Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте на всички във форума!
Миналата година в Добрич беше създадено сдружение "Свети.Мина"- на семействата с деца със специални нужди, учредено от родители на деца с увреждания, техни приятели бизнесмени, лекари, адвокати, журналисти. Създаването на организацията ни е продиктувано от нормативния и административен хаос в системата на здравеопазването и социалното подпомагане, с неприемливите чиновнически практики, свързани с отглеждането и интеграцията на увредените деца, както и имитацията на загриженост на институциите към съдбата на семействата ни.
С писмо до президента Георги Първанов, Съвета за Младежите и Децата, Министерството на Труда и Социалната политика, БНР, БНТ, БТВ, Нова ТВ, Дарик радио и всекидневници изпратихме и Национална Стратегия за Равни Възможности за Хората с Увреждания (НСРВХУ),която включва промени в здравния закон като цяло.В това писмо, изпратено преди броени дни, настояхме за подкрепа да бъдат дискутирани и реализирани идеите ни за промени в нормативната база и работата на институциите, създадени за решаване на проблемите на семействата с увредени деца.

Колкото повече са хората и организациите, които ни дадат подкрепата си, толкова по-скоро би станало осъществяването на тази стратегия, затова ще бъдем благодарни за всяка идея и съдействие в името на децата ни!

Красимира Обретенова
Председател на Сдружение "Свети Мина"

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 3 504
Здравейте, пиши ви майка на момиченце с атипичен аутизъм.
Искам да Ви подкрепя напълно.
Ние сме клуб на родители на деца с увреждания - конкретно аутистичния спектър и ДЦП. В момента ни предстои регистрация на сдружението. Аз съм избрана за председател, за това Ви и отговарям в качеството си и на такава.
Нашето сдружение е "Деца*Индиго* в България" със седалище град Пловдив. Целта ни е да създадем дневен център с включена и занималния в почивните дни за деца с увреждания. Тъй като на територията на Пловдив нямаше такъв подходящ, когато аз и други родители търсихме подходящ център за децата ни и тяхната интеграция. Този проблем ни обедини и подтикна  да се организираме и задействаме създадаването на сдружението и бъдещия ни център.
Може да разчитате на нас за вбъдеще. Щом получим регистрацията като сдружение с нестопанска цел може да ви подкрепим пред институциите. Явно пътя ни е общ, само територията ни е различна.
Името Ви е чудесно - Св. Мина, на него се уповават молитвите ми. Нека бди над вашето начинание. Успех.
За връзка с нас  ето нашия сайт www.indigokids-plovdiv.dir.bg; винаги може да ме намерите и тук във форума, където съм ежедневно и почти 24 часа следя форума, 0888 460615

# 2
Здравейте,ако имате желание бих могала да Ви изпратя прикачен файл с нашите  искания за промяна в отношението на институциите към семействата с увредени деца и спешно изпълнание на Националната стратегия за равни възможности за хората с увреждания. Това "Предложение за промяна" вече обсъждаме/ и срещаме безусловна подкрепа/ с родители на здрави деца, представители на зърнения бизнес/ като основни дарители на средства за подпомагане на сдружението ни/ и представители на добричкото гражданство като цяло.  Ако исканията ни  не бъдат подложени на национално обсъждане и изпълнение, имаме готовност за реализиране на гражданска подписка и различни форми на протести, а като крайна мярка запозване на Европейската комисия по правата на децата с проблемите ни. Имаме огромна нужда от подкрепата на всички сродни организации, за да постигнем успех, в което съм сигурна. Само споменавам, че по професия към журналист/ бивш кореспондент на столичен вестник/ което ми даде възможност да познавам манталитета на различни слоеве от обществото, особено на политиците ни. Отбелязвам, че трябва да привлечете на своя страна медиите в Пловдив, създавайки им някакви "новинки" Ние като организация вече приключваме с "протоколната" част от кореспонденцията ни с институциите и се готвим за яростни действия, защото ни писна децата ни да бъдат само досадна статистическа цифра. Напишете ми Вашето виждане за обединение на сдруженията с такива цели от цялата страна. Впрочем в Добрич имаме център за деца със специални нужди, който заради бездействието на общината не работи ефективно, но това е друга тема. Пратете ми мейл. Със здраве!

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт