Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

На пода

Мнения: 4 399
По погрешка съм насадила джинджифил и сега си имам прекрасен джинджифил (поне така ми казаха че се казва тази трева дето изникна), само дето не знам какво да готвя с него. Кажете в какво се слага джинджифил, моля!
Цитирай

Варна

Мнения: 4 111
Пиле по китайски в сладко-кисел сос
(за 4 порции)

Продукти:
600 гр. пилешки или пуешки гърди
5 скилидки чесън
1 с. л. наситнен пресен джинджифил (или 1 ч.л. сул)
1 люта чушка
3 с.л. оцет
3 с.л кетчуп
1 ч. л. захар

Нарязва се пилешкото на кубчета и леко се намазнява. След това в предварително загряд уок ( може и тиган) пилето се опърля от всички страни, капва се още малко олио и се добавя наситнения чесън, люта чушка и джинджифила.
Сосът: в същия уок (тиган) сложете оцета и изчакайте да намали количеството си на половина( да се редуцира). След това добавете захарта и изчакайте да се разтвори.Тогава добавете кетчупа и сол на вкус.
Когато сосът е готов, добавяте пилето към него и по желание сервирате със сварено китайско фиде.

Месото може да е всякакво включително и риба. За соса имповизирайте с различни видове оцет.
Много е вкусно.
Опитайте  Peace
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 498
В готварството и медицината се използва коренът (настърган или изсушен на прах), а не зелената част. Имай го предвид!  Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 655
Както е споменала как' Сийка, използва се корена. Върви на повечето ястия с пилешко месо. Ако ти е в повече джинджифила, можеш да го замразиш както е направо корена и когато ти трябва, вадиш, белиш и стържеш (аз го режа на много малки лентички)
Цитирай


Мнения: 6 094
много я обичам тази подправка. слага се и на сладки и на солени манджи. за манджите важно е да се сложи на края преди махането от котлона за да не прегори джинджифила. не е вредно но просто му изчезва вкуса. друго хубаво е че е много полезен, особено зимно време да се яде, тъй като сгрява организма.
Цитирай

София

Мнения: 1 041
Коренът се ползва.
И-и-и листата на джинджифила не приличат на трева, големички са  newsm78
Сигурна ли си, че е джинджифил?
Цитирай


Мнения: 7 469
Всякакво месо с джинджифил става много хубаво Smile Ориз също.
Цитирай

На пода

Мнения: 4 399
Благодаря ви за отговорите.

Аз му викам трева, иначе в началото листата му приличаха на магданоз, но бяха малко по-големи. Аз и затова сбърках та го насадих, вярвах че е магданоз.  ooooh!
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 498
Ама ти сигурна ли си, че е джинджифил? Той изглежда така:


Това, което описваш, ми прилича на керевиз (целина):


Листата са съвсем различни!  newsm78
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Аз още като прочетох темата си мислех, че си се объркала. Според мен си засадила кориандър - той прилича външно на магданоза, но аромата му е друг.

Изглежда ето така :

Ето малко повече за него: http://bg.wikipedia.org/wiki/Кориандър

Това ли е?
Цитирай

На пода

Мнения: 4 399
Ау, ами аз наистина съм объркала всичко. Значи не е магданоз, не е и джинджифил. Не прилича изобщо на картинката която сте ми пуснали. Ами вече и аз не я знам тази трева на каква е. По листата прилича и на целината и на кориандъра. Май ще трябва да изкореня едно растение да му огледам корените. Много ви благодаря за картинките!  bouquet Сега поне знам какво не е това чудо.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.