Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

The new Earth

Мнения: 1 935
Момичета,мъжа ми си дойде преди малко,връчи ми един заек и ми възложи бойната задача да го приготвя за довечера да го занесем на кръстниците. ooooh! Сега е 16:40,а трябва до 21:00 да съм готова,нямам и продукти...Малко станах #Crazy  #Crazy Та молбата ми е:ако знаете готини рецепти за пълнен заек,да ми напишете...да пращам децата да пазаруват и да запретвам ръкави Shocked
Седя в очакване пред монитора #Shocked
 Smile
Цитирай

София

Мнения: 2 002
http://www.recepti.xcstudio.net/

виж бързо тук!
напиши заек в полето за търсене и ще видиш няколко доста интересни рецепти!
Успех!
Цитирай

The new Earth

Мнения: 1 935
Ей,благодаря ти много #Bday
Ето тази рецепта намерих и сигурно по нея ще започвам...пък после ще докладвам как се е получило Smile

Пълнен заек

Необходими продукти:
1 заек (1,5 - 2 кг)
100 г смляно телешко месо
1 ч.ч. (100 г) гъби
1 бр. яйце
1 глава (60 г) кромид лук
1 връзка магданоз
1 филия (75 г) хляб
1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло
100 г сланина
1 с.л. (10 г) червен пипер
черен пипер
сол


Начин на приготвяне:
Заекът (без главата и вътрешностите) се измива много добре и се поръсва отвън и отвътре със сол и черен пипер. От смляното месо, предварително накиснатия във вода хляб, нарязаните на ивички гъби, свареното и нарязано на дребно яйце, ситно нарязаните лук и магданоз, червения пипер, черен пипер и сол на вкус се приготвя плънка за заека. Напълненият заек след зашиването на коремния отвор се намазва с мазнината, поставя се в тавичка върху тънки филийки от сланината, покрива се отгоре с филийки от сланината и се пече около 75 минути в предварително затоплена фурна. По време на печенето в тавичката се налива по малко вода или месен бульон. Изпеченият заек се полива със соса, отделен в тавичката, и се поднася с гарнитура от грах, моркови и зеле.
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Искрице, дано да ти е станал заека, само искам да ти кажа, че меса пека минимум три часа на около 180*С, дълго време и на бавен огън става супер.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.