Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Varna, Bulgaria

Мнения: 1 049
Момичета  предварително Ви благодаря за рецептите, който ми препоръчате   bouquet  bouquet
Свекърва ми ми даде една кокошка да съм сготвила  ooooh!
ама във всички готварски книги дето ги имам една свясна рецерта не открих, все ме е страх, че месото ще е жилаво и няма да се яде  newsm78 Помощ  Embarassed
лек ден   bouquet  bouquet
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Ще стане страхотна супа и с ориз,но трябва да се вари по-дълго време!
Ако имаш тенджера под налягане ще стане супер!
Сложи солта 10 минути преди да стане ястието!Също така капни няколко капки оцет при варенето.
Цитирай


Мнения: 974
По принцип кокошето месо е по-жилаво и според мен каквото и да го правиш преди това трябва хубаво да го свариш....за предпочитане в тенджера под налягане.
Иначе след това месото можеш да го направиш на яхния или да го панираш...има доста вариации конкретна рецепта не мога да ти дам в повечето случаи импровизирам.
А и още нещо бульона става много силен и можеш да си го запазиш, ако не го ползваш в конкретния случай
Успех  bouquet
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 609
За мен класиката е яхнията, но пък интересно става и ако я напълниш.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 878
И със кисело зеленце е екстра. Аз го готвя без да варя кокошката. Но това е изключение само за зеле. От баба знам, че като се готви със кисело зеле не е нужно да се вари предварително месото.
Иначе с кокошка готвя всичко, което и с пиле. Просто варя месото минимум час в тенджерата под налягане.
Цитирай

София

Мнения: 1 496
И със кисело зеленце е екстра. Аз го готвя без да варя кокошката. Но това е изключение само за зеле. От баба знам, че като се готви със кисело зеле не е нужно да се вари предварително месото...

Миналата седмица направих и аз така една кокошка.
Напълних я с ориз,гъби,орехи(подправки) и я запекох,след това добавих зелето и завих с фолио.Още малко печене и стана добре.За първи път правих кокошка със зеле,но не се изложих.(Постоянно я проверявах дали е готова и боцках месото  Embarassed)
Цитирай


Мнения: 4 030
Според мен кокошката става най-вкусна с ориз или с кисело зеле (вече продават на пазара). Снощи правих с кисело зеле.   chef
А и супата от кокошка е много хубава.

Но наистина  е необходимо да се вари по-дълго. Най-добре в тенджера под налягане. Аз варя в такава тенджера 40 минути.

Успех! newsm10
Цитирай

София

Мнения: 1 801
Да, и според мен класика за дом. кокошка - яхнията. Аз запазвам част от бульона и бялото месо и като се изяде яхнията правя супичка. Ммммм, ми се прияде....  Embarassed
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
а колко време трябва да се пече с фолио без да е варена? и жилаво ли е месото, защото е по-старо? исках да правя пълнено пиле, но то все едни гарги...кокошките са големи, но ме притеснява да не е жилаво
Цитирай


Мнения: 2 711
Наистина яхнията си е класика за кокошка, но аз съм приготвяла ястие с бира или вино .Освен лук ,домати ,черен пипер , вместо вода прибавям 1 бира или 1 ч вино ,добавям и 1 ч вода/ ако искаш повече сос -повече вода /Всичко слагам в тенджера под налягане и варя около 50 минути .След това сгъстявам с брашно .Времето за варене зависи от възрастта на кокошката   LaughingТова ястие се казва пияно пиле.
Цитирай

дето и гарга не каца

Мнения: 450
Наистина яхнията си е класика за кокошка, но аз съм приготвяла ястие с бира или вино .Освен лук ,домати ,черен пипер , вместо вода прибавям 1 бира или 1 ч вино ,добавям и 1 ч вода/ ако искаш повече сос -повече вода /Всичко слагам в тенджера под налягане и варя около 50 минути .След това сгъстявам с брашно .Времето за варене зависи от възрастта на кокошката   LaughingТова ястие се казва пияно пиле.
   newsm10 с мн.лук!И му викам "Капама".А понякога слагам сушени сини сливи.Вкуснооо  chefИ с вино,не бира.
Цитирай


Мнения: 6 461
Първо я слагаш в тенджерата да я отпениш.После я слагаш в тенджерата под налягане ,щото е жилава.иИ като се свари си я приготвяш както искаш -може на фурна пълнена ,може на фурна с картофи,може на яхния,може на супа.Както си пожелаете в къщи. Smile
Цитирай


Мнения: 2 711
kukli4ka,ще пробвам със сини сливи ,сигурно е много вкусно ,а аз на капамата слагам и дафинов лист, и чесън ,задължително с вино  Naughty, но за пияното пиле може и с бира   Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.