Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 8 окт. 2006, 14:40 ч.
  • Преглеждания  2 191  Мнения  10  Онлайн  1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 653
Момичета вижте на какво попаднах!!!
Ако имате рецепти, написани на английски или сте си харесали нещо от някой чуждестранен сайт написан на английски, няма проблем  Grinning
Просто го копирайте и го преведете тук. Този речник превежда целите текстове от английски на български и пести много време за търсене дума по дума.

http://mail.bultra.com:443/online

И преди съм виждала речници за превод на цели текстове, но едва сега попаднах на такъв, който да превежда на български и то много добре.......  bouquet

Реклама
# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 1 677
Това ще е хитро bowuu

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 653
Я виж тиииии...
Май си ми адашка, че сме и от един и същи град

# 3
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
Това в превод на торта Трюфел.Направих го с програмата от любопитство.Ако не бях видяла превода на Марабу, не бих имала шанс да направя тортата Simple Smile
          1.Правите  запълвайки  ден  предварително. Донася  каймака на  варене и добавя към  сечен шоколад. Разбърквате нежно докато шоколадът се стопя и позволява да разхлади. Държите refridgerated до следващ ден. 2. Подгрявате фурна в 375F. Теглите осем 8" кръгове на  пергаментна хартия. 3. Бич яйце белокожи с винен камък до корав слабее допълване постепенно 1/3 чаша  захар. Оставен. 4. Жълтъци на  яйце на  Метличката с оставаща захар до светлина и пухкава. Разбърквате прах на  пресятото какао в кипящата вода. Прибавяте бавно на  жълтъците. 5. Пресявате брашно и cornstarch над жълтък смес, прибавяте 1/3 на  шибнатите белокожи и увивате нежно. Повторение с оставащи белокожи. 6. Лъжица 1/2 чаша  тестото в дави кръгове и се пекат за 5-8 min  отскача, когато докоснат. Позволявате да разхладите. 7. За  сиропа ,  донасят вода и захар на  варене. Отстраняване от  топлината и разбърква в ликьора. 8. Бичът охлади запълване. Навлажнявате кръгове на  подготвената торта с сироп и разпространение с шоколадово запълване.

# 4
  • Sofia - Младост
  • Мнения: 2 243
Това в превод на торта Трюфел.Направих го с програмата от любопитство.Ако не бях видяла превода на Марабу, не бих имала шанс да направя тортата Simple Smile
          1.Правите  запълвайки  ден  предварително. Донася  каймака на  варене и добавя към  сечен шоколад. Разбърквате нежно докато шоколадът се стопя и позволява да разхлади. Държите refridgerated до следващ ден. 2. Подгрявате фурна в 375F. Теглите осем 8" кръгове на  пергаментна хартия. 3. Бич яйце белокожи с винен камък до корав слабее допълване постепенно 1/3 чаша  захар. Оставен. 4. Жълтъци на  яйце на  Метличката с оставаща захар до светлина и пухкава. Разбърквате прах на  пресятото какао в кипящата вода. Прибавяте бавно на  жълтъците. 5. Пресявате брашно и cornstarch над жълтък смес, прибавяте 1/3 на  шибнатите белокожи и увивате нежно. Повторение с оставащи белокожи. 6. Лъжица 1/2 чаша  тестото в дави кръгове и се пекат за 5-8 min  отскача, когато докоснат. Позволявате да разхладите. 7. За  сиропа ,  донасят вода и захар на  варене. Отстраняване от  топлината и разбърква в ликьора. 8. Бичът охлади запълване. Навлажнявате кръгове на  подготвената торта с сироп и разпространение с шоколадово запълване.
  Joy Joy Joy Joy Joy На тия програмки неможе да се има доверие, защото те превеждат буквално, а не спрямо контекста! Страшно ме дразнят филми преведени с такива програмчета! То по добре да ги слушаш какво си говорят хората на английски отколкото да четеш  Sick!

# 5
  • Мнения: 2 187
Много ме накефи този превод Joy Joy Joy

Аз един път се измързеливих на работата и реших по този начин да си преведа поне отчасти едно официално изказване от френски на английски език, което започваше с:

Chers Collegues (Скъпи колеги),

а преводът на английски беше:

Expensive Colleagues Joy Joy Joy

Това стана голям хит и си го ползваме в служебния жаргон.

Така че не знам дали да се доверя на готвене по такъв превод, по-скоро ще излезе някоя манджа с грозде.

# 6
dqkata   iskam da preveda celi tekstove ot angliiski na balgarsi ezik

# 7
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
И това е нещо, разбира се какво трябва да правиш. На мен страницата не ми се отваря.

# 8
  • Мнения: 9 780
........... На мен страницата не ми се отваря.

И на мен. Обиди се нещо май от  Joy Joy Joy............

# 9
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
Marieta , темата е от преди почти 2г., нормално е да не се отваря линка.

# 10
  • Мнения: 9 780
Marieta , темата е от преди почти 2г., нормално е да не се отваря линка.

ВЕрно Embarassed Embarassed Embarassed, ама кой да гледа толкова..........Ей го, тук е! Ама с условия за ползването му!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт