Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 14 отговора
С мъжът ми много обичаме телешко, а малката ни е слабичка и ми препоръчаха да я храня с червени меса. Купувам шол, но все не успявам да го сготвя така, че да не се "борим" с него в чиниите. Омръзна ми да го правя на кайма по тази причина.

Днес съм решила да бъда по-жилава от него box
icon11. Помагайте Praynig
Цитирай


Задушено в гювеч, като на всяка порция месо слагаш по 1 чаена чаша айрян/леко подсолен/ и отгоре нарязваш на шайби или по-наедро кромид лук. Запечатваш гювеча с тесто  и на слаба фурна около 180-200* , да се задушава поне 3 - 4 часа.
Цитирай


Ето една много вкусна рецепта!


Нарязваш месото като за пържолки, начукваш и посоляваш, може да сложиш соев сос, някакъв алкохол(вино, водка), черен пипер(ако имаш време сложи пържолките в тази марината, ако нямаш време, просто ги наръси от двете страни с подправките). Както са така сурови, сложи по средата парче кренвирш или някаъв колбас, резен кисела краставичка и ивица чушка. (може да смениш и с нещо друго по желание). завиваш на рулце или вретено и увиваш с конец, за да не се разпадне. В дълбок тиган слагаш малко марнина и запържваш така приготвенирте рулца добре от всички страни. После ги изваждаш и в тигана запържваш лук и някакви зеленчуци по желание. Като омекнат, поръсваш с червен пипер и брашно и подливаш с водичка, червено вино или бульон, връщаш месото и задушаваш на бавен огън. По желание може да добавиш и дом. пюре или домати. Ако соса е рядък, добавяш още брашно размито в студена вода. задушаваш до пълното омекване на месото! Това ястие е чудесно с гарнитура от картофи(по ваш избор), ориз, но и с хляб става!
Цитирай


Благодаря ви много Smile

Ще опитам и ще разкажа после. Дано този път успея все пак - няма гаранция, че ще мога да ги изпържа добре, но  chef аз съм  smile3512
Цитирай


В гювеч ще стане крехко  Peace
Първо обаче го запържи от всички страни, за да се запечата.

Правила съм една рецепта с тъмна бира, но май не е много подходяща за деца
Цитирай


Проблемът е, че нямам гювеч и се чудя дали мога да го заменя с тенджера от йенско стъкло ??? newsm78
за други ястия се получава  Smile
Цитирай


Проблемът е, че нямам гювеч и се чудя дали мога да го заменя с тенджера от йенско стъкло ??? newsm78
за други ястия се получава  Smile


Да разбира се.
Цитирай


Телето го готвя на слаб огън (почти на минимална степен) много дълго.
Едно време правех следното (вече не, имам тенджера под налягане):
Запържвам една глава (голяма) лук, моркови (2 бр.) и после слагам месото нарязано на парчета, като за кебап. Запържвам и него, докато не придобие леко златиста коричка. После сипвам половин бутилка бяло вино (от най-евтиното), слагам нарязана целина и добавям към една ч.ч. вода. Слагам капака, намалявам температурата на почти минимална (котлона ми има степени до 3 и деления на половинки, аз слагам на 1)  и от време на време проверявам какво е положението. Така към час, понякога и повече. разбърквам, и ако има нужда доливам или вино или вода. Забравих да кажа, че слагам зеленчуков бульон. Става много вкусен сос и много крехко телешко.
Цитирай


Проблемът е, че нямам гювеч и се чудя дали мога да го заменя с тенджера от йенско стъкло ??? newsm78
за други ястия се получава  Smile


ще стане супер крекхо в тенджера от йенско стъкло. трябва му една хубава марината и после хубаво задушаване. можеш да го нарежеш на хапки, да добавиш лук, гъбки, сметана и да печеш захлупено в йенската тенджера.
Цитирай


Телешкото го обожавам приготвям го във всякакви варианти:
 телешко със зелен боб,
 телешко с грах;
 телешко с картофи или в гювече...
При всички случаи го варя на среден огън и става страхотно, цялото ми семейство го обича Hugпри всички варианти е добре да има морков и целина Love
Цитирай


Проблемът е, че в България телешко не се продава.  Peace Продава се говеждо, но на "телешка" цена  Wink
Цитирай


Първо обработи /свари/ телешкото до готовност и тогава добави зеленчуците или другите продукти, които ще готвиш. Така телешкото ще ти е сварено, а другите продукти няма да ти се разварят.Днес готвих телешки джолан с много зеленчуци /гъби,морков,лук.чушки,чесън/ и по-малко ориз. Ползвах от бланширания, защото позволява да остане малко сосче и е по-вкусно. И подправки според предпочитанията. Няма вече изяде се.
Цитирай


Благодаря на всички  Hug Успях с вашите съвети и усилията на целия екип у дома да сготвя прекрасно телешко, комбинация от всички рецепти. Стана прекрасно  coolcool
Цитирай


една много проста рецепта:
режеш месото на малки парчета, да речем жулиени, овалваш ги в брашно и ги запържаш леко.
нареждаш ги в тава, нарязваш кисели крастаставички и гъби и ги слагаш в тавата.
покрива се всичкото това чудо с една (а може и повече) опаковка майонеза и печеш докато решиш че е готово.
става...нещо невероятно вкусно. потекоха ми лигите докато я напиша тая рецепта  Laughing
Цитирай


1. Шпековай парчето месо, както е цяло с чесън, морков, сланинка и чер пипер. Запържи го от всички страни и задуши в тенджера под налягане. Соса сгъсти с крем супа от гъби.
2. В йенска тенджера редиш пържолки, гъби и мажеш с майонеза, така, докато свършат пържолките. Затваряш тенджерата и във фурната за 2-3 часа.
 bouquet bouquet bouquet
Цитирай


1-14 от 14 отговора