Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора
Здравейте мили момичета,ще ми помотнете ли ,че сина ми много хареса паниран карфиол,който яде на едно гости.Уж взех рецептата,ама съм я загубила. ooooh! ooooh!Та как се прави? Много Ви благодаря! bouquet
Цитирай


Измивам карфиола и го разчупвам на по-малки китки. Сварям го малко в подсолена вряща вода, но да се запази целостта , а не да се разваря. Отцеждам.Приготвям си каша панировка с яйце и брашно. Овалвам всяка китка карфиол в панировъчната каша и пържа в сгорещено олио.
Цитирай


За да не се разпадат розичките от карфиол го слагам целия и като се свари го разкъсвам .Панирам го като правя кашичка от яйце , брашно и малко бира - така панировката става по пухкава .
Цитирай


Много,много благодаря,още тази вечер смятам да зарадвам малкия,че от кога мрънка.  Hug
Цитирай


За да не се разпадат розичките от карфиол го слагам целия и като се свари го разкъсвам .Панирам го като правя кашичка от яйце , брашно и малко бира - така панировката става по пухкава .
И аз така го приготвям.Преди поднасянето му изцеждам малко лимон.
Цитирай


аз сварявам карфиола, изцеждам го и го смесвам със смес за палачинки-но да е по-гъста-от така приготвената смес гребвам със супена лъжица и слагам в сгорещено олио-стават супер кюфтенца- в сместа слагам брашно, сода, сол, яйце и БОСИЛЕК-придава му чудесен вкус. chef Mr. Green   Laughing
Цитирай


Накъсвам карфиола и сварявам. Панирам в маслена баня със смес от яйце, сол, брашно и бира. Гарнирам с копър, лимонов сок, соев сос и настърган чесън. Божествено е.
Цитирай


И аз разделям на дребни цветчета и го сварявам на пара за 15-20 минути. Правя панировка с яйце, малко мляко, брашно, сол и малко магданоз, смесвам карфиола с панировката и изсипвам с лъжица в тигана.
Цитирай


Почти сварен, яйца и галета поотделно овалвам и така...
Цитирай


Много е вкусно, а не съм очаквала,че от карфиол може да излезе вкусно нещо сготвено. Защото ние така си ядем карфиола - суров!
Цитирай


Измивам карфиола и го разчупвам на по-малки китки. Сварям го малко в подсолена вряща вода, но да се запази целостта , а не да се разваря. Отцеждам.Приготвям си каша панировка с яйце и брашно. Овалвам всяка китка карфиол в панировъчната каша и пържа в сгорещено олио.

същото.
божествено е.
Цитирай


Много е вкусно, а не съм очаквала,че от карфиол може да излезе вкусно нещо сготвено. Защото ние така си ядем карфиола - суров!
Суров аз не знаех, че става за ядене  Laughing
Много често правя задушени зеленчуци и слагам карфиол - грах, моркови (малки морковчета), царевица, карфиол, броколи.
Освен това карфиол правя и на фурна с кашкавал - пак на пара 15-20 мин., после слагам в тава, заливам със сос бешамел и отгоре кашкавал - много го харесваме вкъщи.
А карфиол майка ми прави и напълно натурално пържен и също става много вкусен.
Цитирай


Варя карфиола цял- после го накъсвам.
Панировка: яйца + вода + сол + брашно + индийско орехче + черен пипер
ПП.
Веднъж без да искам го опържих в олио,което беше леко люто и стана божествен
Цитирай


Може ли малко хелп Praynig
С какво да гарнирам панираният карфиол?В смисъл нещо сосче или друго като гарнитура Thinking newsm78
Мнооооого ще съм ви благодарна bouquet Hug
Цитирай


Обикновенно импровизирам със сосовете.
Може да направиш нещо от рода на :
кисело мляко /+ 1-2 сл.закв.сметана/
сол
черен пипер
магданоз/копър
синьо сирене
................
пасираш
Цитирай


1-14 от 22 отговора