Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Персийска мусака

  • 9 окт. 2006, 17:09 ч.
  • Преглеждания  3 141  Мнения  13  Онлайн  1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 65
Привет търсих, търсих и накрая ще попитам някой знае ли как се приготвя този вид мусака т.н. " Персийска мусака" предварително благодаря за идеите Hug
мъжлето ми си я поръча за вечерия а аз неискам да се изложа Blush

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 3 631
На коя мусака се казва персийска? Да не е с патладжаните?

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 65
нямам никаква представа  newsm78
но мисля че не защото в къщи нямаме историята е че май свеки му я е правила и аз се заканих че и аз мога ама нещто този път hahaha
ще ми се получи крива сметката
 

# 3
  • София
  • Мнения: 3 631
Ами спретни му една мусака обаче с картофи тиквички и патладжан и кажи , че това е твоята персийска мусака  Laughing

# 4
# 5
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 884
E, hубаво де, свеки няма ли телефон? Обади се и питай.

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 65
май едни пържолки са по-добрия вариант за тази вечер Wink

# 7
  • варненка от София
  • Мнения: 4 651
Ама той твоят благоверен като ти поръчва нещо да ти обясни поне какво е. Аз имам такава рецепта, не знам дали е имал това предвид.

Мусака по персийски

500 гр. кайма
300 гр. мариновани гъби
3-4 кренвирша
150 гр. пушено сирене
2 яйца
1 филия хляб накиснат във вода
кашкавал за поръсване, масло, черен пипер

Гъбите и кренвиршите се нарязват на едро, а пушеното сирене на кубчета. Хлябът се изцежда. Към каймата се прибавят всички продукти, заедно с двата жълтъка и малко от маринатата на гъбите. Омесва се добре. Пече се в тава намазана с масло и се пече докато сместа се отдели от стените. Белтъците се разбиват на сняг и се намазват върху мусаката, поръсва се с кашкавал и се запича леко.

Това е моята рецепта.

# 8
  • Sofia
  • Мнения: 65
мила marulka_s многооооооо благодаря това била рецептата  bouquet smile3501 smile3501 smile3501 smile3501
днес ще се опитам и да я направя
знаех си че тук няма невъзможни неща Wink

# 9
  • karlovo
  • Мнения: 88
Лелеееее,ами тя доста вкусна ми изглежда,и определено ще се хареса в къщи GrinningБлагодарско на Марулка.

# 10
  • София
  • Мнения: 3 631
Тази мусака наистина много добре звучи, обаче защо се казва мусака  newsm78 - тя няма нищо общо със стандартната мусака. Ей тия персийци ей!

# 11
  • варненка от София
  • Мнения: 4 651
Наистина е много вкусна, но защо се казва мусака и аз не знам newsm78. Преди я правех честичко, но напоследък не съм и форумът ме подсети за нея.

# 12
  • karlovo
  • Мнения: 88
Ами ако гъбите не са мариновани,а се позадушат леко и вместо марината се прибави малко от сокчето което са пуснали гъбките при задушаването???? newsm78

# 13
  • Sofia
  • Мнения: 65
аз в момента я печа точно по рецептата  Simple Smile
мисля че ще е добре и с пресните гъби също кисели краставички маслини и който каквото се сети важното е че marulka_s ни светна за какво става въпрос Hug
после ще пиша за резултата
лека вечер

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт