Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

...под липите...

Мнения: 1 064
Момичета, помагайте! На моя мъж му се е прияла "празена каша", а аз нито съм чувала, нито съм хапвала такава? newsm78 Ще ви бъда благодарна, ако ми помогнете! Hug
Цитирай


Мнения: 4 743
Първи вариант - нормален - просто запържи/задуши праза, прибави червен пипер, сол и вода. Като омекне съвсем - около 20-30 мин не повече, сгъсти с брашно. Подправки от черен пипер - аз не слагам. (но някакъв колбас или мръвка прибавям). По принцип трябва да е с повечко праз - 2-3 цели стръка с 500-600мл вода за около 4-5 порции е. (приблизително де)

Втори - леко киселеещ и повече харесван у нас - започва като първия, но му се прибавя зелев сок (от кисело зеле) а сол - не. Ако няма зелев сок - 5-6 лъж. оцет. Нататък - като предното Това е доста по-вкусно и пак носи месце вътре.

Има и друго - задушен праз с малко вода и като е готов се правят 3-4 "ямички" в които се чупва по едно яйце и запича.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Първи вариант - нормален - просто запържи/задуши праза, прибави червен пипер, сол и вода. Като омекне съвсем - около 20-30 мин не повече, сгъсти с брашно.
Аз я правя по същия начин, но добавям и 200-300 мл. доматен сок реди да сгъстя с брашно. Да ви е вкусно!
Цитирай

Сред звездите...

Мнения: 819
Здравейте!Аз задушавам праза с малко зехтин да омекне,после добавям вътре нарязана сурово пушена наденица(не,че е полезна...),после слагам малко брашно,около супена лъжица,домати и доливам гореща вода.Слагам малко чубрица и...става чудесно!!!!!!Успех!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.