Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 3 окт. 2006, 13:24 ч.

Какво предястие върви на бяло вино?

  • 9 780
  • 13
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 590
Ще имам гости довечера а не мога да измисля какво да направя за предястие за бялото вино, което казаха че ще донесат...

За основно ще готвя мусака, а десерт кекс.
Дали става?

# 1
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 706
Направи някакви хапки пане ,напр.  панирани кашкавалчета

# 2
  • Мнения: 6 736
за мусаката, по- скоро бира..........за бялото вино- бяла риба........за предястие- ядки ( лешници)...........за десерт след виното си представям нещо нишестено........крем с някакъв сироп..........

# 3
  • Германия
  • Мнения: 899
За бяло вино - предястие френски сирена с бяло грозде е идеалната комбинация, според мен. Поне аз лично това бих сервирала.
Или салата с риба тон.

# 4
  • София
  • Мнения: 2 211
Палачинки с плънка от пилешко или риба.
Панирани зеленчуци
Рачешки опашки с майонеза и лимон
Ризото с гъби и кашкавал

# 5
  • Мнения: 924
Умбра, какъв кулинарен гаф Shocked Френските сирена само с червено вино - със стайна температура, отворено няк. часа предварително за да подиша. Сиренето задължително върху препечена филийка с масло. Французин деликатно ми го каза като видя как рупам директно от сиренето и то яко. Попита - не ви ли е тежко така.

За бяло вино - миди и други морски деликатеси.

# 6
  • Мнения: 2
Аз също бих заложила на морски деликатеси за бялото вино, но ми се струва че какса не е подходящ десерт след мусака. Някъде бях чела, че след тежко ястие се предлага лек десерт и обратно. Мисля че плод или някакъв лек крем би било по- подходящо.

# 7
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 14 853
На бялото вино подхожда и прясна салата - домати и краставици.
Аз също, без да претендирам, че съм експерт, мисля, че панирани хапки сирене и/или кашкавал също подхождат.

# 8
  • Мнения: 286
Според мен панирани пилешки хапки и панирани миди са много подходящи за бяло винце.

А защо не и салатка с майонеза,варено пилешко филе,варени картофки и царевица.

Аз това щях да предложа.

# 9
  • Мнения: 2 825
Предястие за бяло вино може някакви хапки от риба, раци, миди или пиле, салата от авокадо мисля също ще върви.

# 10
  • Мнения: 10 075
и другите с ядки също вървят с изстудено бяло вино.

А тази рецепта съм си я копнала, но още не съм я правила. Обещала съм да го направя на една приятелка, любителка на бялото вино.

Картофено предястие - мезе за бяло вино и др.
Порции: 6

ПРОДУКТИ:
1-1.200кг. картофи
1 кофичка гъсто кисело мляко
250 гр. извара - да не е суха
2 пълни с.л. майонеза
копър
чер пипер
чесън, счукан или на прах - на вкус
300-400гр. шунка или любим колбас по желание
250-300 гр. кашкавал
150-200гр. сирене, несолено

ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се обелват и сваряват, след което се настъргват на едро ренде. Или във водата докато се варят се слага малко сол или после се посоляват, но съвсем малко. От киселото мляко, изварата, майонезата и подправките се разбърква гъст сос. В по-дълбока йенска тава или кексова форма (за гости е подходящо в отделни чашки, например за крем карамел) се реди по следния начин - ред картофи, сос, сирене, накълцана на ситно шунка, кашкавал на едро настърган, сос, картофи, сос, сирене, шунка и т.н. докато се завърши с картофи и сос...От соса се слага пласт поне 1 см. дебел...Слага се в хладилника за една нощ, докато попие соса в продуктите и се стегне...Ако е в кръгла форма се реже като торта за сервиране, ако е в единични формички, просто се обръща и се украсява с клонче магданоз, кисела краставичка или домат...Много е вкусно с бяло вино, водка или каквото обичате.

# 11
  • Германия
  • Мнения: 899
Умбра, какъв кулинарен гаф Shocked Френските сирена само с червено вино - със стайна температура, отворено няк. часа предварително за да подиша. Сиренето задължително върху препечена филийка с масло. Французин деликатно ми го каза като видя как рупам директно от сиренето и то яко. Попита - не ви ли е тежко така.

За бяло вино - миди и други морски деликатеси.

Ааа, не знам, на мен французи баш с бяло вино са ми казвали за сирене и грозде и да, сухари  Wink С такова и са ме гостили.
Сигурно зависи от региона.

# 12
  • Мнения: 924
Умбра, какъв кулинарен гаф Shocked Френските сирена само с червено вино - със стайна температура, отворено няк. часа предварително за да подиша. Сиренето задължително върху препечена филийка с масло. Французин деликатно ми го каза като видя как рупам директно от сиренето и то яко. Попита - не ви ли е тежко така.

За бяло вино - миди и други морски деликатеси.

Ааа, не знам, на мен французи баш с бяло вино са ми казвали за сирене и грозде и да, сухари  Wink С такова и са ме гостили.
Сигурно зависи от региона.


Приемам, ама на мен с червено по си ми харесва. Те всъщност го ядат за десерт. Да не се окаже, че с някое розе трябва да е?

# 13
  • София
  • Мнения: 590
Eeeeeй, супер идеи сте ми дали момичета

ама му намерих цаката...
Баща ми ме светна в едно много готино предястие.
Утрепаха се да го ядат.

Патладжани
Татко ги прави така:

Нарязват се на филийки 1 см, посоляват се и се оставят да им се махне черната вода.
Пържат се в олио.

След това се слагат да се оцедят от олиото, чака се около час и се редят в дълбока купа така:

1 ред пържени патладжани
всеки се полива с оцет
посоляват се
слага се чесън нарязан на ситно
слага се магданоз

Горното се повтаря докато свършат патладжаните, слага се в хладилника поне за няколко часа


И Е СУПЕР, гостите ми са възхитени!!! И много си подхожда с вкуса на бяло вино освен това Simple Smile

Бравос на татко!!!! да ми е жив и здрав, голям кулинар е!!!!



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт