Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 9 окт. 2006, 18:29 ч.
  • Преглеждания  318  Мнения  5  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 137
Мами, навсякъде пише как се стерилизират зеленчуковите пюрета. Може ли по същият начин да практикувам и с месните пюрета. Колко дълго да варя бурканчетата? Ще ги давам в рамките на 5 дни. Ще е възможно ли ? Има ли му нещо на месото?

Реклама
# 1
  • София/Осло
  • Мнения: 4 542
Смятам, че може да се стерилизира месно пюре.
Може да не е много подходящо сравнението,но едно време бабите така пращаха буркани със стерилизирано месо, което издържаше няколко месеца.
Трябва първо да го свариш по -дълго време и после да стерилизираш пюрето пак малко по-дълго.
Още повече ,че ще ги даваш в рамките на 5 дни Wink

# 2
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 14 653
Определено няма проблем - може да се стерилизира. Според мен 5-10 минути след завиране са достатъчни и може да изкара повечко време от 5 дни  Peace

# 3
  • Мнения: 5 003
 Не знам дали може да се стерилизира.
 Аз процедирам така: стерилизирала съм си доста зеленчукови пюрета. Сварила съм 1 домашно пиле и един заек (ще ми стигнат за около 2-3 месеца), пасирани и замразени на порцийки в пликчета. Отделно в пликчета за лед съм сложила бульона им. И така порция месце, 2-3 кубчета бульон с някакво пюре смесвам преди хранене.

# 4
  • Мнения: 19 147
не бих опитвала, замразено - да, но бурканосано - НЕ!

# 5
  • София
  • Мнения: 1 098
може  Peace
аз откакто се помня баба и майка правят гювеч с месо от буркан  Grinning

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт