Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 652
Момичета вижте на какво попаднах!!!
Ако имате рецепти, написани на английски или сте си харесали нещо от някой чуждестранен сайт написан на английски, няма проблем  Very Happy
Просто го копирайте и го преведете тук. Този речник превежда целите текстове от английски на български и пести много време за търсене дума по дума.

http://mail.bultra.com:443/online

И преди съм виждала речници за превод на цели текстове, но едва сега попаднах на такъв, който да превежда на български и то много добре.......  bouquet
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 640
Това ще е хитро bowuu
Цитирай

Пловдив

Мнения: 652
Я виж тиииии...
Май си ми адашка, че сме и от един и същи град
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Това в превод на торта Трюфел.Направих го с програмата от любопитство.Ако не бях видяла превода на Марабу, не бих имала шанс да направя тортата Smile
          1.Правите  запълвайки  ден  предварително. Донася  каймака на  варене и добавя към  сечен шоколад. Разбърквате нежно докато шоколадът се стопя и позволява да разхлади. Държите refridgerated до следващ ден. 2. Подгрявате фурна в 375F. Теглите осем 8" кръгове на  пергаментна хартия. 3. Бич яйце белокожи с винен камък до корав слабее допълване постепенно 1/3 чаша  захар. Оставен. 4. Жълтъци на  яйце на  Метличката с оставаща захар до светлина и пухкава. Разбърквате прах на  пресятото какао в кипящата вода. Прибавяте бавно на  жълтъците. 5. Пресявате брашно и cornstarch над жълтък смес, прибавяте 1/3 на  шибнатите белокожи и увивате нежно. Повторение с оставащи белокожи. 6. Лъжица 1/2 чаша  тестото в дави кръгове и се пекат за 5-8 min  отскача, когато докоснат. Позволявате да разхладите. 7. За  сиропа ,  донасят вода и захар на  варене. Отстраняване от  топлината и разбърква в ликьора. 8. Бичът охлади запълване. Навлажнявате кръгове на  подготвената торта с сироп и разпространение с шоколадово запълване.
Цитирай

Sofia - Младост

Мнения: 2 243
Това в превод на торта Трюфел.Направих го с програмата от любопитство.Ако не бях видяла превода на Марабу, не бих имала шанс да направя тортата Smile
          1.Правите  запълвайки  ден  предварително. Донася  каймака на  варене и добавя към  сечен шоколад. Разбърквате нежно докато шоколадът се стопя и позволява да разхлади. Държите refridgerated до следващ ден. 2. Подгрявате фурна в 375F. Теглите осем 8" кръгове на  пергаментна хартия. 3. Бич яйце белокожи с винен камък до корав слабее допълване постепенно 1/3 чаша  захар. Оставен. 4. Жълтъци на  яйце на  Метличката с оставаща захар до светлина и пухкава. Разбърквате прах на  пресятото какао в кипящата вода. Прибавяте бавно на  жълтъците. 5. Пресявате брашно и cornstarch над жълтък смес, прибавяте 1/3 на  шибнатите белокожи и увивате нежно. Повторение с оставащи белокожи. 6. Лъжица 1/2 чаша  тестото в дави кръгове и се пекат за 5-8 min  отскача, когато докоснат. Позволявате да разхладите. 7. За  сиропа ,  донасят вода и захар на  варене. Отстраняване от  топлината и разбърква в ликьора. 8. Бичът охлади запълване. Навлажнявате кръгове на  подготвената торта с сироп и разпространение с шоколадово запълване.
  35 35 35 35 35 На тия програмки неможе да се има доверие, защото те превеждат буквално, а не спрямо контекста! Страшно ме дразнят филми преведени с такива програмчета! То по добре да ги слушаш какво си говорят хората на английски отколкото да четеш  Sick!
Цитирай


Мнения: 2 187
Много ме накефи този превод 35 35 35

Аз един път се измързеливих на работата и реших по този начин да си преведа поне отчасти едно официално изказване от френски на английски език, което започваше с:

Chers Collegues (Скъпи колеги),

а преводът на английски беше:

Expensive Colleagues 35 35 35

Това стана голям хит и си го ползваме в служебния жаргон.

Така че не знам дали да се доверя на готвене по такъв превод, по-скоро ще излезе някоя манджа с грозде.
Цитирай
dqkata   iskam da preveda celi tekstove ot angliiski na balgarsi ezik
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
И това е нещо, разбира се какво трябва да правиш. На мен страницата не ми се отваря.
Цитирай


Мнения: 8 597
........... На мен страницата не ми се отваря.

И на мен. Обиди се нещо май от  35 35 35............
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Marieta , темата е от преди почти 2г., нормално е да не се отваря линка.
Цитирай


Мнения: 8 597
Marieta , темата е от преди почти 2г., нормално е да не се отваря линка.

ВЕрно Embarassed Embarassed Embarassed, ама кой да гледа толкова..........Ей го, тук е! Ама с условия за ползването му!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.