Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора

Варна

Мнения: 408
Как ги докарват по заведенията,а аз не мога? Дайте идеи за панировката  chef
Цитирай

В полите на Пирин планина

Мнения: 13 047
За предпочитане е сиренето / кашкавалаът да са по-твърди.
Нарязваш на желаната големина и намокряш с вода. После потапяш в брашно от всякъде и накрая в яйце. Пържиш в нагорещено олио за кратко.
Цитирай

София

Мнения: 3 619
С галета стават по-добре отколкото с брашно /поне според мен/. Аз слагам и бира в панировката. А топените сиренца ги правя с картофено пюре - от това полуготовото, което е на люспи  Wink и ги сервирам със сладко от боровинки.
Цитирай

Варна

Мнения: 510
В някои заведения панировката се прави с бира - бира, брашно и яйца се смесват и се получава нещо като каша малко по-гъста от сместа за палачинки. Точно съотношение обаче незнам за съжаление, понеже не съм готвач.
Цитирай


Мнения: 5 876
Някой беше дал идеята панираният кашкавал да се замразява във фризера, преди да се пържи, за да не се разтече. Струва ми се, че и тук това ще е полезно. Освен това имам чувството, че се потапят целите в горещата мазнина, а не както аз пържа - с две лъжици олио в тигана.
Цитирай

Варна

Мнения: 510
Освен това имам чувството, че се потапят целите в горещата мазнина, а не както аз пържа - с две лъжици олио в тигана.

А това е сигурно - пържат се в силно сгорещена мазнина във фритюрник най-добре.
Цитирай


Мнения: 6 461
Кашкавалът и сиренето ги нарязвам така както пожелая.След това правя следното-  chef
1.овалвам в брашно
2.овалвам  в яйце
3.овалвам в галета
Пържа в силно загрято олио
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Аз като започна да панирам, панирам по един и същи начин сирене, кашкавал и бекон или шунка. Брашно, яйце, галета. Парчетата ми не са големи - за по две хапки най-много и в сгорещено олио. Докато се осъзнаят #Crazy и са готови Mr. Green
Цитирай

Добрич

Мнения: 956
С паста "Патафри"
Цитирай


Мнения: 2 762
Кашкавалът и сиренето ги нарязвам така както пожелая.След това правя следното-  chef
1.овалвам в брашно
2.овалвам  в яйце
3.овалвам в галета
Пържа в силно загрято олио
Peace Flutter Точно това е начинът с тази разлика, че преди да овалям парчето кашкавал за първи път в брашно го намокрям с вода. Сиренето не, защото то си е влажно Party
Цитирай
ПАСТАТА СЕ КАЗВА ПАТАФРИ     
ЗА 1 ДОЗА  1 ЯЙЦЕ РАЗДЕРИ ЖЕЛТЪК ОТ БЕЛТЪК БЕЛТЪКА РАЗБИЙ НА ПЯНА КАТО ЗА ЦЕЛУВКИ. ЖЕЛТЪКА МЕ НАЛЕЙ 80ГР. БИРА И РАЗБЪРКАЙ С МИКСЕР ,ПРИБАВИ БРАШНО ДО ПОЛУЧАВАНЕТО НА РЯДКА КАША. СРЕД ТОВА ИЗЛИВАШ СМЕСТА В БЕЛТЪКА БАВНО НА ТЪНКА СТРУЙКА И БЪРКАШ ВНИМАТЕРНО ДА СЕ ОМЕШИ . ПАНИРАЙ ВСИЧКО НО ПРЕДВАРИТЕРВО ОВАЛЯНО В БРАШНО - СИРЕНЕ  КАШКАВАЛ ПИЛ. МЕСО НАКУБЧЕТА ДОРИ СУПОВО . СТАВА ФАНТАЗИЯ . В ГОРЕЩО ОЛИО. НА ТИГАН С ПОВЕЧЕ ОЛИО. ДОБЪР АПЕТИТ.               ГОЛЯМ КУЛИНАР СЪМ. 
Цитирай

Варна

Мнения: 408
Благодаря за отговорите момичета  bouquet
Мама Силви ще пробвам панировката патафри Smile
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Кашкавалът и сиренето ги нарязвам така както пожелая.След това правя следното-  chef
1.овалвам в брашно
2.овалвам  в яйце
3.овалвам в галета
Пържа в силно загрято олио
И аз така
Цитирай

Пловдив

Мнения: 257
Сиренцето става хубавко и само оваляно в брашно и изпържено в мазнина.Поръсваме с червен пипер  Peace
Цитирай

Бг-мама

Мнения: 1 250
Мъж ми работеше в хепи-да става с пастата патафри кашкавала се замръзява но всичко е в начина на пускане на кашкавала и сирената в мазнината.Има и друго пастата постоянно трябва да седи в хладилника иначе пада.Потапяш слагаш да се пържат и пак прибираш в хладилника до следващият фритюрник.Ако се получи добре пастата кашкавала  и сиренцата се въртят в мазнината не е нужно да се обръщат.- Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора