Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Балсамов оцет

  • 4 окт. 2006, 10:45 ч.
  • Преглеждания  6 963  Мнения  27  Онлайн  1
Отговори
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Имам бонус към зехтина  Mr. Green половин литър балсамов оцет. Чувах, че е по-различен на вкус от нашенския оцет, та помагайте на какво върви  newsm78

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 3 447
ИТАЛИАНСКА  ДОМАТЕНА САЛАТА

Домати 4
Лимон 1бр.
Чесън 2-3 скилидки
Черни маслини 50 гр.
Зехтин
Босилек
Мед 1 ч. л.
Сол
Чедър плочка 50-100 гр.
Балсамов оцет
Вода 1 с. л.
Пудра захар ½ с. л.

Приготвяне:
За дресинга: В дълбока купа се смесват сока на лимона, нарязания на дребно чесън, нарязаните на колелца маслини, меда, оцета, водата, ситно нарязания босилек и зехтина. Дресинга се овкусява допълнително със сол и пудра захар, за да се сгъсти. Бърка се до получаване на еднородна смес.
Доматите се обелват. Отстраняват се семките и се нарязват на дребни кубчета.
Добавяме  доматите към дресинга. Разбъркваме добре и изсипваме в салатиера. Нарязания на тънки лентички чедър поръсваме върху салатата.
Готовата салата оставяме за един час в хладилника.

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 377
На всичко, на което по принцип слагаш оцет.  Peace
Вкъщи всички много го харесват и напоследък само него ползвам, доре на салата само с домати слагам.  Crazy

# 3
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Яяяя, сериозно ли и с доматки върви... Пиши го бегал тогава:)
Благодаря ви, момичета  Hug

# 4
  • София
  • Мнения: 3 447
Върви, върви Peace Той е малко по-сладък, не е така остър като другия и изобщо не се "бие" с вкуса на доматите.

# 5
  • Мнения: 2 187
Аз не съм почитателка на класическия винен оцет, даже не знам откога не съм купувала такъв, обикновено имам ябълков, а отскоро ползвам и балсамов - на всичко, на което по принцип се слага оцет.

# 6
  • на север
  • Мнения: 875
и аз го слагам на всичко. това, което може да те притесни е цветът, но в крайна сметка на кой му пука, важното е да ти е вкусно. аз най го обичам в картофена салата - с лук (или праз) и магданоз. картофките стават кафяви, но пък са страшни!   chef

# 7
  • Смолян
  • Мнения: 42
Може ли да се ползува за правене на зимнина вместо обикновен оцет.

# 8
  • Варна
  • Мнения: 505
 Laughing стига да нямаш проблеми с цената му

# 9
  • София
  • Мнения: 3 447
Може ли да се ползува за правене на зимнина вместо обикновен оцет.
Може, ама много "солена" ще ти излезе зимнината Grinning

# 10
  • В Изумрудения свят (без рубинени пантофи)!
  • Мнения: 3 323
За всичко го ползвам!

# 11
  • Смолян
  • Мнения: 42
ще пробвам малко за царска туршия просто от любопитство, защото казаха че не издържа и туршията се разваля.

# 12
  • Мнения: 806
В началото ми се стори странен,но сега го предпочитам.Даже и на салата от домати слагам.

# 13
  • Желаното място
  • Мнения: 148
Балсамовия оцет е чудесна подправка за всички салати, в които се добавя оцет.

Чудесна добавка е към салата с домати (нарязани на кръгчета) и моцарела (може и нашенско прясно сирене), полята със зехтин, балсамов оцет и босилек. Аз слагам и мъничко пресован чесън.

Много вкусна добавка е и към сосове, маринати за меса, а също и за супи.

Аз го предпочитам пред обикновения.

cook

Последна редакция: ср, 04 окт 2006, 16:55 от Bluebird

# 14
  • Мнения: 5 257
Балсамов оцет, соев сос - ползваме непрекъснато - подходящи са за всичко.
Мариноваме месо и зеленчуци за BBQ  Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт