Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 окт. 2006, 10:00 ч.

Огретен

  • 1 035
  • 6
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 3 270
Момичета, не можах да намеря из форума рецепта за огретен.
Моля ви Praynig, дайте инфо как се прави, никога не съм правила  Embarassed
Благодаря  Hug

# 1
  • София
  • Мнения: 24
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=cooking&id=1262

ето една рецепта която би могла да те заинтересува

# 2
  • София
  • Мнения: 590
Пробвай с търсачката има доста.Ето тези двата са пускани в предишни теми.
1 кг картофи
200 гр сирене
200 гр кашкавал
1 ч.л. чубрица
1/2 кофичка кисело мляко
1 яйце
3 с.л. олио/зехтин
сол на вкус

Картофите се обелват и нарязват на не дебели кръгчета. Сиренето се намачква с вилица и се реди един пласт картофи един пласт сирене, като завършваме с пласт картофи. Сипваме мазнината отгоре и чаша вода. Слагаме картофите да поомекнат във фурната на 200 и пригитвяме смес от разбитото яйце, киселото мляко, чубрицата и сол на вкус. Като омекнат картофите заливаме ги с тази смес и оставяме ок.10 мин да се позапече, след това вадим настъргваме кашкавала отгоре и отново печем до зачервяване. Може да украсите с магданоз

Картофен огретен по Тиролски

1 кг картофи
1 ч.ч. прясно мляко или сметана (аз го правя със сметана)
1/2 пакетче прясно масло
3-4 с.л настъргано сирене
4-5 яйца
настърган кашкавал, червен пипер, сол, магданоз (или чубрица), галета

Обелените картофи се варят в малко вода до разваряване, прецеждат се и се стриват.
Прибавят се половината от маслото, сиренето и сметаната. Сместа се разбърква добре и се изсипва в кръгла тавичка, обилно намазана с масло и наръсена с галета, и се заглажда.

На повърхността и със супена лъжица се правят вдлъбнатини (броя им зависи от яйцата), в които се слага малко разтопено масло и се чуква по едно яйце.
Яйцата се поръсват с щипка сол и щипка червен пипер. Ястието се слага в умерена фурна.

Като побелее белтъкът на яйцата, ястието се изважда от фурната и се наръсва с настърганият кашкавал и чубрицата или магданоза.

Поднася се топло с айрян или салатка според сезона.

# 3
  • Русе
  • Мнения: 98
Погледни тук  Arrow  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=109998.0

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 11 771
Пробвай с търсачката има доста...
Определено... къде ли си търсила newsm78

# 5
  • У НАС
  • Мнения: 98
Купи си огретен на MAGGI  малки тайни и следваи инструкциите.

# 6
  • София
  • Мнения: 3 270
Благодаря на всички ви, някои от вашите предложения и аз успях да ги открия, НО ВСЕ ПАК БЛАГОДАРЯ  Hug Hug Hug

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт