Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 844
Мили майчета,
темата е нищена много пъти, но поводът да я започна отново е днешният инцидент в ДГ. Да уточна за протокола, до скоро живеехме във Варна и познавахме едни правила за работно време на ДГ и вътрешен ред, идваме в Стара Загора и попадаме на други. И ето ти готов скандал, а аз хич не обичам скандалите. Та ето за какво иде реч.
Тази нощ синът ми беше с висока Т и сутринта в суматохата около него баща й я заведе малко по-ъсно от обичайното. Значи към девет без пет. Само да уточна, че до сега я водехме между 7.30 и 8.00. И още от вратата го му дигат лют скандал, първо учителката на Цвета, а после и домакинката и още една служителка, че не е предвидена за днешния ден - не е требвана. Мъжът ми е смутен - във Варна, ако не се обадиш от предходния ден  и те требват, а не в текущия. И не издържал той на приказките и той не им останал длъжен. Отива вечерта да я прибира и е 18.05 и учителката му носи правилника и му показва, че работното им време е до 18.00 ч. и пак му дигат скандал, че е висяла пет минути. Само за сравнение - във Варна прибирахме Цвета в 18.50 ч. и раб.време беше до 19.00ч. Това не означава, че цялата градина работеше, имаше деж. групи и се редуваха всяка една от госпожите всеки ден от 18.00 ч. до 19.00 ч. Вярно имам вина, че на първата род. среща не можах да остана до края, че нямаше кой да гледа малкия, може би още тогава, щеше да ми стане ясно и да дигам гири, ама много различия, бре. Не трябва ли като са държавни ДГ да имат сходни вътрешни правила? И що Старозагорската община да е по-различна от Варненската, а детето ми не посещаваше там централна ДГ, а кварталаната. Направо съм бясна. Ми пък дайте го тоз вътрешен ред на родителите да се запознаят предварително, пък тогава правете срещи. А най ме яд, че са коментирали, че на Цвета баща и "дигал скандали" и децата днес са странели от нея. #Cussing out #2gunfire

# 1
 • Мнения: 3 537
Ужас! Shocked

# 2
 • София
 • Мнения: 954
Е това на нищо не прилича. Направо не мога да повярвам. Какъв е този вътрешен правилник и ми е много чудно той не е ли един и същ за всички ОДз-та. При нас работното време е от 9 до 7. Ако детето се заведе след 9 часа задължително трябва да бъде нахранено. Относно предупрежденията дали ще идва на следващия ден или не, ами просто няма такова нещо. Не се предупреждава.

# 3
 • София
 • Мнения: 2 530
В нашата градина ги приемат до 8.30ч. При закъснение трябва да предупредим от предния ден, за да запишат детето за храна,и си взимаме децата до 18.30ч, защото има СОТ, а от там държали в 18.30ч градината да е празна. Май наистина всяка градина си има правилник.

# 4
 • София
 • Мнения: 1 876
Е това на нищо не прилича. Направо не мога да повярвам. Какъв е този вътрешен правилник и ми е много чудно той не е ли един и същ за всички ОДз-та. При нас работното време е от 9 до 7. Ако детето се заведе след 9 часа задължително трябва да бъде нахранено. Относно предупрежденията дали ще идва на следващия ден или не, ами просто няма такова нещо. Не се предупреждава.

и при нас е така

ама това дето го чета е ужасно, все ми се струва , че само в България може да се случи подобна простотия #Cussing out

# 5
 • София
 • Мнения: 11 803
При нас е различно. Работното време е от 7 до 19, нооооо.... на родителската среща казаха, че е недопустимо детето да остава след 18ч. Заради самото дете-щяло да се травмира, ако всички останали деца си тръгнели, пък то стяло... иначе госпожата си седяла до 19ч, де, пишела си нещо по дневниците (направо им повярвах Laughing).
Сутрин децата се водят до 8,30ч., но госпожата каза, че за първа група приема изключение-до 9ч. Ако детето е било на градина предния ден, то ще се запише и на следващия, освен ако не се обадим вечерта или рано сутринта да не го записват за деня.

# 6
 • Мнения: 5 876
В нашата детска градина трябва да кажеш от предишния ден, ако детето ще отсъства, или да дръннеш един телефон сутринта.
На мен веднъж ми направиха забележка за закъснение сутрин, наистина доста късно я заведох, към девет и половина. След това предупредих, че няколко дни смятам да я водя късно (мислех, че ако няма казармено ставане сутрин, по-лесно ще привикне); нямаше проблем, и в десет съм я водила.
Правилникът не трябва ли да е някъде залепен в преддверието?

# 7
 • София
 • Мнения: 2 530
По принцип трябва правилника да е закачен на видно място. Но тъй като всяка градина си има свой вътрешен ред, на родителската се разписваме, че сме запознати с него. Не мога да си обясна, защо не го слагат до вратата  newsm78.

# 8
 • на кой му пука, майна
 • Мнения: 5 301
Иван е на ясла, но е същото. Работното време е от 7 до 19. Казаха ми /за нашата група/, че няма да ни върнат ако заведем детето и по-късно, но просто ще си пропусне закуската ако е след 9 часа доведен. За взимането късно още нищо не мога да коментирам, понеже не съм се върнала на работа за сега и го взимам рано.

Чесно казано не ги разбирам тези вътрешни правилници, според мен работното време трябва да е еднакво във всички ОДЗ-та в цяла България, нали са държавни.
Вярно е, че детето се травмира ако всички деца са си тръгнали, а то е останало самичко, последно, но все пак родителите работят, не могат специално да излизат от работа, за да си вземат детето до 18ч. най-късно  Close

# 9
 • София
 • Мнения: 15 238
Нас ни запознаха с правилника на родителската среща. По принцип работното време е до 19 ч. и наистина има деца, които си стоят до по-късничко. На нас проблемът ни е по-скоро сутрешен. Искат да го водя до 8.30 или след 9. А на мене не ми е удобно Confused Когато е с баща си  - няма проблеми, отиват към 9 и нещо, детето е закусило и всичко е ок. Но когато го водя аз...Ето тази сутрин не искаха да слязат да го вземат, щото било 8.45 и децата закусвали.
Кофти ми е, но трябва да призная, че са прави. Децата си имат режим - не е приятно, докато закусват, да им звъни звънеца, всяко си мисли, че неговата мама идва и почва реев, не могат да се нахранят...Вземам си бележка и ще се напъна да го водя в 8.30, пък на работа ще пристигам по-рано...какво да се прави.

# 10
 • Мнения: 180
При нас раб.време е 7.00-19.00.Досега не са ми правили проблем.Сутрин до 8.10 най-късно малката е в градината,защото съм на работа от 9.00.Вечер си я взимам към 18.10-18.15 най-късно.Винаги има учителка или лелка,която е дежурна.Вярно,че детето се сърди ,че е почти последно,но знае,че няма друг начин.Вярно е ,че всяка дет.градина си има вътрешен правилник,но според мен навсякъде в БГ дет.градини трябва да имат еднакво раб.време.

# 11
 • Мнения: 109
nezistratieva, все пак става въпрос за два различни града. При нас само в нашия град във всяка градина е различно... Най-странното е, че в градините очакват родителите да спазват някакви норми, с които никой не ги запознава. Когато моето дете тръгна на градина след яслата например никой не ми каза да му занеса кърпа за ръце. Един месец по-късно на род.среща случайно стана дума. Къде ли се е бърсало моето дете през това време?... Явно родителите трябва да имат ясновидски способности, за да спазват "съществуващите" норми.

# 12
 • Мнения: 13 834
За нашата градина- работно време 7,00- 18,30. Трябва да е там до 8,30 за закуската. Ако детето е било на градина предния ден, то ще се запише и на следващия, освен ако не се обадим вечерта или рано сутринта да не го записват за деня. Няма претенции за взимане на детето преди края на работното време на учителките.

# 13
 • Мнения: 141
какво значи детето ще се травмира ако само то седи след  6 часа? Нали работата на съответната учителка там е да го занимава, да му прочете книжка или да поиграят заедно, за да мине неусетно това време?? За това са назначени и за това взимат заплата, жалко че на малко от тях тази работа всъщност носи удоволствие

# 14
 • Мнения: 1 364
Какъв е този ред....ужас!
Градината където ходи Алекс, работи от 6.30 ч. до 19 ч. На учителките не им е приятно когато децата остават до 18 ч., но нищо не казват.
Сутрин детето се водят до 8.30 ч. и същия ден се требва.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт