Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 4 813
ровейки сантиментално из дир-а (търсачката днес работи!), си припомних това:


Когато мислеше, че не те гледам, аз видях, че закачи първата ми картина на хладилника и веднага поисках да нарисувам друга.

Когато мислеше, че не те гледам, аз видях как нахрани изгубено коте и научих, че е добре си мил с животните.

Когато мислеше, че не те гледам, аз видях как направи любимата ми торта за мен и научих, че малките неща могат да бъдат най-специалните неща в живота.

Когато мислеше, че не те гледам, аз чух как каза една молитва и аз знаех, че някъде има Бог, с когото винаги мога да говоря и се научих да вярвам в Господ.

Когато мислеше, че не те гледам, аз видях как приготви храна и я занесе на приятел, който беше болен и научих, че ние всички трябва да помагаме грижейки се един за друг.

Когато мислеше, че не те гледам, аз видях как отдели от времето и парите си, за да помогнеш на хора, които нямат нищо и научих, че тези които имат нещо трябва да дават на тези, които нямат.

Когато мислеше, че не те гледам, аз видях как се грижиш за нашата къща и всеки в нея и научих, че трябва да се грижим за това, което ни е дадено.

Когато мислеше, че не те гледам, аз видях как се справяш с отговорностите си, дори когато не се чувстваш добре и научих, че би трябвало да бъда отговорен когато порастна.

Когато мислеше, че не те гледам, аз видях сълзите в очите ти и научих, че понякога биваш наранен, но няма нищо страшно в това да поплачеш дори.

Когато мислеше, че не те гледам, аз видях как се безпокоиш и исках да бъда всичко онова, което бих могъл да съм.

Когато мислеше, че не те гледам, аз научих най-много от уроците на живота, които трябва да знам, за да бъда един добър и творчески човек, когато порастна.

Когато мислеше, че не те гледам, аз те погледнах и исках да ти кажа “Благодаря!” за всички онези неща, които видях, когато ти си мислеше, че не те гледам.


И другата гледна точка:
когато мисля, че не ме гледаш, изхвърлям по-старите и по-обикновени рисунки, защото просто нямам място да ги складирам всичките. онези, най-специалните, един ден ще сложа в рамки. един ден...

когато мисля, че не ме гледаш, пропускам да нахраня нашето собствено куче, защото вече съм на ръба на силите си.

когато мисля, че не ме гледаш, уж забравям да приготвя любимия ти сладкиш, а всъщност точно този път предпочитам да се излегна с моята любима книга...

когато мисля, че не ме гледаш, изливам яда си към бог за болката и трудностите, с които се сблъсквам.

когато мисля, че не ме гледаш, затварям очите си за чуждите нужди - нали и аз се нуждая някой да се погрижи за мен.

когато мисля, че не ме гледаш, отказвам да помогна с пари, защото парите никога не са ни излишни и все има още нещо за плащане.

когато си мисля, че не ме гледаш, пропускам да избърша праха зад мебелите - какво пък, до там и без това никой не стига. правя се, че не чувам стъпките ти рано сутринта - можеш се справиш със закуската и без мен, не ми се става от леглото точно сега.

когато си мисля, че не ме гледаш, пропускам да свърша някои дребни неща и се извинявам пред себе си с думичката "приоритети".

когато си мисля, че не ме гледаш, стискам зъби, за да не се разкрещя от гняв, от безсилие... сълзите идват едва след това.

когато мисля, че не ме гледаш, безпокойството ми прераства в объркване, а понякога и в ужас, което показва, че твърде малко се доверявам на бог да се грижи за нас.

когато си мисля, че не ме гледаш, си давам сметка колко малко всъщност знам за живота.

когато мисля, че не ме гледаш, ти стоиш до мен с онзи разбиращ поглед и за теб си оставам най-добрата, най-хубавата, най-любимата МАМА.

един ден ще си дам сметка, че ти виждаш всичко и ще те помоля да ми простиш, защото не съм ти показала само най-доброто от себе си. дотогава... дотогава ще се надявам, че ти не винаги ме гледаш.

# 1
 • Мнения: 1 889
yanita, разрева ме...
В темата за душите на децата ни го имаше, мисля. Но отдавна не се бях връщала там...
А е трябвало!
Подобно припомняне те кара да намалиш темпото и да погледнеш на всеки миг с детето си, като на скъпоценност...

Нещо не ми идват думите, за да изразя чувствата...

# 2
 • Dania
 • Мнения: 2 757
много сладко  Hug

# 3
 • Мнения: 180
"когато мисля, че не ме гледаш, ти стоиш до мен с онзи разбиращ поглед и за теб си оставам най-добрата, най-хубавата, най-любимата МАМА"
  

       Плаша се от момента,когато моето съкровище ще осъзнае,че и аз си имам някои недостатъци и не съм идеалната мама.

# 4
 • Русе
 • Мнения: 4 406


       Плаша се от момента,когато моето съкровище ще осъзнае,че и аз си имам някои недостатъци и не съм идеалната мама.
нищо, те и така ще ни обичат малките...

# 5
 • Враца
 • Мнения: 534
Да...ние често забравяме,че възпитаваме чрез личен пример.И често"Не ме гледай какво правя, а слушай какво ти приказвам" е наше житейско кредо.И после виновни са училището ,държавата и всеки друг,само не и ние.

# 6
 • в пълна къща
 • Мнения: 3 740
Много хубави гледни точки. Браво, yanita!

Плаша се от момента,когато моето съкровище ще осъзнае,че и аз си имам някои недостатъци и не съм идеалната мама.

Не е страшно. Ако си искрен, приказката и истината са едно и също.

# 7
 • в шоки-land
 • Мнения: 3 763
3акачила сьм си пьрвата гледна точка на стената ( не е точно сьщата )...гледам си я всеки ден....

# 8
 • При хората, които обичам
 • Мнения: 3 193
Наистина го имаше в темата за душите на децата ни. Няма значение...Трябва да си го припомняме от време на време...

# 9
 • Мнения: 1 378


       Плаша се от момента,когато моето съкровище ще осъзнае,че и аз си имам някои недостатъци и не съм идеалната мама.

Ами моят син скоро изкоментира рекламата на Тайд така: " Това дете е на 0 години и още си мисли, че майка му е добра..."

# 10
 • Пловдив
 • Мнения: 706
Благодаря ти, yanita, за тези прекрасни редове (независимо кой им е автора).  Hug

Всичко това на мен вече ми се е налагало да го обяснявам на сина си. Той е на 9 години, но покрай нас му се наложи на много неща да бъде свидетел и това го кара да расте по-бързо в начина си на мислене и поведение. Много ми е трудно да му обясня, че и МАМА си има своите нужди и желания, но виждам, че когато съм била честна и откровена с него възпитателните резултати не са далеч. И е вярно, че МАМА си остава най-хубавата и най-обичаната, стига да не забравяме да им го показваме.

Обичайте децата си.   bouquet

# 11
 • София
 • Мнения: 4 813
Наистина го имаше в темата за душите на децата ни. Няма значение...Трябва да си го припомняме от време на време...

може би първата част е била в темата...всъщност, сигурна съм, че е била там - не може да стане дума за душите на децата ни и тези мисли да не присъстват, който и да е авторът им...

втората част е моят личен отговор на възхищението, което децата ни изпитавт към нас. онази нескрита тайна, която сякаш забравяме, заслепени от сиянието на образа, с който децата ни виждат...

# 12
 • Мнения: 1 889
втората част е моят личен отговор ...

Тогава те поздравявам горещо за начинът, по който облече с думи мислите на някои от нас!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт