12 сварени пилешки бутчета
галета
червен пипер
черен пипер
розмарин
сусам
сол
олио
( може да се сложи и къри, но аз не сложих този път)
Бутчетата, предварително сварени се потапят до края на месото ( с широката част надолу) в чаша до половината пълна с олио. След това се овалват в предварително смесените подправки. Нареждат се в/у алуминиево фолио, скаричка или както предпочитате и се запичат до зачервяване в печката.
Ето това се получава http://good-times.webshots.com/photo/2844491110078191892MOqHTs
Охлюви
3 яйца
1 1/2 ч.ч. хладка вода
3 с.л. захар
1 ванилия
1 ч.ч. орехови ядки ( счукани) или шам фъстък
1/2 пакетче канела
125 гр масло
мая колкото кибритена кутийка
за крема:
масло
захар
канела
какао
орехови ядки
за сиропа 1.5:1 вода към захар
Маята се разтваря във водата, захарта се разбива с яйцата, след което се смесват двете. Прибявя се ванилията, брашното малко по малко. Меси се тесто докато започне да се отделя от ръката. Готовото тесто се разточва на кора с дебелина 2 см. Намазва се с чистото масло, сгъва се на 4 и отново се разточва. Това се повтаря 3 пъти. при третото разточване се намазва с крема и се навива на руло. Реже се на парчета дебели 2-3 см. Нареждат се охлювите в предварително намазнена тавичка , оставят се да втасат. След като втасат се намазват с белтък и се пекат в умерена фурна. След като са готови се оставят да изстинат и се заливат с ТОПЛИЯ ( не горещ) сироп . Оставят се да престоят 24 часа. Поръсват се отгоре с шам фъстък. Консумират се студени.
Това е дългата рецепта за охлюви Кратката е - купувате си бутер тесто , намазвате го с крема,нарязвате и процедирате по същия начин ( без втасването) И в двата случая се получава много вкусно .
А ето как изглеждат вече готови:
http://good-times.webshots.com/photo/2307120900078191892DPzawk
Да ви е сладко!