Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора

Пловдив

Мнения: 652
Помагайте момичета!
Обещах на една приятелка испанка да и дам българска рецепта за някое ядене, типично за тук и което да се хареса в Испания. Спрях се на МУСАКА, но застройката я знам само с кисело мляко. Те там си имат кисело мляко на DANON , но го ядат само със захар.
Моля ви дайте ми застройка за мусака, в която да няма кисело мляко......да се замени с пясно или нещо подобно. Правили ли сте така?
Цитирай

Пловдив

Мнения: 652
Извинете! С прясно мляко исках да кажа.
 Hug
Последният път, когато ме видяха да слагам в айряна си сол, майката на гаджето ми се прекръсти!!! Беше им много интересно, че в България можем да ядем киселото мляко с нещо друго освен със захар и се притеснявам, че няма да направят застройката на мусаката с кисело мляко. Така че давайте идеи........
Цитирай

София

Мнения: 3 394
 Аз винаги я правя с прясно мляко(с кисело само ако няма в къщи прясно).
 Според мен мусаката е по-хубава с такава заливка. Не харесвам когато се слага брашно в заливката.
 Много е относително какво ще е количеството яйца и мляко(зависи от тавата). А също така и от настроението ми - някой път слагам повече яйца, някой път по-малко. Млякото ми винаги е "на око".
 
Цитирай

В полите на Пирин планина

Мнения: 13 047
няма проблем да замениш киселото с прясно мляко, но добави малко брашно за сгъстяване ... Hug
Цитирай

София

Мнения: 363
Според мен може да се сложи и кашкавал. /не съм опитвала де, ние ядем мусаката без заливка/
Цитирай

Пловдив

Мнения: 652
Е! Момичета кажете ми някакви примерни количества прясно мляко, яйца, брашно.
Искам да и опиша рецептата и да и изпратя снимка за да види как изглежда.
Другото, което ще и изпратя е рецептата за кекс с ябълки и канела, понеже там обичат много ябълкови торти и крем карамел.
Цитирай


Мнения: 5 767
Ето,заповядай!
Цитирай

София

Мнения: 1 041

Предпочитам я с кисело мляко, но когато правя тази ползвам масло вместо олио.
Цитирай


Мнения: 2 392
2 с.л. брашно, постепенно добавяш
1 ч.ч. студено прясно мляко,
2 разбити яйца

Понякога пропускам брашното
Цитирай


Мнения: 5 767

Предпочитам я с кисело мляко, но когато правя тази ползвам масло вместо олио.
Авторката на темата пожела рецепта на заливка с прясно мляко.  Whistling
Цитирай

София

Мнения: 1 041

Предпочитам я с кисело мляко, но когато правя тази ползвам масло вместо олио.
Авторката на темата пожела рецепта на заливка с прясно мляко.  Whistling

Чети внимателно...  Whistling Laughing предпочитам..., но когато правя тази - за която ти си дала линк...   Very Happy
Цитирай

Sofia - Младост

Мнения: 2 243
  Що не им предложиш тиквички с кисело мляко и чесън! Моята свеки пожъна небивал успех сред испанците с това ястие  Mr. Green!
 По въпроса иначе: аз на заливката около 500 мл прясно мляко, 4 яйца и 1-2 лъж брашно! Става малко като крем карамел, но без захар  Mr. Green!
Цитирай

Vienna, AUT

Мнения: 533
Заливка: 2 чаени чаши прясно мляко + 3 яйца
Цитирай

София

Мнения: 2 211
Класическата заливка за мусака се прави с бешамелов сос:
масло
препечено брашно
яйце
прясно мляко
сол
Цитирай

NY

Мнения: 209
1 1/2 кафена чаша кисело мляко
1, 2 яйца
2,3 скилидки чесън счукани или накълцани на ситно
1 щипка чубрица
и може малко сол по желание




Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора