Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

USA

Мнения: 7 091
Пускам ви две рецепти, надявам се да ви харесат. Първото си е моя измислица, понеже нямах много време за приготвяне на неща за погачата на малкото, а имахме много гости се чудех как да си спестя време. Сварих пилешки бутчета от предния ден и ги оставих в хладилника. Преди да дойдат гостите, наред с другите неща им предложих и бутчетата по следната рецепта:

12 сварени пилешки бутчета
галета
червен пипер
черен пипер
розмарин
сусам
сол
олио
( може да се сложи и къри, но аз не сложих този път)

Бутчетата, предварително сварени се потапят до края на месото ( с широката част надолу) в чаша до половината пълна с олио. След това се овалват в предварително смесените подправки. Нареждат се в/у алуминиево фолио, скаричка или както предпочитате и се запичат до зачервяване в печката.
Ето това се получава http://good-times.webshots.com/photo/2844491110078191892MOqHTs

Охлюви
3 яйца
1 1/2 ч.ч. хладка вода
3 с.л. захар
1 ванилия
1 ч.ч. орехови ядки ( счукани) или шам фъстък
1/2 пакетче канела
125 гр масло
мая колкото кибритена кутийка

за крема:
масло
захар
канела
какао
орехови ядки

за сиропа 1.5:1  вода към захар
Маята се разтваря във водата, захарта се разбива с яйцата, след което се смесват двете. Прибявя се ванилията, брашното малко по малко. Меси се тесто докато започне да се отделя от ръката. Готовото тесто се разточва на кора с дебелина 2 см. Намазва се с чистото масло, сгъва се на 4 и отново се разточва. Това се повтаря 3 пъти. при третото разточване се намазва с крема и се навива на руло. Реже се на парчета дебели 2-3 см. Нареждат се охлювите в предварително намазнена тавичка , оставят се да втасат. След като втасат се намазват с белтък и се пекат в умерена фурна.  След като са готови се оставят да изстинат и се заливат с ТОПЛИЯ ( не горещ) сироп . Оставят се да престоят 24 часа. Поръсват се отгоре с шам фъстък. Консумират се студени.

Това е дългата рецепта за охлюви Smile Кратката е - купувате си бутер тесто , намазвате го с крема,нарязвате и процедирате по същия начин ( без втасването) Smile И в двата случая се получава много вкусно Smile.
А ето как изглеждат вече готови:

http://good-times.webshots.com/photo/2307120900078191892DPzawk

Да ви е сладко!

Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 437
Пилешкото изглежда супер.Ще го пробвам когато мога (и е лесно).
Цитирай


Мнения: 3 537
Пилешкото изглежда супер.Ще го пробвам когато мога (и е лесно).
Peace
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Пилешкото изглежда супер.Ще го пробвам когато мога (и е лесно).

Става като панирано, само че не толкова мазно и не си играеш да го правиш само по няколко в тиган, ами всичко наведнъж. Много ги оценявам в последно време такива лесни работи Smile
Цитирай

София

Мнения: 19 792
Харесаха ми и двете неща.
Тези охлюви съм ги яла като малка и често съм се питала, как точно е рецептата /помня само че тестото беше с мая Very Happy/
Благодаря ти  bouquet
Цитирай


Мнения: 4 748
Много хубави бутчета ( и лесни)   bouquet  bouquet   newsm78 Нали стават хрупкави  Very Happy
Цитирай


Мнения: 304
аз не съм много по сладкото, но бут4етата изглеждат много апетитно   bouquet
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Много хубави бутчета ( и лесни)   bouquet  bouquet   newsm78 Нали стават хрупкави  Very Happy

Да, хрупкави са Smile
Цитирай

по пътеката

Мнения: 3 087
ох като ги гледам тези охлюви, оле боже  пропада ми диетката, но ако пък и ги докарам така да изглеждат и да са вкусни, голямо благодарско, ще им взема занаята на сладкарите тук хахаха!
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
ох като ги гледам тези охлюви, оле боже  пропада ми диетката, но ако пък и ги докарам така да изглеждат и да са вкусни, голямо благодарско, ще им взема занаята на сладкарите тук хахаха!

 И да се похвалиш после как са станали Wink Peace
Цитирай

София

Мнения: 2 790
страхотни са и двете рецепти  bouquet
а охлювчетата изглеждат невероятно!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.