Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 3 окт. 2006, 14:13 ч.
  • Преглеждания  55 638  Мнения  23  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 135
Моля помогнете ми да намеря рецепта за сурова туршия. Hug Преди години съм правила, но в бидон и не помня какво се слагаше. Сега искам да направя в буркани. Предварително благодаря  chef

Реклама
# 1
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 14 788
Същата рецепта, като за бидон може да се приложи и за бурканчета, като се изваряват за съвсем кратко - 2-3 минути.
А ето и една моя много любима рецепта:
5 кг. зелка
2 кг. моркови
2-3 кг. карфиол
1 кг. червени чушки
1/2 връзка целина
Всичко се накълцва на дребо и се разбърква.
Прави се марината 1:1 оцет и вода / около 2 бут. оцет / и сол на вкус и се бърка отново.

Ако вземеш вместо от дългите чушки, а камби, то можеш да ги напълниш с другите накълцани зеленчуци - също става вкусно.

# 2
  • Пазарджик
  • Мнения: 603
ние пък си правим наистина сурова туршия-без варене.Слагаме нарязани на едро,а може и на ситно зеле,морков,чушка,кервиз, карфиол,зел.домати.После се пълнят бурканите.Слагам сол на вкус,около3 суп.лъж.на 3-литров и се пълни с вода до горе.Всеки ден я разклащам и ако трябва доливам вода,до седмица е станала и е  PeaceСлед това я сипваш в чинийка с малко олио и сервираш с ракийка newsm10

# 3
  • Мнения: 1 403
Ето и една страшна туршийка от мен. Кръстила съм я Плевенска туршия, защото от там взех рецептата  Wink

На 5кг камби, моркови, карфиол, кервиз се слага 1 бут. оцет, 100гр. сол, 500гр. захар, 3оогр. олио, 25 аспирина. Престоява 24часа в бидон4е или кофа с капак е най удобно. Като се разбърква от време на време.

Туршията е великолепна

# 4
  • София
  • Мнения: 135
ние пък си правим наистина сурова туршия-без варене.Слагаме нарязани на едро,а може и на ситно зеле,морков,чушка,кервиз, карфиол,зел.домати.После се пълнят бурканите.Слагам сол на вкус,около3 суп.лъж.на 3-литров и се пълни с вода до горе.Всеки ден я разклащам и ако трябва доливам вода,до седмица е станала и е  PeaceСлед това я сипваш в чинийка с малко олио и сервираш с ракийка newsm10

 Пепи, оцет и аспирин не се ли слагат newsm78

# 5
  • Пазарджик
  • Мнения: 603
Пепи, оцет и аспирин не се ли слагат newsm78
не,тя солта си върши работата.Ако искаш може да направиш само 1 буркан за проба.А сега се сетих и друга такава рецепта,която правя.Слагат се същите зеленчуци,нарезани на не много ситно.В отделен съд завираш оцет ,сол,захар и малко олио,всичко това го правя на око,като го опитвам на вкус,Накрая заливам нарязания зарзават и обърквам хубаво.Като истине вече е готова за ядене,но тази е за бърза консумация  Mr. Green

# 6
  • дето и гарга не каца
  • Мнения: 450
И моята е мн.хубава:на едро:зеле,моркови,карфиол,чушки,зелени доматчета,3-4ск. чесън,магданоз,кервиз,чер.пипер(зърна),10 с.л.захар,4с.л.сол,1 к.ч.оцет(по-голяма),8-9 аспирина.Пълниш вс. в 3л. буркан и доливаш до горе вода.Запечатваш и обръщаш буркана 10 дни по веднъж. Peace

# 7
  • София
  • Мнения: 5 468
Който дава рецепти за туршия, да казва, дали става сладка или кисела, защото аз тази година съм се активирала да правя, ама ме  е страх да не взема рецепта, която да е от онези сладките туршии... и да умра от мъка. Изобщо не харесвам такава. Искам от онези киселите Rolling Eyes.

# 8
  • София
  • Мнения: 6 317
Ню, имам рецепта за кисела туршия, наистина кисела. Пускала съм я и тук, само трябва да я изровя Wink.

Ето я в тази тема.

Последна редакция: чт, 05 окт 2006, 11:10 от Margarita

# 9
  • дето и гарга не каца
  • Мнения: 450
Който дава рецепти за туршия, да казва, дали става сладка или кисела, защото аз тази година съм се активирала да правя, ама ме  е страх да не взема рецепта, която да е от онези сладките туршии... и да умра от мъка. Изобщо не харесвам такава. Искам от онези киселите Rolling Eyes.

 Моята е по-скоро сладка newsm78

# 10
  • София
  • Мнения: 135
Благодаря момичета, другата седмица се захващам със зимнината. Hug

# 11
  • Мнения: 1 403
И моята е сладка  Peace

# 12
  • София
  • Мнения: 5 468
Simple Smile а така... уточнението спестява много нерви:).
Маргарита, благодаря ти много за рецептата. Тази година ще ядем еднакви туршии Peace, дано стане нещо де..., че за първи път съм се засилила...

# 13
  • BG-Пловдив
  • Мнения: 1 269
ние пък си правим наистина сурова туршия-без варене.Слагаме нарязани на едро,а може и на ситно зеле,морков,чушка,кервиз, карфиол,зел.домати.После се пълнят бурканите.Слагам сол на вкус,около3 суп.лъж.на 3-литров и се пълни с вода до горе.Всеки ден я разклащам и ако трябва доливам вода,до седмица е станала и е  PeaceСлед това я сипваш в чинийка с малко олио и сервираш с ракийка newsm10
Това е задължителната туршия за нашето семейство. Аз слагам и листа от вишня в бурканите, освен кервиз, зеле, карфиол и моркови.

# 14
  • на пистата
  • Мнения: 3 097
листа от вишни и дюля,става супер

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт