Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

гр.София / Смолян

Мнения: 1 264
Досега търсих в търсачката за каквато и да е рецепта за пиле с грах но така и не успях да открия нищо.
На мъж ми много му харесвало това ястие но аз не съм сигурна че мога да го направя достатъчно вкусно. newsm78
Ще бъда благодарна за някои идеи по въпроса.  bouquet
Цитирай

Варна

Мнения: 732
Виж тук http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.1250.html
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Аз запържвам пилето, лук на полумесеци, слагам доматче, 1 чушка, след това заливам с вода и чак след това добавям граха ( ако е консервиран, ако е пресен го запържвам и него преди водата). След това разбивам червен пипер, малко сол и брашно с вода, добавям го в ястието така, че да не стане на бучки. По принцип се слага и черен пипер, но аз заради малките не слагам. Някъде 10-тина мин преди да го дръпнеш от огъня слагаш ситнонарязан копър.
Цитирай


Мнения: 75
АЗ готвя пиле на порции с масло и замразен грах в плик във фурната, понякога слагам и от малките морковчера цели. Много е лесно за готвене.
Цитирай

гр.София / Смолян

Мнения: 1 264
Благодаря за бързите отговори.  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 514
 Току що сготвих пиле с грах. Аз задушавам лука, морковите и чушката в зехтин, вода и вино. Като омекнат добавям грахта и пилето, което предварително съм сварила с малко сол. Използвам пресни домати, може и от консерва. Подправям го с червен пипер, босилек, чубрица и дафинов лист - по 2 щипки. Слагам и едно кубче бульон. Накрая слагам копър и аз Wink
Цитирай


Мнения: 8 579
И най-важното е, да си купиш хубав грах и да не налетиш на оня, дето няма сваряване, че ще развали и най-хубавата рецепта.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Задушавам една глава лук,1 морков на колелца,прибавям пилешкото месо(нарязано на порции) да се запечата месото от всички страни.Като се запечата прибавям 1 с.л. червен пипер,разбърквам и доливам гореща вода колкото да покрие месото.Посолявам и оставям да къкри докато е почти готово(доливам гореща вода когато е необходимо).Добавям 1-2 картофа нарязани по-едро.След като омекнат добавям 1-2 домата от консерва(или пресни,но настъргани) или 1 с.л. доматено пюре.Слагам отцедения грах от консерва (аз ползвам този на Сторко,голямата кутия),1 връзка копър и като поври 10 мин. сгъстявам соса с размито във вода брашно.
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
За да стане хубав граха му слагам от бульона, където съм варила пилето. Иначе няма нищо сложно в рецептата, момичетата са ти обяснили.
Цитирай

София

Мнения: 7 065
И най-важното е, да си купиш хубав грах и да не налетиш на оня, дето няма сваряване, че ще развали и най-хубавата рецепта.

Какъв грах да купя? Става въпрос за консерва.
Цитирай


Мнения: 220
Задушавам една глава лук,1 морков на колелца,прибавям пилешкото месо(нарязано на порции) да се запечата месото от всички страни.Като се запечата прибавям 1 с.л. червен пипер,разбърквам и доливам гореща вода колкото да покрие месото.Посолявам и оставям да къкри докато е почти готово(доливам гореща вода когато е необходимо).Добавям 1-2 картофа нарязани по-едро.След като омекнат добавям 1-2 домата от консерва(или пресни,но настъргани) или 1 с.л. доматено пюре.Слагам отцедения грах от консерва (аз ползвам този на Сторко,голямата кутия),1 връзка копър и като поври 10 мин. сгъстявам соса с размито във вода брашно.
И аз като TheNMaster . Peace, само, че първо запечатвам пиленцето /па порцийки/след него граха, морковите и картофките.
И вместо копър-магданоз.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.