Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 652
Във Франция и Арабският свят го приготвяли много вкусно. Не говоря френски, нито арабски и не мога да си преведа нито 1 рецепта Embarassed с кус-кус. Знам, че техният кус-кус е по-различен от нашият, но все пак може ли някоя от вас да ми предложи някоя изпитана арабска или френска рецепта за ядене с кус-кус???

Благодаря предварително!!!
Цитирай

по пътеката

Мнения: 3 087
аз съм давала рецепта, на два три пъти май, потърси на кускус! предупреждавам те бг кускус  не става за готвене в стил арабски! трябва да е като едър грис!във франция правят магребски, според готва4а, марокански, алжирски и тунизийски, за либийски не знам ! разлика много няма!може би подправките и съ4етанията на зелен4уците спрямо месото!
Цитирай

София

Мнения: 590
Това е на Марси рецептата. Blush
кускуса; тенджера на два етажа с дупки горния трябва да набавите!в долната се слага доматено пюре от консерва, зехтин, подправки(лют 4ерен пипер ), и се запържва леко после се добавя месото и гореща вода сол, 4ер пипер и се вари до уваряване на месото, като 30 мин по рано се прибавят зелен4уците цели, картоф, морков, тиква,лук, (друг вариант-картоф, морков, зеле, тикви4ки, лук). отеделно се сварява леблебията в подсолена вода.зн4и, след като уварят и зелен4уците, но не не докрая, се приготвя кускуса. кускуса се слага в една тава и се прибавя зехтин една 4ашка и малко вода с сол и се омесва да поеме те4носттаи да остане леко навлажнен, слага се в кискесата, горната тенджера и се вари 10 мин като един път се премесва да няма зрънца, трябва да набъбне леко! а кускуса да е като едър грис, нали ?забравих цял ,запържен леко пипер, като отстрани е леко цепнат и осолен отвътре се добавя при гарнирането!
след като приклю4и варенето се вади кускуса пак в тава и се омесва добре да няма зрънца на топки и после се залива само с бульона, но толкова колкото кускуса да поеме  и да остане без те4ност,   а зелен4уците и месото се украсяват порциите , прибавят се изкиснатите , предварително потопени в топла вода стафиди и леблебията! ами това яде се с лъжица!дано да ви стане и да го харесате!
Цитирай

София

Мнения: 590
   Погледни и тук.  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=13923.0
Цитирай

по пътеката

Мнения: 3 087
манел, мерси за търсенето! питанки, ако има насреща съм !
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.