Крем Брюле

  • 17 984
  • 10
  •   1
Отговори
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Някой правил ли е?
Хубаво ли е?
Питам щото му се точа на тоз крем, а ако не става хич да не му се клепотя!

# 1
  • София
  • Мнения: 35 893
Правя го редовно, много е хубаво и е много лесно за изпълнение:
сметана 1 л.+ 8 бр.жълтъци+1ч.ч захар+ 1желатин+ 2п.ванилия
Вари се сметаната и жълтъците /+захар/ и накрая се слага разтворен желатин

# 2
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Правя го редовно, много е хубаво и е много лесно за изпълнение:
сметана 1 л.+ 8 бр.жълтъци+1ч.ч захар+ 1желатин+ 2п.ванилия
Вари се сметаната и жълтъците /+захар/ и накрая се слага разтворен желатин
Много го харесвам този крем, ама... нали ме мързи да си го направя......
denis_d, направи една доза и за мен моля..... Embarassed

# 3
  • София
  • Мнения: 35 893
Правя го редовно, много е хубаво и е много лесно за изпълнение:
сметана 1 л.+ 8 бр.жълтъци+1ч.ч захар+ 1желатин+ 2п.ванилия
Вари се сметаната и жълтъците /+захар/ и накрая се слага разтворен желатин
Много го харесвам този крем, ама... нали ме мързи да си го направя......
denis_d, направи една доза и за мен моля..... Embarassed
 
С удоволствие  Wink

# 4
  • София
  • Мнения: 35 893
Някой правил ли е?
Хубаво ли е?
Питам щото му се точа на тоз крем, а ако не става хич да не му се клепотя!
Това също е хубаво:
Нес брюле   - от Бон Апети

 
6 жълтъка
500 мл сметана
50 г шоколад
3-4 с. л. захар
1 с. л. инстантно кафе
5-6 капки ванилова есенция



Начин на приготвяне:
 1. Кафето се смесва със сметаната и натрошения шоколад. Поставя се на котлона и при непрекъснато бъркане се изчаква шоколадът да се разтопи и сметаната да кипне.
 
 2. Жълтъците се разбиват със захарта, докато леко побелеят. Към тях се налива кипналата сметана с шоколада, овкусява се с ванилията и се пресипва в подходящи купички за печене.
 
 3. Нес брюле се пече на водна баня при температура 150 градуса около 40-50 минути. Изважда се от фурната и се оставя да се охлади. Преди сервиране всеки крем се поръсва със захар и се запича на горно печене, докато захарта се карамелизира.
 
от Тук
   

# 5
# 6
  • Мнения: 398
Много е вкусен този крем, но аз нещо не мога да го направя като хората  Rolling Eyes

# 7
  • Мнения: 732
Този крем е невероятен, обожавам го. Някъде във формума имаше и торта с този крем, която е убийствена просто  Mr. Green

Ето я въпросната торта: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=25581.msg496157#msg496157

Последна редакция: пт, 13 окт 2006, 11:07 от vickey

# 8
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Някой правил ли е?
Хубаво ли е?
Питам щото му се точа на тоз крем, а ако не става хич да не му се клепотя!
Това също е хубаво:
Нес брюле   - от Бон Апети

 
6 жълтъка
500 мл сметана
50 г шоколад
3-4 с. л. захар
1 с. л. инстантно кафе
5-6 капки ванилова есенция



Начин на приготвяне:
 1. Кафето се смесва със сметаната и натрошения шоколад. Поставя се на котлона и при непрекъснато бъркане се изчаква шоколадът да се разтопи и сметаната да кипне.
 
 2. Жълтъците се разбиват със захарта, докато леко побелеят. Към тях се налива кипналата сметана с шоколада, овкусява се с ванилията и се пресипва в подходящи купички за печене.
 
 3. Нес брюле се пече на водна баня при температура 150 градуса около 40-50 минути. Изважда се от фурната и се оставя да се охлади. Преди сервиране всеки крем се поръсва със захар и се запича на горно печене, докато захарта се карамелизира.
 
от Тук
   

Направих такъв крем, но без шоколада и кафето...
Ми изложих се Embarassed
Крема имаше вкус все едно съм сложила брашно в него...
Къде ли съм объркала? Беше вкусен,но оставяше един гаден привкус на брашно ..Бърррррррррр

# 9
  • София
  • Мнения: 35 893
Няма причина да удря на брашно???????? newsm78
Това е смес подобна на кремкарамел????
Да не си сложила брашно вместо захар/ ако си слагала напр. пудра захар???/

# 10
  • София
  • Мнения: 35 893
Това е тортата, която аз правя с крем Брюле
Торта с крем Брюле и корнфлейкс

Продукти 
за блата:
250 корнфлейкс - жълти люспи
300-400 течен шоколад

крем Брюле:
1 л. течна сметана / Хопла-сладка/
8 жълтъка
8 с.л захар
2 п.ванилия
3 желатина

желе:
300 мл сироп от ягоди
2 желатина

Начин на приготвяне:
1.Блат: Котнфлейкса се разбърква с разтопения на водна
баня течен шоколад.
Във форма с повижно дъно се оформя пласт от сместа.
Слага се във фризера, докато се приготви Брюлето.

2.Брюле: В тенджера се слага сметаната да заври.
  Прибавят  се разбитите на крем жълтъци +захар +ванилия.
Бърка се непрекъснато, като заври се маха от котлона
и се прибавя разтвореният желатин ( в 3 -4 с.л вода).
Крема се охлажда в студена вода.
Излива се върху пласта от корнфлейкс.

3. Желе: Сиропа се слага да заври , маха се от котлона и
 се прибавя разтвореният желатин.
Охлажда се в  студена вода и се излива на тънка струя много внимателно върху
Брюлето, което трябва да е стегнало много добре.
Тортата се слага в хладилник за 1-2 часа.

 
    

Общи условия

Активация на акаунт