Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 6 окт. 2006, 10:36 ч.
  • Преглеждания  1 507  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 150
Всеки път като пека нещо с бутер тесто става направо на прах като се яде, надува се отгоре и не е много неприятно, ако има плънка. Искам да направя нещо с плънка, но как се процедира, за да не става ронливо.
Дали се разточва?
На силна или на слаба фурна се пчеч?
Замразено ли се прави или вече поомекнало?
Дайте съвет  Praynig Grinning

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 3 447
Ами аз го пека в предварително загрята фурна, на 220 С, размразявам предварително и не разточвам. Мисля, че на самия пакет си има указания Peace

# 2
  • София
  • Мнения: 1 150
Има да, аз уж се опитвам да е както там е описано , но все е ронливо.

# 3
  • София
  • Мнения: 3 447
Ами то и мойто става ронливо... и се надува Confused И докато е топло, е супер, ама като изстине, стои като гумено Rolling Eyes

# 4
  • София
  • Мнения: 2 211
А защо да не става ронливо? Аз досега си живеех с мисълта, че така е нормално.

# 5
  • Русе
  • Мнения: 5 578
При мен е най-добре фигурките да са малки, т.е. триъгълни банички примерно. Да се изпекат хубаво. Да не е както в техните рецепти на цели пластове, или като рогчета тънки дълги.
На силна фурна, над 200. И отгоре мажа с яйце и винаги поръсвам сусам. Като хване поричка гася, така си знам. И вадя, не ги оставям върте, веднъж цъфнаха.

Много хубаво става, никога нямам проблем. С размразено тесто работя.

# 6
  • София
  • Мнения: 413
Не се рони чак толкова, ако още горещо се извади от фурната, наръси се с вода и се покрие с кърпа да се задуши  Peace

# 7
  • Мнения: 1 349
На мен ми харесва като е хрупкаво, но като истине наистина става като гума. Подозирам, че причината е в маргарина вътре (нали не се заблуждавате, че БУТЕР-тестото е с масло #2gunfire)

# 8
това е бутер тесто и трябва да стои пухкаво /не глетаво/и да има много пластове.Самото тесто се пече в силно загрята фурна за кратко и тестото не трябва да е съвсем отпуснато преди печене .

# 9
  • В.Търново
  • Мнения: 1 986
Ами то и мойто става ронливо... и се надува Confused И докато е топло, е супер, ама като изстине, стои като гумено Rolling Eyes

И при мен е така Confused

# 10
  • Пловдив
  • Мнения: 966
аз като правя банички,примерно триъгълни,слагам плънката в средата на квадрата,загъвам и става триъгълник,после притискам леко баничката,намазвам с яйце отгоре и пека в силно загрята фурна.Стават нормални,не прекалено ронливи

# 11
  • Бургас
  • Мнения: 383
А забелязали ли сте разликата между това,което ние печем от бутер-тесто и това,което се продава готово опечено и пакетирано(кроасани,соленки и др.)?Защо пакетираните кроасани например не са ронливи и глетави?

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт