Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 окт. 2006, 13:48 ч.

Хляба с трици от Бон Апети

  • 5 778
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 356
В съботното предаване госта на Иван Звездев спретна много интересен хляб с трици и семена.Но не успях да запиша рецептата-ако някой го е направил, моля да я сподели! Praynig

# 1
  • София
  • Мнения: 399
Ето рецептата:
Хляб от трици    Гост: Андрей Райчев, социолог    7/10/2006

Списък на необходимите продукти:

200 г пшеничени трици
100 г ръжено брашно
1 кофичка кисело мляко
2 с. л. слънчогледово семе
2 с. л. тиквено семе
2 с. л. маково семе
2 с. л. ленено семе
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. чесън на прах
зехтин за намазване

за гарнитурата:
2-3 стръка пресен лук
1 домат
2 сварени яйца
2-3 с. л. зехтин

Начин на приготвяне:
 
1. В подходяща купа се смесват пшеничените трици, ръженото брашно и слънчогледовото, тиквеното, маковото и лененото семе.
2. Прибавя се киселото мляко и се разбърква, като постепенно се налива и топла вода. Целта е да се получи лепкаво тесто, малко по-гъсто от това за кекс.
3. Поръсва се със сода бикарбонат, сол, чубрица, червен пипер и чесън на прах и отново се омесва.
 4. Тестото се прехвърля в намазнена със зехтин тавичка. Оформя се в правоъгълна форма с дебелина два пръста. Пече се 5 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна. След това температурата се намалява и се пече 40 минути на 160 градуса.
 5. Сварените яйца се обелват, нарязват се на колелца и се подреждат в чиния. До тях се слагат резените домат, отгоре се поръсва нарязаният на ситно лук и всичко се полива със зехтина. По желание се добавят плочки сирене. Поднася се като гарнитура към изпечения хляб.

# 2
  • Мнения: 1 356
Много благодаря!  bouquet

# 3
  • Мнения: 519
От къде купихте трици?

# 4
  • Мнения: 1 356
Пшеничени трици продават в големите супермаркети, както и в магазини за диетични храни! ::

# 5
Сестра ми го направи в неделя и вече го изядохме. Не ми се вярваше, че ще става за ядене, но доста сполучлив излезе.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт