«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 14 отговора

живеем в кокиче

ћнени€: 476
— мъжът ми много обичаме телешко, а малката ни е слабичка и ми препоръчаха да € хран€ с червени меса.  упувам шол, но все не усп€вам да го сготв€ така, че да не се "борим" с него в чиниите. ќмръзна ми да го прав€ на кайма по тази причина.

ƒнес съм решила да бъда по-жилава от него box
icon11. ѕомагайте Praynig
÷итирай

в Ѕургас

ћнени€: 3 251
«адушено в гювеч, като на вс€ка порци€ месо слагаш по 1 чаена чаша айр€н/леко подсолен/ и отгоре нар€зваш на шайби или по-наедро кромид лук. «апечатваш гювеча с тесто  и на слаба фурна около 180-200* , да се задушава поне 3 - 4 часа.
÷итирай

Czech Republic

ћнени€: 2 488
≈то една много вкусна рецепта!


Ќар€зваш месото като за пържолки, начукваш и посол€ваш, може да сложиш соев сос, н€какъв алкохол(вино, водка), черен пипер(ако имаш време сложи пържолките в тази марината, ако н€маш време, просто ги наръси от двете страни с подправките).  акто са така сурови, сложи по средата парче кренвирш или н€каъв колбас, резен кисела краставичка и ивица чушка. (може да смениш и с нещо друго по желание). завиваш на рулце или вретено и увиваш с конец, за да не се разпадне. ¬ дълбок тиган слагаш малко марнина и запържваш така приготвенирте рулца добре от всички страни. ѕосле ги изваждаш и в тигана запържваш лук и н€какви зеленчуци по желание.  ато омекнат, поръсваш с червен пипер и брашно и подливаш с водичка, червено вино или бульон, връщаш месото и задушаваш на бавен огън. ѕо желание може да добавиш и дом. пюре или домати. јко соса е р€дък, добав€ш още брашно размито в студена вода. задушаваш до пълното омекване на месото! “ова €стие е чудесно с гарнитура от картофи(по ваш избор), ориз, но и с хл€б става!
÷итирай

живеем в кокиче

ћнени€: 476
Ѕлагодар€ ви много Smile

ўе опитам и ще разкажа после. ƒано този път успе€ все пак - н€ма гаранци€, че ще мога да ги изпържа добре, но  chef аз съм  smile3512
÷итирай

—офи€

ћнени€: 931
¬ гювеч ще стане крехко  Peace
ѕърво обаче го запържи от всички страни, за да се запечата.

ѕравила съм една рецепта с тъмна бира, но май не е много подход€ща за деца
÷итирай

живеем в кокиче

ћнени€: 476
ѕроблемът е, че н€мам гювеч и се чуд€ дали мога да го замен€ с тенджера от йенско стъкло ??? newsm78
за други €сти€ се получава  Smile
÷итирай

—офи€

ћнени€: 931
ѕроблемът е, че н€мам гювеч и се чуд€ дали мога да го замен€ с тенджера от йенско стъкло ??? newsm78
за други €сти€ се получава  Smile


ƒа разбира се.
÷итирай


ћнени€: 1 045
“елето го готв€ на слаб огън (почти на минимална степен) много дълго.
≈дно време правех следното (вече не, имам тенджера под нал€гане):
«апържвам една глава (гол€ма) лук, моркови (2 бр.) и после слагам месото нар€зано на парчета, като за кебап. «апържвам и него, докато не придобие леко златиста коричка. ѕосле сипвам половин бутилка б€ло вино (от най-евтиното), слагам нар€зана целина и добав€м към една ч.ч. вода. —лагам капака, намал€вам температурата на почти минимална (котлона ми има степени до 3 и делени€ на половинки, аз слагам на 1)  и от време на време провер€вам какво е положението. “ака към час, пон€кога и повече. разбърквам, и ако има нужда доливам или вино или вода. «абравих да кажа, че слагам зеленчуков бульон. —тава много вкусен сос и много крехко телешко.
÷итирай


ћнени€: 1 510
ѕроблемът е, че н€мам гювеч и се чуд€ дали мога да го замен€ с тенджера от йенско стъкло ??? newsm78
за други €сти€ се получава  Smile


ще стане супер крекхо в тенджера от йенско стъкло. тр€бва му една хубава марината и после хубаво задушаване. можеш да го нарежеш на хапки, да добавиш лук, гъбки, сметана и да печеш захлупено в йенската тенджера.
÷итирай


ћнени€: 465
“елешкото го обожавам приготв€м го във вс€какви варианти:
 телешко със зелен боб,
 телешко с грах;
 телешко с картофи или в гювече...
ѕри всички случаи го вар€ на среден огън и става страхотно, ц€лото ми семейство го обича Hugпри всички варианти е добре да има морков и целина Love
÷итирай

Ѕелги€/—офи€

ћнени€: 27 500
ѕроблемът е, че в Ѕългари€ телешко не се продава.  Peace ѕродава се говеждо, но на "телешка" цена  Wink
÷итирай

—офи€

ћнени€: 229
ѕърво обработи /свари/ телешкото до готовност и тогава добави зеленчуците или другите продукти, които ще готвиш. “ака телешкото ще ти е сварено, а другите продукти н€ма да ти се развар€т.ƒнес готвих телешки джолан с много зеленчуци /гъби,морков,лук.чушки,чесън/ и по-малко ориз. ѕолзвах от бланширани€, защото позвол€ва да остане малко сосче и е по-вкусно. » подправки според предпочитани€та. Ќ€ма вече из€де се.
÷итирай

живеем в кокиче

ћнени€: 476
Ѕлагодар€ на всички  Hug ”сп€х с вашите съвети и усили€та на цели€ екип у дома да сготв€ прекрасно телешко, комбинаци€ от всички рецепти. —тана прекрасно  coolcool
÷итирай
една много проста рецепта:
режеш месото на малки парчета, да речем жулиени, овалваш ги в брашно и ги запържаш леко.
нареждаш ги в тава, нар€зваш кисели крастаставички и гъби и ги слагаш в тавата.
покрива се всичкото това чудо с една (а може и повече) опаковка майонеза и печеш докато решиш че е готово.
става...нещо неверо€тно вкусно. потекоха ми лигите докато € напиша та€ рецепта  Laughing
÷итирай

¬ече на село

ћнени€: 483
1. Ўпековай парчето месо, както е ц€ло с чесън, морков, сланинка и чер пипер. «апържи го от всички страни и задуши в тенджера под нал€гане. —оса сгъсти с крем супа от гъби.
2. ¬ йенска тенджера редиш пържолки, гъби и мажеш с майонеза, така, докато свършат пържолките. «атвар€ш тенджерата и във фурната за 2-3 часа.
 bouquet bouquet bouquet
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 14 отговора