Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 4 368
Срам, не срам ще ви питам Embarassed  Снощи правих кекс, изпече се, наду се и изглеждаше страхотно, чак да не повярва човек Wink  
Извадих го от фурната, покрих го с една кърпа и сутринта като го видях #Shocked  Все едно беше макет на кекс, един такъв свит и на половина като количество. Грозна работа Crying or Very sad
Пекох го на 170 градуса, ако това има значение. Имате ли идея къде сгафих?
Цитирай

Сливен

Мнения: 2 000
Хм  Thinking  До сега кекс не ми е спадал. В гореща фурна ли го сложи да се пече? Аз пека на 180 градуса, но едва ли 10 градуса ще окажат такова влияние. Понякога и брашното има значение - преди години бяхме купили едно от което сладкишите изобщо не искаха да бухнат. Друго - аз кекс не покривам след като се опече.
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
МОже би наистина проблема е в покриването.  Thinking Аz винаги оставям кекса във формата си да поиzстине и след това го вадя от нея.
Цитирай


Мнения: 4 368
Уф, печката ми е нова, но си има книжка и изпълнявам стриктно. В леко загрята фурна го сложих, но така пише. Винаги си готвя с това брашно, не взимам от онова, което набухва само, а от това обикновеното. Забравих как се казва, че ми седи в буркан и нямам опаковка Embarassed
Аз не го покрих съвсем горещ.
Иначе е вкусен, ама с този вид не мога да го предлагам на гости. Сама ще си го ям newsm53
Цитирай

София

Мнения: 6 154
Не е трябвало да го покриваш. Така се задушава и се степва /спада, омеква/, абе става на нищо.
По принцип тестени работи не се покриват докато са горещи или топли, освен ако не искаш да поомекнат.
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Когато пека по-фини теста ги оставям за около 15 мин. във фурната, за да се "темперират".
Цитирай


Мнения: 4 368
Мерси, момичета. Другия път ще внимавам!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.