Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 43 отговора

Все на втория етаж

Мнения: 5 781
Това ми е въпроса. Аз лично размразявам не напълно, нарязвам колкото ми трябва и отново прибирам във фризера. Но имаме спор със свекито- каза ми да не правя така, защото слушала по радиото, че не трябвало и че каквото размразиш всичкото го готвиш. Thinking
Вие какво правите?
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 115
Не.
И аз като свекито знаМ и така действам bowuu.... имаше м/у другото подобна тема ако искаш потърси..
Цитирай

Все на втория етаж

Мнения: 5 781
Може. Smile Не претендирам, че съм права, затова и питам как е по- правилно.

А с търсачката се опитах да намеря подобна тема, но нищо не открих. Confused Уж се научих да работя с търсачката. Crazy
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 115
А, то и аз не претендирам да съм права, просто отговорих, щото ти питаш Very Happy
Пък търсачката не винаги действа, не мож' разчита на нея особенно за съжаление ooooh!
Цитирай

Варна

Мнения: 1 866
Не, това е опасно. Особено за месо. Даже съм вдигала скандал в магазин, защото ми бяха продали едно месо за охладено, а то било размразено, а аз го бях купила, за да го замразя и да го готвя по-късно. Абсолютно противопоказно е това и в чужбина има люти глоби за такива търговци (мъжът ми работеше в хранително-вкусовия сектор там и това беше един от най-големия му кошмар - нещо да не се размрази. АКо стане това се изхвърля веднага). Сигурна съм, че и тук е регламентирано, за съжаление контролът е много слаб и съм сигурна, че си замразяваме и размразяваме по 100 пъти.
Цитирай


Мнения: 924
Не е фатално и аз съм го правила,  но за много кратко, колкото да мога да отрежа, но не е хубаво. Нарязвай си предварително месото на порции за 1 готвене.  А зеленчуците изобщо не ги размразявам. Бухам ги във вряща вода.
Цитирай

Германия

Мнения: 899
Правя го, въпреки, че не е правилно. И с месо, и със зеленчуци.
Цитирай

Варна

Мнения: 488
И аз не замразявам повторно. На много етикети съм срещала предупреждение веднъж размразено, да не се замразява пак.
Доколкото разбирам, въпросът ти е дали вреди лееекичко размразяване, не напълно. Аз лично незнам, но за да отрежа от парче месо, то трябва доста да се е поотпуснало (може да имам кофти ножове  newsm78 ) Или по-скоро се отпуска отвън, а отвътре е буца лед.
И аз като Г-жа Смутена-Засрамена ги разпределям преди да ги прибера във фризера.
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Случва се да замразявам месо, но много рядко, ако не съм преценила и съм извадила повече от фризера.
Не мисля, че е чак толкова фатално.
Цитирай

София

Мнения: 1 816
случвало ми се е, ако го извадя от камерата, докато размразявам хладилника, после пак да го замразя. не е фатално, разбира се, но доколкото знам, не е особено препоръчително Embarassed
Цитирай

Варна

Мнения: 253
  Не!
  Никога не го правя, защото е много вредно.
Цитирай

София

Мнения: 3 447
Не. Нито месо, нито зеленчуци, нито сладолед... особено месо. Развиват се някакви патогенни бактерии, доколкото знам newsm78 Всичко предварително нарязвам на порции колкото за едно готвене.
Цитирай

София

Мнения: 2 211
Не. Нито месо, нито зеленчуци, нито сладолед... особено месо. Развиват се някакви патогенни бактерии, доколкото знам newsm78 Всичко предварително нарязвам на порции колкото за едно готвене.
Peace
Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
И аз не го правя. Ако купя повече месо и се наложи да замразявам, винаги си го правя на порции като за едно готвене, точно поради тази причина. Ако случайно нямам малка порциика готвя две манджи и после цяла седмица съм пас  Laughing. Със зеленчуци и плодове продцедирам по същият нечин.
Цитирай


Мнения: 3 354
Иренка,знам че не е правилно ,но ми се случва понякога Embarassed...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 43 отговора