Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 1 710
Мами, съжалявам, ако информацията, която сега пускам се дублира с по-стара, но искам отново да и обърнете внимание. Ако искате детето ви да учи м часова детска градина или училище е много важно да се обърнете към РИО - Районен инспекторат по образованието. в София се намира на ул Антим 1 ет 4 и 5, за това специално отговарят г-жа Кастрева и г-жа Тамара Тодорова. Ако намеря телефони ще ги добавя, но мисля, че в страницата на Министерството на образованието трябва да ги има. Та за какво са ви нужни тези дами. Ще ви обяснят процедурата, по която се съставя комисия, за да определи дали детето ви (тук не изключвам и моето) може да бъде интегрирано в масово училище или градина. Ще ви обяснят какви документи трябва да носите и кога да се явите на комисията.
Защо пиша всичко отново? Важно е в инспектората да се знае бройката на децата, които ще бъдат интегрирани, за да могат да се отпуснат повече щатове за Ресурсни учители към новосъздадения Ресурсен център. Това ще бъде и нашето участие в създаването на общ регистър на децата с увреждания, за който толкова мечтаем. А и така ще помогнем за децата ни да има ресурсни учители, които да помагат в интегрирането им.
Мола ви, ако вие самите нямате дете с увреждане, но вашето дете ходи в масова градина или училище, в което има такива деца - напомнете на родителите или директора, че децата трябва да минат през РИО (ако разбира се е възможно да напомните).
Ако имам още информация ще я добавя.

# 1
  • София
  • Мнения: 1 710
Само да добавя към адреса на Инспектората - Антим 1 номер 17, а телефонът за връзка е 935 60 51 търсете г-жа Тамара Тодорова - експерт по интеграцията на деца с увреждания в масовите училища

# 2
  • София
  • Мнения: 1 710
връщам темата на предна линия, за да се прочете от повече хора - мисля че е важно. Пуснах същата и в Нашите деца, така всички ще могат да се ангажират, за да стигне информацията до повече хора.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт