Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 7 140
stefaniali, не мога да ти пусна ЛС т.к. нямаш право да получаваш такива /нямаш публикации/ и затова ще ти отговоря тук. Надявам се, ако в нещо не съм права, другите да ме коригират и съответно допълнят.
Не съм сигурна дали завишените стойности на ФСХ сами по себе си са достатъчни за поставяне на такава диагноза, но доколкото знам да. Пре мен ФСХ и др. хормони са все още в граница. Диагнозата ми е поставена на база наследствена обремененост /жените в двата ми рода имат мн. ранна менопауза/, при наблюдения с УЗ /доплер/ в началото на цикъла са установени малки размери на яйчниците и недобро кръвоснабдяване, отговарям "лошо" на стимулация /с клостилбегит правя по един фоликул - колкото и без него/. Предполагам знаеш, че при тази диагноза проблемът е не в намаления брой яйцеклетки, а в тяхното качество. А на него не може да се повлияе. Възможно е да се забременее, но по скоро случайно - в някой от циклите се отдели качествена и годна яйцеклетка иако има късмета да си оплоди....  Аз чакам такъв момент повече от 5 г. Препоръчва се евентуално инвитро, но с малки шансове за успех. Все пак аз реших да го направя /стимулацията трябва да започне всеки момент/, за да съм наясно с реалното състояние на яйцеклетките и шансовете ми. Според док. ще направя 3-4 яйцеклетки. Колко обаче ще са годни, колко ще се оплодят... Принципно единственото сигурно решение е донорска яйцеклетка, но този вариант е скъп и не много популярен.
Посещавам док. Владимиров - http://www.ivf.bg/ , който е всепризнат специалист по изчерпване на яйчниковия резерв. Не знам защо, но за повечето лекари тази диагноза е.... хайде да не кажа непозната, но нелюбима и са склонни с години да търсят др. причина, при положение, че има ясни индикации за изчерпване. Владимиров беше четвъртия при когото отидох и първия, който ми постави диагноза. Би било добре, ако можеш да отидеш при него.
Желая ти успех  bouquet

# 1
Лекси, благодаря ти за изчерпателния отговор. При мен към момента все още не е поставена окончателна диагноза. Приблемите са основно хормонални, вследствие на което задържам фоликули и по този начин правя кисти. Правих си лапароскопия през м. юли т.г. махнаха ми кистите, но три месеца след лапарото съм направила нови кисти. До сега никой не е търсил причината за образуването на кистите, както и никой не ми беше предложил да провери дали въобще имам овулация и какво се случва в средата на цикъла.
От ходене при кой ли не сега съм се установила при един един лекар, който ми ми направи програма по която трябва да се движа занапред. Правих фоликулометрия и се оказа, че независимо от кистите на двата яйчника в 12 ден имам фоликул 21 мм. Сложихме Прегнил, на 15 ден фоликула се беше спукал и сега съм 10 дни на Дуфастон. Давам си сметка, че това е малък шанс да се е случило нещо, но досега никой не го беше прилагал. Може всеки да ми се изсмее с пълно основание, че загубих една година да се мотая при кой ли не и в крайна сметка до момента аз не знаех имам ли овулация или не.
Относно съмненията за намален яйчников резерв това все още не е доказано, сред роднините от двете страни няма никой с подобни проблеми, което съвсем не значи, че аз няма да съм първата. Не съм правила и по-специални изследвания, които категорично да докажат тази диагноза, но и това ще се случи.
Относно д-р Владимиров, ходих при него през юни т.г., не искам да правя оценки за никой, но той каза, че първо трябва да махна кистите и след това ин-витро. Това, че кистите се образуват веднага след като се махнат съответно от някаква причина явно никой не го интересува.
В общи линии това е от мен. Ще се радвам да се включат и други хора с подобни проблеми.
     

# 2
Здравейте момичета,
аз май съм за тук.
Накратко моята история 3 год бебеправене без резултат ,цветна снимка и хламидии след лечение,спермограма са ОК.Ходих в Плевен за имунологични изсл и хламидии и тогава направих и нови хормони при които:
Inhibin B 23.94   N>45
LH 6.15              3-10.8
FSH 11.86          3-12
Май излиза намален яичников резерв.Доц Конова каза да се свържа с д Катя Тодорова , да проведем консултация и да видим какво ще правим от тук натам.
Досега не съм ходила при спец по стерилитет ,защото най простите изследвания успях да ги направЯ във Видин,но сега незнам, нито при кого да отида ,нито какво следва от тук нататък.По принцип моят доктор искаше са правя другия месец лапароскопия в София ,защото все още нямам диагноза или установета причина за стерилитет.Дали има смисъл от нея и къде да се консултирам.
Забравих да напиша,че съм правила стимулация с Клостилбегит -нищо не стана ,но за мое съжаление ,никой не ми проследи и фуликулите.Съпругът ми е бесен, а аз не знаех както явно и моят доктор ,че трябва да се следи как реагират на стимулация тези фуликули.Абе неграмотна работа.....
Незнам какво трябва да направя
Моля ви напишете ми какво сте направили вие
Забрави ха кажа че съм на 29 год и че майка ми е с климакс на 38 год
 

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт