Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора

в страната на чудесата

Мнения: 410
Хайде добри кулинарки и гастрономи,давайте идеи Praynig
Другата седмица имам рожден ден и ще събирам приятели в къщи.Иска ми се този път да сервирам нещо по различно от досегашните стандартни неща.
Иска ми се менюто (ако може така да се нарече) да е нещо леко и вкусно,някакви салати и нещо от месце разбира се Mr. Green
Дайте ми идеи за хубави салати и не чак толкова стандартни.Също така и какво друго мога да приготвя за една лека вечеря newsm78
Винаги става така че приготвям много неща и накрая от всичко остава,а и всичко до сега е било стандартно,в смисъл все неща които се ядат всеки ден.Сега ми се иска да е нещо по специално,нещо по нестандартно,нещо което сте приготвяли,яли сте и ви е харесало.
Е,надявам се че ме разбрахте за какво става на въпрос Mr. Green
Цитирай

Там някъде нейде !!!

Мнения: 1 134
Ще следя темата с интерес ,  защото скъпия има рожден ден и той другата седмица ,  и мисля да приготвя нещо по нетрадиционно . Извинявам се , спамя темата   bouquet
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 034
Моите предложения:
 Салати: 1. Печени чушки с царевица, пресован чесън и много магданоз
2. Ролца от раци, кисели краставички, настърган или нарязан много на ситно лук, царевица, майонеза. За да стане повече аз слагам понякога сварени картофи или макарони
Спаначени кюфтенца - рецептата е в едноименната тема
Вечерята: пилешки бутчета - обелваш им кожата внимателно да не се разкъса /може и с цяло пиле, но е по-трудно свалянето на кожата/. Оставяш кожата във вода да не изсъхва. Месото сваряваш и накъсваш на ситно. Запържваш лук,добавяш гъби и като им изври водата и се запържат  добавяш месото, подправки на вкус /аз слагам черен, червен пипер, розмарин и сол/;накрая - един настърган обелен домат. Като остане отново на мазнина, махаш от котлона и добавяш кисела краставичка на ситно и кашкавал на кубчета и пълниш кожите; завързваш с конец или защипваш с клечки за зъби. Може за изпечеш във фурна намазани със смес от олио, сол и червен пипер или да изпържиш на тиган докато се зачервят от двете страни.
За гарнитура много "вървят" картофи соте
Дано съм била полезна с някоя от рецептите  Peace
Цитирай

в страната на чудесата

Мнения: 410
Goldie докато четях рецептата за пилето и лигите ми потекоха Mr. Green Определено ще я пробвам и то по скоро от рожденния ден Peace
Цитирай

София

Мнения: 3 619
За салата - ряпа с моркови, домати с моцарела и босилек, кьополу.
За предястие панирани топени сиренца със сладко от боровинки, , картофени, спаначени, зеленчукови кюфтенца със някакъв сос тартар примерно.
За основно - пълнени патладжани с пиле.
Десерт - цедено кисело мляко с мед и орехи, бадеми  Smile
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 034
Скорпи, сега погледнах, че съм пропуснала нещо: понякога,ако имам, слагам и шунка или бекон. Радвам се, че ти е харесала рецептата  Flutter
Цитирай


Мнения: 2 711
Салата :зеле на лентички ,царевица, магданоз ,чесън рибатон, синьо сирене, сол ,зехтин, лимон. Количество -произволно .За предястие: пилешки хапки -пил филе, нарязано на хапки  се намазва с майонеза, в която е сложено малко горчица .чесън или настърган лук  ,след което се овалва в счукани крекери или корнфлейкс ,подреждат се в подмазана тава и се пекат до зачервяване .Сервират се със сос от майонеза с малко горчица и  лъжичка мед.За вечеря :Свински шиш -месото се подправя с черен пипер ,кимион ,сол, малко водка и престоява няколко часа. Шишчетата се нижат като се редува месо ,парченце лук ,зелена чушка ,месо ,лук ,червена чушка, гъбка и тнт може и други зеленчуци .Пекат се на жар или ел .скара . Десерт -крем карамелова торта: В тавата в която ще се пече се карамелизира захар около 1ч. След това се приготвя смес от 1 л пр мляко ,6 -7 сл захар, 6 яйца ,2 ванилии .Разбива се и се излива върку карамела Пече се на водна баня до готовност Отгоре се поръсва 1 ч счукани орехи и се излива следната смес  1ч захар ,1 ч брашно ,4 яица ,1 бакпулвер .Пече се, докато стане готов блата ,проверява се с кибритена клечка .След това тортата изстива и се обръща .Украсява се със сметана и шоколад .
Цитирай

Пловдив

Мнения: 4 379
Салати с риба тон :
Нарязва се една маруля , една краставица , прибавя се една консерва с царевица , една консерва с риба тон , нарязват се две сварени яйца , натрошава се синьо сирене , ако не обичаш може и нашенско ,овкусява се , обърква се и готово .
По лесния вариант : разбърква се една консерва риба тон , една консерва царевица и една майонеза .
За пред ястие може да напълниш гъби с няколко вида сиренца и кашкавал.
Цитирай


Мнения: 6 461

бирена салата-за мезе на бирата
Продукти:
5 картофа
10 бр. рулца от раци
сладка царевица
грах
шунка (може да прибавиш нещо вкусно което имаш в хладилника-доматки, краставичка, шпек и др.)
кашкавал
сирене
майонеза (може да е във вид на майонезов сос с някаква подправка)
Начин на приготвяне:
Картофите се пържат, другите продукти се режат на кубчета, прибавят се царевицата и грахът. След това всичко се смесва. Кашкавалът и сиренето се настъргват отгоре и се полива с майонезата
Тази салатка е много вкусна и биричката за нея трябва да е студена Wink
Цитирай


Мнения: 4 117
За основно ястие, ще ти предложа моето любимо такова :
Свинско или пилешко месо на фурна с топено сирене. По принцип се приготвя под фолио или някакъв похлупак. Чак към края го оставяш открито,  за да се запече. Много е ефектно и в малки гювечета. Единствена подправка - черен пипер. И сол, разбира се. Необходимо е топеното сирене да е по-мекичко, за да се разтопи хубаво и да стане перфектен соса!  

Който го е опитал това ми ядене, направо си е облизал пръстите!  chef
Цитирай


Мнения: 3 537
Я да се абонирам,че имам 2 рожденника тази седмица-дъщерята и мъж ми. Laughing
Цитирай

На края на вселената!

Мнения: 2 512
За основно ястие, ще ти предложа моето любимо такова :
Свинско или пилешко месо на фурна с топено сирене. По принцип се приготвя под фолио или някакъв похлупак. Чак към края го оставяш открито,  за да се запече. Много е ефектно и в малки гювечета. Единствена подправка - черен пипер. И сол, разбира се. Необходимо е топеното сирене да е по-мекичко, за да се разтопи хубаво и да стане перфектен соса! 

Който го е опитал това ми ядене, направо си е облизал пръстите!  chef
Може ли по-подробно- вода слагаш ли, мазнина, колко месо и колко топено сирене?
Предварително благодаря  bouquet
Цитирай

в страната на чудесата

Мнения: 410

бирена салата-за мезе на бирата
Продукти:
5 картофа
10 бр. рулца от раци
сладка царевица
грах
шунка (може да прибавиш нещо вкусно което имаш в хладилника-доматки, краставичка, шпек и др.)
кашкавал
сирене
майонеза (може да е във вид на майонезов сос с някаква подправка)
Начин на приготвяне:
Картофите се пържат, другите продукти се режат на кубчета, прибавят се царевицата и грахът. След това всичко се смесва. Кашкавалът и сиренето се настъргват отгоре и се полива с майонезата
Тази салатка е много вкусна и биричката за нея трябва да е студена Wink
Тук ме надуши,аз съм луд фен на биричката beer, това много ми хареса и ще го включа към менюто Peace
Салатата на aleks също много ми хареса.Единствено от което се опасявам е че няма да имам много време за да се приготвя,малката ми отнема много от времето,но ще се опитам да се справя.
Хайде,знам че има още кулинарки.Включвайте се и вие с вкусните си идеи.Виждам че и от други момичета има интерес newsm10
Цитирай


Мнения: 7 474
Салата-
домати+краставици+лук +заквасена сметана - както шопската салата, но вместо олио и оцет се слага сметана. В пъти е по-вкусно.

Зелен лук+ сварени яйца+ закв. сметана

сирене+сварени яйца+майонеза+чесън

За гарнитера това "златни картофки" http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=114795.0
Цитирай

в страната на чудесата

Мнения: 410
Салата-
домати+краставици+лук +заквасена сметана - както шопската салата, но вместо олио и оцет се слага сметана. В пъти е по-вкусно.

Зелен лук+ сварени яйца+ закв. сметана

сирене+сварени яйца+майонеза+чесън

За гарнитера това "златни картофки" http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=114795.0
Аз такива правя но без лука,а слагам малко чесън накрая.Това наистина е вкусно и мога само с това да се наям eat
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора