Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 759
Искам отсега да мариновам,ако се налага,свинските пържолки(от бут) и ребърца и утре да ги мятам за Новогодишната трапеза! Wink Кажете ми,каква да бъде маринатата и може ли да ги пека едновременно във фурната и как?С градусите ,кое на колко се пече?С какви подправки?
Цитирай

Бу-у-урга-а-ас

Мнения: 2 596
http://www.bg-mamma.com/viewtopic.php?t=12371

Аз пробвах с киснене на месото в прясно мляко. Наистина стана много крехко.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Пържолките ги начуквам ,после ги овалвам в брашно и ги запържвам в малко мазнина .След това ги нареждам в Иенаглас тенджера и отгоре им наситнявам гъби,може и мариновани,добавям малко сол,малко чубрица и черен пипер,1 к.ч. вода и 1 малка кофичка заквасена сметана/от тези на "Данон"/и пека във фурната около час на 220*или в МВ на максимална мощност за 25 минути и после около 10 минути смесено-грил+МВ.Стават ММММ!След малко мъж ми ще ходи да вземе гъбките и сметанката,за утре да имам готовност.
Цитирай

Варна

Мнения: 759
Много ви благодаря ,момичета!А кажете нещо за ребърцата?!След няколко дни смятам да метна едни ребърца,но нямам представа как да ги приготвя да станат мноооооого вкусни Wink Да ги мариновам ли предварително и с какво?Предпочитам да ги направя на фурна.
Цитирай


Мнения: 1 533
Скоро купих едни ребра на скара, предварително мариновани. Не ми харесаха. Ребрата специално ги обичам с възможно най-малко подправки и на фурна.

Нареждам ги в тава, посолявам ги, слагам им здраво черен пипер, евентуално от готовата подправка за ребърца, наливам вода да ги покрие наполовина и ги пека на не много силна фурна /180'/ около час, накрая ги допичам на грил за около 10-15 мин. и стават страхотни. Пържолите също.
Цитирай

София

Мнения: 1 492
Аз правя пържолките така....пък няма проблем да прибавим и ребърцата:
  Нарязвам кромид и праз на едричко и отделно смесвамсоев сос и подправка за барбекю или каквато подправка имаш под ръка.
  В тенджера редя ред месо,ред кромид и праз и заливам със сос ... и така докато се изчерпат продуктите.Стоят така минимум 2 часа.После махам сосчето,редя в тавичка,слагам зехтин и БАМ във фурната...
  Да си оближеш пръстите... Very Happy  eat
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.