Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 16 окт. 2006, 08:19 ч.
  • Преглеждания  473  Мнения  7  Онлайн  1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 494
Здравейте,

Преди няколко дни си спомних за едни сладки, които съм опитвала много отдавна - разточва се тънко тесто, отгоре се маже със смес от разбити белтъци, захар и счукани орехи. Навива се на руло и се режат напречно (като охлювчета). Не се надуват при печене, стават по-скоро с дебелина като бисквитки. Много вкусни и много трайни! Ако някой има подобна рецепта и се сеща за какво говоря, ще съм много благодарна, ако сподели!   bouquet

Реклама
# 1
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Имам ги тези, довечера имаш рецептата Peace

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 494
Злато си!   bouquet

# 3
  • Бургас
  • Мнения: 3 128
И аз я имам рецептата, но е у дома. Довечера ще я пусна и аз, макар че сигурно е същата като на Аномалия. Това, което помня със сигурност е, че в крема с 6-те белтъка има и канела, а тестото е с амонячна сода, но точната рецепта - към 18 часа  Wink

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 494
Благодаря, ще чакам и твоята!
Ще замирише на сладки тези дни..... Laughing

# 5
  • Бургас
  • Мнения: 3 128
МериДжей, ето моята рецепта /заблудила съм те за броя на белтъците  Embarassed/
Италианки:
250г. мас или масло
1пак. амонячна сода
1ч.л. хлебна сода
1/2 ч.ч. кисело мляко
ванилия
8с.л. пудра захар
3 жълтъка
брашно

От посочените продукти се омесва тесто.

Белтъците се разбиват на сняг с 1ч.ч. захар; внимателно се разбъркват с 1-2ч.ч. едро нарязани орехи и 1 пакетче канела.

От тестото се разточват кори /около 6 броя излизат/. Върху кората се намазва от белтъчния крем, завива се на руло; режат се парченца около 1 см.широки и се пекат на 200 градуса. Готовите сладки се поръсват с пудра захар.

Дано това е рецептата, която търсиш; "откраднах" си бележника с рецепти на майка преди време и сега смятам да възстановявам вкусове и аромати от миналото  Wink До тази рецепта още не съм стигнала, но спомените ми са, че сладките ставаха божествени - стават бързо и голямо количество; като ги направиш, не забравяй да се похвалиш  Peace

# 6
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Ето и моята рецепта:
300 г мас/масло/маргарин, ½ ч.ч. вода, ½ ч.ч. захар. Водата и захарта се варят и след като изстине се добавя мазнината. Замесва се средно меко тесто, което престоява 2 часа. Разделя се на 3 части и се точи. Маже се с плънка от 2 ч.ч. смлени орехи + 1 разбит белтък + 1 ч.ч. пудра захар, ½ канела. Завива се на руло и се реже на бисквитки.

# 7
  • Пловдив
  • Мнения: 494
Момичета, благодаря и на двете!   bouquet  bouquet  bouquet
Ще пробвам рецептите и ще се похваля!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт