Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 13 окт. 2006, 22:10 ч.

синдром на ЩИЛ

 • 6 278
 • 7
 •   1
Отговори
 • sofia
 • Мнения: 7 477
момичета,питането ми е малко и неточно може би,но това е последното място където знам,че може и да разбера нещо за това заболяване.

Значи,води се Синдром или Болест на Щил.....Нищо не намирам в Гугъл Sad, а много искам да разбера какво е това заболяване.....

моля ви за помощ Praynig

# 1
 • В подножието на Витоша
 • Мнения: 2 233
За първи път чувам за такъв синдром, съжалявам, че не мога да помогна.

# 2
 • sofia
 • Мнения: 7 477
За първи път чувам за такъв синдром, съжалявам, че не мога да помогна.

нищо,благодаря ти.....
Ново заболяване било,характерно при млади хора........

# 3
 • високо
 • Мнения: 4 366
за това ли става дума? сега нямам възможност, но ако трябва ще го преведа по-късно
   
Still's disease or syndrome

Also known as:
Chauffard-Ramon syndrome
Chauffard-Ramon-Still disease
Chauffard-Still syndrome
Dreier's syndrome
Still's arthritis
Still's disease
Still-Chauffard-Felty syndrome

Associated persons:
Anatole Marie Émile Chauffard
Unknown Dreier
Augustus Roi Felty
F. Ramon
Sir George Frederick Still

Description:
A rare chronic, inflammatory, systemic disease which may cause joint or connective tissue damage and visceral lesions throughout the body. In very young children it is characterized by general illness, fever, and rashes, with comparatively mild joint involvement. In older children, the adult pattern of the illness is seen, with predominant joint involvement and little or no general illness.

Onset in childhood or early adolescence. Etiology unknown. Complete remission occurs in 75% of patients.

Adult onset Still's disease is described as polyarthritis associated with sudden onset of high spiking fever, sore throat, and an evanescent erythematous salmon-colored rash.

Chronic arthritis in childhood was first described by André Victor Cornil (1837-1898). Felty's disease is an adult form.

# 4
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 6 886
Цитат
БОЛЕЗНЬ СТИЛЛА (Still's disease) - хронический артрит, развивающийся у детей в возрасте до 16 лет. Существует несколько различных форм артрита, которые поражают преимущественно детей; некоторые врачи придерживаются следующего определения болезни Стилла: это детское заболевание, основными проявлениями которого являются артрит (который часто поражает несколько суставов), перемежающаяся лихорадка и быстропроходящая красная сыпь. Иногда при тяжелом течении болезни она может распространиться на все тело и осложниться увеличением селезенки и лимфатических узлов, а также воспалением перикарда и радужки глаз.
от тук
Хроничен артрит, развиващ се при деца до 16г.Съществуват няколко различни форми на артрит, които поразяват предимно деца;някои доктори се придържат към следното определение на болестта на Стилл: това е детско заболяване, основната проява на което е артрит(който често поразява няколко стави), редуваща се температурна треска и бързо изчезващ червен обрив.Понякога при тежко протичане на болестта, тя може ад се разпространи по цялото тяло и да усложни с увеличение на далака и лимфатичните възли, а също с възпаление на перикарда (?) и радужки(радуга=дъга?) на очите

Ако се оправяш с руския, ТУК подробно е описана болестта при възрастни.

Последна редакция: сб, 14 окт 2006, 00:50 от ljuboznatelna

# 5
 • sofia
 • Мнения: 7 477
blagodaria vi mnogo Hug

# 6
 • Мнения: 212
           
                    Болест на Стил (morbus Still).

   Етиология и патогенеза. Причислява се към групите на колагенозите, за които са характерни локализацията в съединителната тъкан и участието на алергични процеси и на инфекции, с които организмът не е в сътояние да се справи.
   Симптоми. Форма на хроничен полиартрит, която се характеризира с остро начало и силна обща реакция. Среща се още в най-ранна детска възраст, но най-често впредучилищната. Характеризира се с триадата: 1. Симетрични вретеновидни подувания на ставите, със силна болезненост главно при раздвижване и често зачервяване на кожата над тях. Могат да бъдат засегнати всички стави (по изключение раменната и тазобедрената). 2. Хиперплазия на лимфните възли, преди всичко в близост със засегнатите стави. 3. Спленомегалия. Течението е хронично, прогресиращо, с периоди на обостряния и подобрение, с различна продължителност. През ремисията обикновено общите явления намаляват, без да изчезнат, ставите остават променени и трудно подвижни. Развиват се мускулна хипотония и атрофия, особено в китките и стъпалата. Рентгенологично се установява остеопороза без промяна в ставните повъхности (липсват истински костни анкилози). Ограничените движения, повече с екстензията, се дължат изключително на периартикуларните изменения и болката, а по-късно - на мускулната атрофия и контрактурите. Наблюдават се трайно умерена анемия, ускорена реакция на утаяване на еритроцитите, левкопения със запазване на еозинофилите. Кожата атрофира; при обострянето са чести обривите; по крайниците и гърба често се явява хипертрихоза. Децата изостават във физическото си развитие.
   Лечение. Провежда си в общи линии както при острите и подострите инфектартрити. Окончателно излекуване може да се очаква, когато лечението се провежда в началото на болестта; при настъпили вече деформации иконтрактури задачата на лечението е да спре тяхното прогресиране и да ги коригира до известна степен. Като се има предвид променената реакция на организма към инфекции, която лежи и в основата на заболяването, лечението се свежда до стимулиране защитните сили и десенсибилизация. В острата фаза се прилагат различни физиотерапевтични процедури, златолечение, протеинотерапия; в някои случаи се използват и антибиотици. Широко се прилагат хормоналните препарати - кортизон, преднизон, АСТН, които дават голям непосредствен ефект.  След прекратяване на лечението болките  и подуванията на ставите  често се възобновяват; в такъв случай курсът на хормоналното лечение се повтаря. Ако се установи огнище на хронична инфекциа, то подлежи на санация. Във фазата на затишие добри резултати дават сероводородните и радиоактивните бани, калолечението, които трябва да се повтарят  години наред. Прогнозата по отношение на живота е добра; по отношение на оздравяването и възстановяването на работоспособността е лоша. Голям брой от болните остават инвалиди. Прогнозата се определя от навременното и правилно проведено лечение и от начина на реакция на организма към приложената терапия.


Преписах го от "Наръчник по терапия на детските болести", 1961г.

# 7
момичета,питането ми е малко и неточно може би,но това е последното място където знам,че може и да разбера нещо за това заболяване.

Значи,води се Синдром или Болест на Щил.....Нищо не намирам в Гугъл Sad, а много искам да разбера какво е това заболяване.....

моля ви за помощ Praynig
 

Интерисувате ли се още от темата Синдром на Щил?
Ако да - отговорете ми. Ще ви засипя с информация.

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт