Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 5 окт. 2006, 13:23 ч.
  • Преглеждания  3 078  Мнения  15  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 988
Интересува ме, понеже имам домашни ябълки и круши, мога ли да ги давам сурови (пасирани или настъргани, изобщо в някаква приемлива за нея консистенция) или трябва задължително да са термично обработени за тази възраст? Нали на някои бебета им дават сурови сокове? Откога могат да се дават сурови пасирани плодове?

А ако трябва на пара или сварени, като сваря да речем една ябъка и я пасирам мога ли да съхраня едната част в хладилник за другия ден, защото нашите количества са много малки.

Реклама
# 1
  • Варна
  • Мнения: 432
Дадох настъргана ябълка на 8 месеца. Преди това не иска6е сурова да я яде-май и идва6е твърда.

# 2
  • София
  • Мнения: 2 220
Сина ми доста дълго не можеше да  яде настъргана ябълка. А да се пасира е малко трудно, ако няма друго към нея. Аз давах ябълков сок. Когато преминат термична обработка, от полезните вещества в ябълката не остава почти нищо...

# 3
  • София
  • Мнения: 949
Винаги съм давала сурови плодове.

# 4
  • на село
  • Мнения: 967
Ябълката съм я давала сурова, пасирана. Само че при пасирането слагам малко вода защото иначе просто не става Naughty
Същото е и с останалите плодове.

# 5
  • София
  • Мнения: 4 381
Плодовете съм давала варени, но не във вода. Настъргана ябълка, круша или тиква дори, пълня в детски бурканчета и варя 10-15-20 мин., според зависи какво има в бурканчето. По този начин се и стерилизират. После само отварям, пасирам и отсипвам от бурканчето.

# 6
  • София... с надежда за преселение.
  • Мнения: 3 926
Бях чела в едни материали от Хедра, че до 8-месечна възраст не е добре да се дава нищо сурово, освен банан и авокадо. Аз бих дала печена ябълката - вътрешността става като крем и избива фруктозата... много е вкусничко и сладичко. иначе преди да ги почета тези неща давах сурова, пасирана ябълка. Без нищо друго съм си я пасирала и намаше проблем. Само дето трябва да се даде до 10 минути, че после става една кафява кишотина Sick и вони на джибри... Нормален процес, де , ама като го видиш в купичката на детето и  Sick

# 7
  • на Север
  • Мнения: 501
аз знам, че трябва да е термично обработена, защото целулозата дразни незрялото още стомахче. След 8-ия месец пробвах сурова круша, преди това банан. Ябълката само веднъж настъргах, но й се намръщи и повече не съм опитвала сурова

# 8
  • Айтос
  • Мнения: 4 244
През първия месец от захранването давах плод само от готови пюрета. След това, значи на 7 навършени месеца, съм давала винаги само сурови пасирани плодове. Ябълката я пасирах чиста, (обелвам, нарязвам бързо на малки парченца и така лесно се пасира), добавях към каши или само така.

# 9
  • Джакарта
  • Мнения: 1 234
По принцип давам само готови пюрета. Сама правя само ако ми попадне сигурна продукция. Най- лесно намирам ябълки- варя ги на пара, пасирам и след това на кубчета в камерата.
Чела съм различни източници, според някои- до осмия месец сурови само банан и авокадо, според други- можеш суров плод направо след шестия. Сама решаваш.

# 10
  • Бургас
  • Мнения: 537
Мисля, че от 3-тия или 4-тия месец се започваше захранването и даването на плодови сокчета, така че от тогава давам ябълка, белена /прецедена през марля/ на сок. Круша давах /пак на сок/ по-рядко, защото действа разхлабващо, дори и белена. Други сокове не давах най-вече заради власинките/пр. праскова, кайсия, ягода не се дава до годината, поне/. Чак след годината започнах да давам "купешки" сокове.

# 11
  • София
  • Мнения: 1 801
Мисля, че от 3-тия или 4-тия месец се започваше захранването и даването на плодови сокчета...
Аааа, моля, моля, повечето педиатри "съветват" даването им още от 2-рия месец  #Cussing out
Темата ми е интересна и необходима, затова ще я следя с интерес. За мен, засега натежават с доводи мненията за термично обработени плодове. Мисля, че ако ябълката е сурова и настъргана има голяма опасност от задавяне, но да кажат мамите с опит.

# 12
  • Мнения: 988
Аз имам доста добър блендер (щом не гръмна като млях просо в него - този месец няма да го давам, но го смлях за проба) и мислех да пасирам в малко вода, но май ще потърся пак златната среда и ще пека или задушавам на пара този месец, а след седмия ще пробваме веднъж сурова пасирана как ще и хареса и понесе. Ябълките са домашни, от планинска градинка, та под една или друга форма до нова година поне от тях ще яде.

# 13
  • Мнения: 2 381
От суровите круша и слива Паолина се гърчеше.Сварявам на пара и така се приемат добре.Единствено пъпеша в сурово състояние й се услади.

# 14
  • Мнения: 560
Моето бебе е на 4 и половина м. и си папа сурова ябълка и круша смесени и пасирани с пасатор. Консистенцията става точно като на купените пюренца.
Няма никакви проблеми със стомахчето и много ги харесва.
Започнах да ги давам точно защото имахме много сладки домашни ябълки.
Когато ги вариш витамините изчезват.Така че според мен въведи като нова храна и давай смело сурови.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт