Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 8 окт. 2006, 10:46 ч.

Отново въпрос за хламидиите!!

 • 683
 • 5
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 236
Здравейте на всички!

Имам едно питане относно хламидиите! Откриха ми хламидии в кръвен тест IgG -T 1:32.После поисках изследване за АG от цервикален канала и излезе (+) положителен .Най-интересното е ,че кръвният тест на съпруга ми е отрицателен 1:8 Thinking.Първо искам да попитам този резулатат 1:32 -стара инфекция ли означава или скорощна и как е възможно съпруга ми да няма , а аз да имам.А също април направих спонтанен аборт в 6 г.а , в изследванията пишеше според лекаря , че няма инфекции.Може ли хламидията да е предизвикала аборта ??? И ако е така защо не го отбелязват в епикризата , където ПИШЕЛО според лекарят , че нямам инфекции ??

# 1
 • гр.София
 • Мнения: 495
   Ще ти кажа това,което аз занм за хламидиите.Половите хламидии се предават по полов път.Диагностицират се при жената задължително с влагалищен  секрет,а при мъжа със секрет от уретрата.По принцип кръвният тест винаги ще показва наличието им.Най сигурният метод за откриването им,е този който ти написах.Хламидиите също така могат да предизвикат аборт,преждевременно раждане и заразяване на плода.Не искам в никакъв случай да те палаша,но трябва да ги излекувате преди да правите новите опити за бебе.Степентта им не покзва кой се е заразил пръв,ти може да си по-висока,но всичко е до организъм.При някои се развива по-бързо,при други по-бавно.Инфекцията може да протича без симптоми,/особено при мъжа/,а по принцип те са влагалищно течение,болко в ставите и конюктивит/последните 2 важат и за двата пола/.Лечението може да  е както кратко,така и по-дълго.За предпочитане е след първитя отрицателен резултат,да се изчака 30 дни и повторно да се тествате,ако пак е отрицателен-тогава всчко е о.к.
   Надявам се да съм  ти била полезна.Успех в лечението. Simple Smile

# 2
 • Шумен
 • Мнения: 299
1:32 не е много не се притеснявай набързо ще ги излекуват
Аз педи време имах и резултата беше потресаващ 1:100 - изписаха ми макропен и се оправих. Знам, че и след това да се правят отново кръвни изследвания показват пак положителен резултат, тъй като отчитат създадените антитела от организма.
Наличието на хламидии може да доведе до безплодие, поради срестването им в тръбите-но за спонтанен аборт да са причина незная(поне не съм чувала)
Айде успех и не се тревожи Wink

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 8 383
Този вид тест показва наличие на антитела в кръвта, т.е. прекарана инфекция, но реално не е показателен, защото не показва дали в момента има инфекция. Затова се прави освен IgG, и IgМ. Другото важно нещо е, че зависи къде правиш изследванията - стойностите са различни в различните лаборатории, но пък в твоя случай имаш и резултат от вагинален секрет, такя че ясно е наличието на инфекция. Хубавото е, че титърът е малък и лесно ще се излекува Simple Smile Спокойно, всичко ще е ок, хванали сте го навреме. Между другото, случва и само жената да има хламидия, а мъжът не. Досега обаче не съм срещнала медицинско обяснение на това Embarassed Или просто не го знам.

Последна редакция: ср, 11 окт 2006, 19:50 от .:.Stef.:.

# 4
 • София
 • Мнения: 236
Здравейте отново!
Наистина титарът е нисък , обаче според мен, а и според лекарят инфекцията е супер стара и за това титъра е нисък.На пресните инфекции титрът бил висок ,поне така аз разбрах.Много се притеснявам какви са пораженият върху тръбите ми  Cry

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 8 383
Добре де, защо не направите нови изследвания, но този път на IgA ?
Сега не мога да намеря статията, но в нея се казваше, че трябва задължително да се изследват и двата вида антитела, за да се види дали има инфекция в момента или просто отшумяла такава, след която са останали антитела. До тук все едно сте направили половин изследване. Ако открия статията, ще пусна инфото тук.

Ето го:
Серологична диагноза на C.trachomatis инфекциите (ELISA)

Най-подходящ момент за вземане на проба е хламидийната инфекция да е в остра форма или рековалесценция, според клиничното протичане. Тогава се документират високи стойности на антихламидийни Ат в серума:

- наличието на Ат от клас IgM (над определени гранични стойности) при липса на Ат от клас IgG говори за най-ранна фаза на имунен отговор (преди да е започнал синтез на Ат от клас IgG или те са в много ниски стойности), присъщ за т. нар. “свежа инфекция”.
- наличието на Ат от клас IgM и IgG във високи стойности – говорят за разгърнат имунен отговор (с превключен синтез и на IgG Ат) при “свежа инфекция “.
- наличието на високи стойности на IgG при ниски (нормални) стойности на IgM – говорят за значително напреднала инфекция или хронифицирала.

NB! Паралелното изследване на IgM и IgG има определено предимство, тъй като хламидийната инфекция може да бъде доказана в най-ранната фаза от нейното развитие само по повишените стойности на IgM, в тази фаза IgG са все още в норма. При напреднала инфекция, когато стойностите на IgM се нормализират, инфекцията се доказва по високите нива на IgG .

- при изследване само на IgG (без IgМ), когато получените стойности са гранични (9-11 АЕ) или са около горна граница на нормата, но е налице подозрителна клиника, насочваща към такъв вид инфекция е уместно изследване на IgG в динамика , т.е. втори серум за IgG - 2 седмици след взетия първи. Покачване стойностите на IgG във втория серум е доказателствено за хламидийна инфекция.

NB! След преминала хламидийна инфекция (лечение), понижението на стойностите на IgG може да бъде много бавно, възможно е до 1-2 години да персистират IgG над нормалните стойности. Това налага при диагностиката на хламидийната инфекция да се съпоставят данните от клиничната картина, лабораторните изследвания и епидемиологичната ситуация.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт