Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Sf

Мнения: 2 773
Ето една рецепта и от мен - за любителите на спагети и паста:

Макарони в каквато форма си изберете - варите ги, а през това време:
1.Белите и и махата семките на 1-2 домата /в зависимост от порциите/.Режете на кубчета само "месото" на домата. Не трябва да има семки и ципа.Трябва да са горе-долу сухи кубчета за да не се разводни пастата.
2.Режете на кубчета кашкавал.
3.Трябва ви и една консерва риба тон и босилек.
 
Като станат готови макароните ги отцеждате без да ги миете вода  и охлаждате.Докато са още горещи вътре слагате кубчетата домат, рибата тон, кашкавала и босилек /на вкус/ и бъркате. Кашкавала се разтопява от топлите макарони.Изключително бързо и много вкусно. Не е тежко, тъй като няма сосове и мазнина. Wink Бон апети!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 377
Благодаря за рецептата много вкусно и лесно изглежда /точно като за мен/.   bouquet
Ще я пробвам тези дни.
Цитирай

София

Мнения: 1 492
И на мен ми звучи много вкусно. Но като се замисля, трябва да го готвя непосредствено преди ядене. А това се случва само събота и неделя. Ще пробвам, благодаря  bouquet
Цитирай


Мнения: 5 632
Като става дума за риба тон и босилек, ето още една идея за сос:

В чопър се пасира консерва риба тон, босилек / сух или пресен /, няколко скилидки чесън, сол по желание, 50гр слънчогледови сурови ядки / по принцип е с кедрови /. После се добавя лимонов сок и кутия майонеза, разбърква се и е готово.
Цитирай

София

Мнения: 634
Ето и от мен една паста с риба тон-любимата ми е,много често я правя (sorry,ако е публикувана):
задушавам 1 морков,нарязан на дребно с 1 главичка лук,като поомекне моркова,добавям и ситно нарязани 2 домата.През това време пастата е кипнала,изцеждам я,добавям задушените зеленчуци,след това 1 консерва риба тон,босилек и е готова за консумация.Надявам се да ви хареса! Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.