон при непрекъснато разбъркване докато се сгъсти. Става лек и пухкав, а аз икономисвам малко захарта по здравословни причини, без от това да страда вкуса. Не сиропирам блатовете. Най-вкусна става с червен касис отгоре /добре балансира сладкия вкус на ванилия и мляко/. Вчера за РД на сина ми я правих с ананас, портокал, къпини, пак става добре. Като наредя плодовете, глазирам отгоре с желатин /не става дебел пласт, а само да лъсне и да не съхне крема по краищата/.
Колкото до други варианти на торта без шоколад и орехи, бих ти препоръчала тортата Рафаело на Наталина /с кокос и кондензирано мляко/, особено ако обичате по-сладко.
Цитирай


Мнения: 7 473
 Party Ще я пробвам тази рецепта  Peace
Цитирай

Sofia

Мнения: 186
Къде е рецептатааааа?

angel4e, mai ne si angel  Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.