Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Все на втория етаж
  • Мнения: 5 818
Това ми е въпроса. Аз лично размразявам не напълно, нарязвам колкото ми трябва и отново прибирам във фризера. Но имаме спор със свекито- каза ми да не правя така, защото слушала по радиото, че не трябвало и че каквото размразиш всичкото го готвиш. Thinking
Вие какво правите?

# 1
  • Sofia
  • Мнения: 11 762
Не.
И аз като свекито знаМ и така действам bowuu.... имаше м/у другото подобна тема ако искаш потърси..

# 2
  • Все на втория етаж
  • Мнения: 5 818
Може. Simple Smile Не претендирам, че съм права, затова и питам как е по- правилно.

А с търсачката се опитах да намеря подобна тема, но нищо не открих. Confused Уж се научих да работя с търсачката. Crazy

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 11 762
А, то и аз не претендирам да съм права, просто отговорих, щото ти питаш Grinning
Пък търсачката не винаги действа, не мож' разчита на нея особенно за съжаление ooooh!

# 4
  • Варна
  • Мнения: 1 866
Не, това е опасно. Особено за месо. Даже съм вдигала скандал в магазин, защото ми бяха продали едно месо за охладено, а то било размразено, а аз го бях купила, за да го замразя и да го готвя по-късно. Абсолютно противопоказно е това и в чужбина има люти глоби за такива търговци (мъжът ми работеше в хранително-вкусовия сектор там и това беше един от най-големия му кошмар - нещо да не се размрази. АКо стане това се изхвърля веднага). Сигурна съм, че и тук е регламентирано, за съжаление контролът е много слаб и съм сигурна, че си замразяваме и размразяваме по 100 пъти.

# 5
  • Мнения: 924
Не е фатално и аз съм го правила,  но за много кратко, колкото да мога да отрежа, но не е хубаво. Нарязвай си предварително месото на порции за 1 готвене.  А зеленчуците изобщо не ги размразявам. Бухам ги във вряща вода.

# 6
  • Германия
  • Мнения: 899
Правя го, въпреки, че не е правилно. И с месо, и със зеленчуци.

# 7
  • Варна
  • Мнения: 488
И аз не замразявам повторно. На много етикети съм срещала предупреждение веднъж размразено, да не се замразява пак.
Доколкото разбирам, въпросът ти е дали вреди лееекичко размразяване, не напълно. Аз лично незнам, но за да отрежа от парче месо, то трябва доста да се е поотпуснало (може да имам кофти ножове  newsm78 ) Или по-скоро се отпуска отвън, а отвътре е буца лед.
И аз като Г-жа Смутена-Засрамена ги разпределям преди да ги прибера във фризера.

# 8
  • все тук
  • Мнения: 1 634
Случва се да замразявам месо, но много рядко, ако не съм преценила и съм извадила повече от фризера.
Не мисля, че е чак толкова фатално.

# 9
  • София
  • Мнения: 1 857
случвало ми се е, ако го извадя от камерата, докато размразявам хладилника, после пак да го замразя. не е фатално, разбира се, но доколкото знам, не е особено препоръчително Embarassed

# 10
  • Варна
  • Мнения: 253
  Не!
  Никога не го правя, защото е много вредно.

# 11
  • София
  • Мнения: 3 447
Не. Нито месо, нито зеленчуци, нито сладолед... особено месо. Развиват се някакви патогенни бактерии, доколкото знам newsm78 Всичко предварително нарязвам на порции колкото за едно готвене.

# 12
  • София
  • Мнения: 2 211
Не. Нито месо, нито зеленчуци, нито сладолед... особено месо. Развиват се някакви патогенни бактерии, доколкото знам newsm78 Всичко предварително нарязвам на порции колкото за едно готвене.
Peace

# 13
  • Видин
  • Мнения: 5 564
И аз не го правя. Ако купя повече месо и се наложи да замразявам, винаги си го правя на порции като за едно готвене, точно поради тази причина. Ако случайно нямам малка порциика готвя две манджи и после цяла седмица съм пас  Laughing. Със зеленчуци и плодове продцедирам по същият нечин.

# 14
  • Мнения: 3 359
Иренка,знам че не е правилно ,но ми се случва понякога Embarassed...

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт