Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 7 окт. 2006, 16:38 ч.
  • Преглеждания  29 032  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • тук
  • Мнения: 491
С мъжът ми много обичаме телешко, а малката ни е слабичка и ми препоръчаха да я храня с червени меса. Купувам шол, но все не успявам да го сготвя така, че да не се "борим" с него в чиниите. Омръзна ми да го правя на кайма по тази причина.

Днес съм решила да бъда по-жилава от него box
Rage. Помагайте Praynig

Реклама
# 1
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Задушено в гювеч, като на всяка порция месо слагаш по 1 чаена чаша айрян/леко подсолен/ и отгоре нарязваш на шайби или по-наедро кромид лук. Запечатваш гювеча с тесто  и на слаба фурна около 180-200* , да се задушава поне 3 - 4 часа.

# 2
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Ето една много вкусна рецепта!


Нарязваш месото като за пържолки, начукваш и посоляваш, може да сложиш соев сос, някакъв алкохол(вино, водка), черен пипер(ако имаш време сложи пържолките в тази марината, ако нямаш време, просто ги наръси от двете страни с подправките). Както са така сурови, сложи по средата парче кренвирш или някаъв колбас, резен кисела краставичка и ивица чушка. (може да смениш и с нещо друго по желание). завиваш на рулце или вретено и увиваш с конец, за да не се разпадне. В дълбок тиган слагаш малко марнина и запържваш така приготвенирте рулца добре от всички страни. После ги изваждаш и в тигана запържваш лук и някакви зеленчуци по желание. Като омекнат, поръсваш с червен пипер и брашно и подливаш с водичка, червено вино или бульон, връщаш месото и задушаваш на бавен огън. По желание може да добавиш и дом. пюре или домати. Ако соса е рядък, добавяш още брашно размито в студена вода. задушаваш до пълното омекване на месото! Това ястие е чудесно с гарнитура от картофи(по ваш избор), ориз, но и с хляб става!

# 3
  • тук
  • Мнения: 491
Благодаря ви много Simple Smile

Ще опитам и ще разкажа после. Дано този път успея все пак - няма гаранция, че ще мога да ги изпържа добре, но   chef аз съм  smile3512

# 4
  • София
  • Мнения: 1 092
В гювеч ще стане крехко  Peace
Първо обаче го запържи от всички страни, за да се запечата.

Правила съм една рецепта с тъмна бира, но май не е много подходяща за деца

# 5
  • тук
  • Мнения: 491
Проблемът е, че нямам гювеч и се чудя дали мога да го заменя с тенджера от йенско стъкло ??? newsm78
за други ястия се получава  Simple Smile

# 6
  • София
  • Мнения: 1 092
Проблемът е, че нямам гювеч и се чудя дали мога да го заменя с тенджера от йенско стъкло ??? newsm78
за други ястия се получава  Simple Smile


Да разбира се.

# 7
  • Мнения: 1 046
Телето го готвя на слаб огън (почти на минимална степен) много дълго.
Едно време правех следното (вече не, имам тенджера под налягане):
Запържвам една глава (голяма) лук, моркови (2 бр.) и после слагам месото нарязано на парчета, като за кебап. Запържвам и него, докато не придобие леко златиста коричка. После сипвам половин бутилка бяло вино (от най-евтиното), слагам нарязана целина и добавям към една ч.ч. вода. Слагам капака, намалявам температурата на почти минимална (котлона ми има степени до 3 и деления на половинки, аз слагам на 1)  и от време на време проверявам какво е положението. Така към час, понякога и повече. разбърквам, и ако има нужда доливам или вино или вода. Забравих да кажа, че слагам зеленчуков бульон. Става много вкусен сос и много крехко телешко.

# 8
  • Мнения: 1 525
Проблемът е, че нямам гювеч и се чудя дали мога да го заменя с тенджера от йенско стъкло ??? newsm78
за други ястия се получава  Simple Smile


ще стане супер крекхо в тенджера от йенско стъкло. трябва му една хубава марината и после хубаво задушаване. можеш да го нарежеш на хапки, да добавиш лук, гъбки, сметана и да печеш захлупено в йенската тенджера.

# 9
  • Мнения: 465
Телешкото го обожавам приготвям го във всякакви варианти:
 телешко със зелен боб,
 телешко с грах;
 телешко с картофи или в гювече...
При всички случаи го варя на среден огън и става страхотно, цялото ми семейство го обича Hugпри всички варианти е добре да има морков и целина Heart Eyes

# 10
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Проблемът е, че в България телешко не се продава.  Peace Продава се говеждо, но на "телешка" цена  Wink

# 11
  • София
  • Мнения: 320
Първо обработи /свари/ телешкото до готовност и тогава добави зеленчуците или другите продукти, които ще готвиш. Така телешкото ще ти е сварено, а другите продукти няма да ти се разварят.Днес готвих телешки джолан с много зеленчуци /гъби,морков,лук.чушки,чесън/ и по-малко ориз. Ползвах от бланширания, защото позволява да остане малко сосче и е по-вкусно. И подправки според предпочитанията. Няма вече изяде се.

# 12
  • тук
  • Мнения: 491
Благодаря на всички  Hug Успях с вашите съвети и усилията на целия екип у дома да сготвя прекрасно телешко, комбинация от всички рецепти. Стана прекрасно  coolcool

# 13
една много проста рецепта:
режеш месото на малки парчета, да речем жулиени, овалваш ги в брашно и ги запържаш леко.
нареждаш ги в тава, нарязваш кисели крастаставички и гъби и ги слагаш в тавата.
покрива се всичкото това чудо с една (а може и повече) опаковка майонеза и печеш докато решиш че е готово.
става...нещо невероятно вкусно. потекоха ми лигите докато я напиша тая рецепта  Laughing

# 14
  • Вече на село
  • Мнения: 554
1. Шпековай парчето месо, както е цяло с чесън, морков, сланинка и чер пипер. Запържи го от всички страни и задуши в тенджера под налягане. Соса сгъсти с крем супа от гъби.
2. В йенска тенджера редиш пържолки, гъби и мажеш с майонеза, така, докато свършат пържолките. Затваряш тенджерата и във фурната за 2-3 часа.
  bouquet  bouquet  bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт