Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 30 дек. 2004, 12:19 ч.
  • Преглеждания  685  Мнения  5  Онлайн  1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 780
Искам отсега да мариновам,ако се налага,свинските пържолки(от бут) и ребърца и утре да ги мятам за Новогодишната трапеза! Wink Кажете ми,каква да бъде маринатата и може ли да ги пека едновременно във фурната и как?С градусите ,кое на колко се пече?С какви подправки?

Реклама
# 1
  • Бу-у-урга-а-ас
  • Мнения: 2 597
http://www.bg-mamma.com/viewtopic.php?t=12371

Аз пробвах с киснене на месото в прясно мляко. Наистина стана много крехко.

# 2
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Пържолките ги начуквам ,после ги овалвам в брашно и ги запържвам в малко мазнина .След това ги нареждам в Иенаглас тенджера и отгоре им наситнявам гъби,може и мариновани,добавям малко сол,малко чубрица и черен пипер,1 к.ч. вода и 1 малка кофичка заквасена сметана/от тези на "Данон"/и пека във фурната около час на 220*или в МВ на максимална мощност за 25 минути и после около 10 минути смесено-грил+МВ.Стават ММММ!След малко мъж ми ще ходи да вземе гъбките и сметанката,за утре да имам готовност.

# 3
  • Варна
  • Мнения: 780
Много ви благодаря ,момичета!А кажете нещо за ребърцата?!След няколко дни смятам да метна едни ребърца,но нямам представа как да ги приготвя да станат мноооооого вкусни Wink Да ги мариновам ли предварително и с какво?Предпочитам да ги направя на фурна.

# 4
  • Мнения: 1 533
Скоро купих едни ребра на скара, предварително мариновани. Не ми харесаха. Ребрата специално ги обичам с възможно най-малко подправки и на фурна.

Нареждам ги в тава, посолявам ги, слагам им здраво черен пипер, евентуално от готовата подправка за ребърца, наливам вода да ги покрие наполовина и ги пека на не много силна фурна /180'/ около час, накрая ги допичам на грил за около 10-15 мин. и стават страхотни. Пържолите също.

# 5
  • София
  • Мнения: 1 507
Аз правя пържолките така....пък няма проблем да прибавим и ребърцата:
  Нарязвам кромид и праз на едричко и отделно смесвамсоев сос и подправка за барбекю или каквато подправка имаш под ръка.
  В тенджера редя ред месо,ред кромид и праз и заливам със сос ... и така докато се изчерпат продуктите.Стоят така минимум 2 часа.После махам сосчето,редя в тавичка,слагам зехтин и БАМ във фурната...
  Да си оближеш пръстите... Grinning  eat

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт