Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)

Мнения: 424
Хайде мили мами,давайте идея че всяка година опропастявам тази залата и напролет се налага да я хвърлям.Или я правя кисела или солена.Мъжо вече ме взе на майтап,как въобще се съглася да купува продукти не знам  Embarassed.Дайте идейки че зимъска няма да има с какво да си пием ракииката. newsm10
Цитирай


Мнения: 4 740
у нас изпростя до карфиол и моркови, защото друго не ядат (не че и нея много - от 11 буркана напролет хвърлят поне 5)

за буркан 800мл, но забравих - леко сладникава е трушията - не кисела, не солена

карфиола на розички, морковите - по желание
черен пипер 5-6 зърна и 2-3 бахар
кервиз/целина и чесън-скилидки - по желание.


оцет - 70мл
захар 3 с л
сол 1 с л
1 аспирин на дъното (или 1г натриев бензоат на 1кг общ продукт )
вода до горе.

всичко се слага вътре, запечатва се буркана и 3-4 дни се разклаща леко.
Това е, издържа до напролет
Цитирай

в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)

Мнения: 424
Благодаря пепчо .  bouquet
Само да попитам това са продукти за един буркан от 0.700л или за един килограм зеленчуци.А това че не е кисела не е от значение важното е да има нормални вкусови качества,не като мой те досегашни творения. 35 hahaha 35
Цитирай


Мнения: 423
Аз направих една туршийка преди месец и вече я наченахме-половината 3 л. буркан го няма.Сложих зеле, моркови и целина нарязани  като за салата и добре омешани и напърках в 3л. буркан.В буркана     изсипваш 200мл оцет и доливаш буркана с вода, като оставяштри птъста от гърляшника на буркана  без вода.В съд отцеждаш течността от буркана и добавяш 3 равни суп.л.сол, 3равни суп.л.захар и 9 аспирина.Когато солта, захарта и аспирина се разтворят напълно се изсипват в буркана и се затиска с пръчки или камъче.Тази рецепта е от свекъра ми и само като си помисля за нея и ми се допива ракийка, но скоро няма да мога:)Става хрупкава и ароматна.
Цитирай


Мнения: 4 740
Благодаря пепчо .  bouquet
Само да попитам това са продукти за един буркан от 0.700л или за един килограм зеленчуци.А това че не е кисела не е от значение важното е да има нормални вкусови качества,не като мой те досегашни творения. 35 hahaha 35

съжалявам, но сега виждам питането ти. Това е за буркан от 800 гр. А когато правя в 3л буркан или в 1,5 - увеличавам съставките пропорционално.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.